Nem pont a gyümölcssaláta az a desszert, amelytől csillapíthatatlan izgalomba jövök. Ha feldobjuk azonban egy kis fűszeres-boros öntettel, akkor akár vendégek is kaphatják egy kiadós vacsora után édességként. Ha adunk nekik hozzá egy kis mascarponés krémet, garantáltan sokáig fogják emlegetni.
Hozzávalók: mindenféle friss gyümölcs (pl. alma, narancs, mangó, gránátalma, körte), 2 dl száraz fehérbor, méz, fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, mascarpone
1. A borból, 2 dl vízből, mézből, fűszerekből főzzünk forralt bort. Adjunk hozzá narancslevet és reszelt narancs és/vagy citromhéjat is
2. A gyümölcsöket kockázzuk fel, majd öntsük rá a kihűlt fűszeres bort
3. Hűtőben érleljük össze
4. A mascarponét keverjük mézzel/cukorral habosra, egy-egy kanállal tegyünk minden tálka gyümölcssalátára
2008-02-15
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése