2008-02-19

Spenótos cannelloni

Hosszasan töprengtem, milyen töltelék kerüljön ebbe a gyönyörűséges, kézzel készített, zöldségek levével rózsaszínre, narancssárgára és zöldre csíkozott cannelloniba. Különleges tésztához, különleges töltelék dukál. Hirtelen jött az ötlet, kerüljön bele szicíliai pesto, rózsaszínes színével nagyon jól fog passzolni a tésztához. Ricotta volt is itthon, azonban bazsalikom sajnos nem, de eddigre én már annyira beleéltem magam a cannelloniba, hogy muszáj volt elkészíteni, és végül mégiscsak egy szokásos, ricottás-spenótos töltelék került bele. Amúgy nagyon is jól mutatott benne, kár volt ezen ennyit töprengeni.

Hozzávalók: 25 dkg cannelloni, 50 dkg ricotta, 25 dkg spenót, fokhagyma, olívaolaj, só, bors, vaj, zsálya

1. A spenótot fokhagymás olajon kezdjük fonnyasztani, ha kész, adjuk hozzá a ricottát, Sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk
2. Főzzük ki óvatosan, nehogy széttörjenek, a cannellonikat, töltsük beléjük a szószt
3. Tűzálló tálba rakosgassuk le őket egymás mellé, lefedve süsük 20-25 percig
4. egy lábosban olvasszunk vajat, adjuk hozzá a friss zsályaleveleket, sózzuk. Ezzel a vajas öntettel locsoljuk meg tálalás előtt a tésztát

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia DV!

Nagyon szép a kép, mint mindig. :-)Imádom ezt a klasszikus tölteléket, de eddig mindig bolti cannelloniba töltöttem, így most igazán érdekelne a házi cannelloni elkészítésének módja is (tészta összetétele, csíkozás módja), szívesen elkészíteném, nagyon tetszik, és már van is mivel, mert végre szert tettem egy tésztagépre...:-) Köszönöm.

boglya

Bea írta...

Comme d'habitude, très appétissant :)

Dolce Vita írta...

Boglya!

Ezt sajnos nem én csináltam,hanem bolti. : )
Tésztát évekig sima 55-ös lisztből készítettem, majd nemrég kipróbáltam az olasz durumlisztet, (ez tojás nélkül is összeáll) összehasonlíthatatlanul jobb.
A házi cannellonihoz kb 5-ös fokozaton nyújtsd ki a tésztát, vágj téglalapokat, töltsd meg a töltelékkel, és tekerd fel. Ha így készíted, szószt önts rá, és így süsd meg. Ha nem szószos tészta készül belőle, töltetlenül főzd kb 1-2 percig a csöveket.
Színes tésztát pl úgy készíthetsz, hogy pürésített céklát, spenótot adsz a tésztához (ilyenkor kevesebb tojás/ víz kell hozzá), és így gyúrod meg, Ha csíkosat akarsz készíts 3-színű tésztát (sima, céklás, spenótos), majd gyúrj kukacokat belőle, lapísd le a hurkákat, ezeket szépen egymás mellé rakosgatva, kicsit átlapolva rakd a tésztagép nyújtó részébe és nyújtsd át. Sztem így tutira összetapadnak. Macerás, de biztos gyönyörű lesz az eredmény!

Névtelen írta...

Kedves Dolce vita!Hol lehet durumlisztet kapni?

Dolce Vita írta...

Nálunk a webshopban egy nagyon extra minőségű liszt kapható. Kis üzem, teljesen hagyományos módszerekkel készített lisztje, olasz bio minősítéssel. Különleges alkalmakra, mivel nem túl olcsó, bár 4 főre kb. 400 ft-ből jön ki a tészta.
Bioboltokban lehet kapni magyar lisztet is, ezt viszont tojás nélkül nem tudod begyúrni, szétfő a tésztája. Tojással egészen jó lesz, ennek kilója kb 400 ft, de ha atojást is hozzászámolod, nem vagy nagyon messze az olasztól...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin