2008-02-06

Almás-fahéjas keksz

Újra elővettem a jól bevált kekszrecepteket, és most egy almás, tönkölylisztes, müzlis változatot sütöttem uzsonnára. A tésztába egy nagy almát reszeltem, a fehérliszt 3/4-ét pedig teljeskiörlésű tönkölyliszttel helyettesítettem, Tünde olvasóm tett már így egy kísérletet, és sikerről számolt be. Hogy az egészséges alapanyagok sorát folytassam édesítőnek melaszos nádcukrot használtam. És esküszöm, ma még csak egyet ettem belőle!
Igazán ocsmány, ködös idő volt ma, ezért is örültem, hogy ezzel a szép, üde, sárga fotóval sikerült egy kis napfényt csalogatni a délutánomba. Remélem, másokat is felvidít!


Hozzávalók: 10 dkg vaj, 15 dkg tk tönkölybúza liszt, 5 dkg fehérliszt, 1 alma, cukor, 2-3 marék müzli (én most Cerbona mézeset használtam), 1 tojás, fahéj, fél zacskó sütőpor (tényleg elég ennyi)

1. Morzsoljuk el a vajat a lisztkeverékkel
2. Adjuk hozzá a reszelt almát és a többi hozzávalót, gyúrjunk homogén tésztát belőle. (A lisztmennyiség függ az alma méretétől, ha túlzottan ragad a tészta, adjunk hozzá még lisztet)
3. Egy órára tegyük a hűtőbe a tésztát
4. Nyújtsuk ki, és pohárral szaggassunk köröket, majd 180 fokra melegített sütőben kb. 12 percig süssük

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon szimpi ez a keksz. Mennyi cukrot szoktál bele tenni?

Dolce Vita írta...

Luca!

2-3 evőkanálnyit kb., nem mérem csak öntöm.

Anita írta...

Kedves DV,

többször elkészítettem már a kekszeidet. Legutóbb nem korong, hanem hosszú rúd formájút sütöttem, mint a grissini. Nagyon tetszett a kisfiamnak, ezt könnyebben eszegette. Ezentúl nálunk rúdalakú kekszek készülnek. :)

Üdv,
Anita

Dolce Vita írta...

Anita!

Milyen jó ötlet! A gyerekek szeretnek plcikákat rágcsálni. Ha elkészítem Rád hivatkozva feltehetem az oldalra?

alexa. írta...

Szia. :)
Az előbb sütöttem meg, de már alig van belőle. :D Nagyon finom, köszönöm a receptet :)

Üdv,
Alexa

Anita írta...

Szia DV,

bocs, de csak most olvastam el, h reagáltál a megjegyzésemre. Persze, nyugodtan hivatkozz Rám, Nekem lesz megtiszteltetés!

(Ui:Kérdeztem egyet a szedres tortádnál.)

Üdv,
Anita

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin