Ennek az rettentő látványos tésztának a képét egy mini szakácskönyv borítóján láttam (XXI. századi ételek, vagy valami hasonló címmel). Azonnal beleszerettem a fotóba, másnap el is készült az én verzióm.
A tészta céklával van színezve, azonban ehhez nem nekünk kell gyúrni a pastát, mint mondjuk egy céklás gnocchi esetében, hanem a bolti spaghettit szinezzük be utólag, tartósan.
Nagyon mókás étel, amely igazán a küllemével hódít, a cékla a szín mellett csupán egy enyhén édeskés ízt kölcsönöz az ételnek.
A képen látható fogás hideg tésztasalátának készült. Később jöttem csak rá, hogy igazán melegen, pestóval lehet a legjobb. Legközelebbi vendégeinken így próbálom ki!
Hozzávalók: 25 dkg spaghetti, 1 cékla, gorgonzola, dió, tej/tejszín, só, bors
1. Főzzük ki szokásos módon, sós vízben a tésztát
2. A céklát nyersen hámozzuk meg, tegyük a botmixer edényébe és adjunk hozzá fél dl vizet, majd turmixoljuk össze
3. Szitán szűrjük le a céklalevet és keverjük a tésztához, azonnal élénk magenta színe lesz.
4. A gorgonzolát tej és tejszín keverékével keverjük el, hogy szósz állagú legyen, majd adjunk hozzá durvára vágott diót, sózzuk, borsozzuk.
5. A szószt szedjük tányérokra, halmozzuk rá a színes tésztát. Az összekeverést mindenki maga végezze!
Tipp: a megmaradt céklapürét keverjük el natúr joghurttal, majd öntetként adjuk pl. almás-diós zöldsalátához
A tészta céklával van színezve, azonban ehhez nem nekünk kell gyúrni a pastát, mint mondjuk egy céklás gnocchi esetében, hanem a bolti spaghettit szinezzük be utólag, tartósan.
Nagyon mókás étel, amely igazán a küllemével hódít, a cékla a szín mellett csupán egy enyhén édeskés ízt kölcsönöz az ételnek.
A képen látható fogás hideg tésztasalátának készült. Később jöttem csak rá, hogy igazán melegen, pestóval lehet a legjobb. Legközelebbi vendégeinken így próbálom ki!
Hozzávalók: 25 dkg spaghetti, 1 cékla, gorgonzola, dió, tej/tejszín, só, bors
1. Főzzük ki szokásos módon, sós vízben a tésztát
2. A céklát nyersen hámozzuk meg, tegyük a botmixer edényébe és adjunk hozzá fél dl vizet, majd turmixoljuk össze
3. Szitán szűrjük le a céklalevet és keverjük a tésztához, azonnal élénk magenta színe lesz.
4. A gorgonzolát tej és tejszín keverékével keverjük el, hogy szósz állagú legyen, majd adjunk hozzá durvára vágott diót, sózzuk, borsozzuk.
5. A szószt szedjük tányérokra, halmozzuk rá a színes tésztát. Az összekeverést mindenki maga végezze!
Tipp: a megmaradt céklapürét keverjük el natúr joghurttal, majd öntetként adjuk pl. almás-diós zöldsalátához
10 megjegyzés:
Ez fantasztikusan néz ki. Csak egy nagy WOW.
:) nagyon lol:) Azon gondolkoztam, hogy a pink spagetti zöld pesto lehet hogy merész szinösszeállítás de aztán láttam, hogy a salátalevél is passzol..:) Molto bene:)
Dögös, nagyon dögös!
Nálam is dúl a céklaszezon (most éppen rizottó volt), lesz ilyen is (de a tejszín helyett joghurttal).
Ugye jól sejtem, hogy ez azonnal elfogyasztandó, mert
1. a tészta összeragad
2. ha meg összekeverjük az öntettel és állni hagyjuk, rózsaszín kulimász lesz az egész?
Első látásra egyébként azt hittem, saját tészta, áttört céklávaé gyúrva, de hogyan csináltál spaghettit? :)
Pesto megér egy próbát, mintha Jamie is azzal meg tán kagylóval adná a céklás szélesmetéltjét.
szia!
Háát ez a fotó! Valami hihetetlen étvágygerjesztő!!
photoshopos munka, vagy eleve tényleg valami ilyen fekete teritő, papir stb van alátéve?
gratulálok az ételeidhez és nem kevésbé az ételfotóidhoz!!!
egy dolce vita függő
JJ, Zozó!
köszi
Rossamela!
Miután beszíneztem olajjal meglocsoltam, így nem ragdat össze (ezt a receptből kifelejtettem) Igen, igen megnéztem jamienél is pestós. Gondolom, itt láttam régebben, ezért ugrott be.
Kedves Függő! : )
Egy fekete pulóveremet használtam terítőként. Ahogy pl a vargányás risottónál egy barna pulcsit (és a gyerek műanyag etetőkanalát) : ).
természetesen minden kép átmegy egy photoshopos színkezelésen, de itt igazán nagy trükk nincs. (kb 8% + feketét adtam csak a fekete színhez, mert ha ilyen feketére exponálom, akkor a tészta is túl sötét lett volna)
a fényképeinket nem hasonlítanám össze, de én is sokszor körbenézek a ruhásszekrényben...:-))
Nagyon csajos ez a magenta tészta, kipróbálom, megeszi-e a kisebb...
Mi van az újvidéki fényképfelhasználóiddal??
Könnyen lehet, hogy per lesz a vége, mivel több mint egy hónapja nem tudom elérni a lap főszerkesztőjét vagy lapigazgatóját. Se mailre nem válaszolnak, telefonos keresésnél két lehetőség van: épp beszél vki mással, pont most ment el.
Kicsinyes, balkán parasztok, erre nem tudok mást mondani (a negatív földrajzi jelzőt más ne vegye magára)
szia
irtad egy hozzálósában hogy +8% feketét adtál a szinhez. Ezt hogy lehet megcsinálni? mert irtam egy PS fórumra és eza válasz jött "Valószínűleg CMYK-módban volt az a szín, mert ott van külön fekete színcsatorna, így lehet hozzá plusz feketét adni. A színelmélet szerint a C+M+Y önmagában is képes lenne fekete hatást kelteni, de a gyakorlatban csak rozsdabarnát."
leirod te hogy csináltad? ha akarod adok email cimet, mert tényleg nem idevaló téma!
köszi
Hát akkor azon a fórumon nem nagyon értenek photoshophoz. : ) Rgb-ben vannak a képeim, csak ha újságba fotózok az megy tiff cmyk-ban. Selective color, black, +8% ennyi az egész.
Lassan írnom kéne egy fotós, képfeldolgozós postot.Annyi ilyen levelet kapok : )
hát nem kevés időmbe telett amire megtaláltam ezt a (szar) magyar PS-omban, de megoldottam, megvan! köszi
Megjegyzés küldése