2008-02-03

Egy könnyűnek tűnő desszert

A neten keresgélve találtam rá erre a klasszikus angol desszertre, a lemon possetre. Irtó egyszerűen elkészül, mellette irtó finom is. Az eredeti, a nálunk sajnos ismeretlen double creammel (48%-os zsírtartalmú tejszínfélével készül). Ennek hiányában mascrponét (ez 84%-os) kevertem a mi jól ismert 30%-os tejszínünkkel. Az eredmény pompás lett!
Az én pohárdesszertemnek inkább a citrus posset nevet kellene adni, mivel citrom mellett, lime és narancs is van benne. A desszert nagyon csalóka, savanykás íze miatt kifejezetten könnyűnek tűnik, pedig nagyon nem az. De egyszer-egyszer belefér.

Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 1 narancs, egy citrom, egy lime, cukor

1. Reszeljük le a gyümölcsök héját, facsarjuk ki az egész narancs és a fél citrom illetve lime levét
2. A mascarponét és a tejszínt a cukorral nagyon lassú tűzön forraljuk fel, majd adjuk hozzá a leveket és a reszeléket. (izgultam, nehogy összekapja, de nem történt semmi ilyesmi)
3. Öntsük poharakba és tegyük 4-5 órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe.

Akinek ez így még nem elég citromos vajas kekszet rágcsálhat hozzá.

6 megjegyzés:

Lilahangya írta...

Szep lett! Nem lett nagyon mascarpone izu? Marmint tuuuul tejszines? De milyen helyesek a poharkak is! Ha nem indiszkret a kerdes megirnad a lelohelyet?

t3v írta...

40%-os zsírtartalmú tejszín pl. létezik, a Metróban biztos kapható. Esetleg egy kis vajjal dúsítva? :)))

Tényleg szépek a küblik!

dolcevita írta...

Lilahangya!

Nincs tejszín íze, a citrom-félék dominálnak. Naygon könnyűnek tűnő kis desszert.
A csészék (vagy mik?) a lurdy ház virágboltjából vannak. Gondolom az extrább virágüzletek idén tavasszal mindenhol árulnak majd hasonlókat

T3v!
Köszi, soha nem láttam még 30%-os UHT-nél sűrűbb tejszínt

Névtelen írta...

Szia!

Először is gratulálok, nagyon szeretem a ezt a blogot, szuper kaják, szuper fotók!

Elég régi ez a bejegyzés, úgyhogy lehet hogy már azóta megoldódott, de lehet nálunk is kapni double creamet! én a Metroban szoktam venni, ott két féle is van az egyik 45%-os, a másik 50%-os. pont ilyen néven is megy, hogy double cream. és szerencsére ugyanolyan jó is, mint pl amit Londonban árulnak... :)

pussz
Dori

dolcevita írta...

Dóri!

Köszi, ez nagyon jó hír, nem tudtam. Akartam menni oda halért a napokban, majd megnézem
köszi

Névtelen írta...

Sziasztok!
Tegnap találtam rá a receptre és azonnal el is készítettem. Ám mivel hirtelen felindulásból álltam neki, és azonnal kellett, nem volt minden a legközelebbi kisboltban - meglepetésemre épp narancsot nem kaptam, ezért grapefruittal helyettesítettem. Az eredmény eszméletlenül finom lett!
Nagyon jól esett a sok téli tömény édes-csokis nasi után :)

Eszti

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin