Évekkel ezelőtt láttam egy szakácskönyvben valami hasonló receptet. Nem pont teljesen ilyen volt, de a lényege azonos. A recept nagyon tetszett, azonban valami oknál fogva nem készítettem még el, így most kapóra jött a VKF mostani kiírása. Talán a megjelenésén kell még egy kicsit csiszolni, az íze azonban fantasztikus lett.
Rosé kacsamellhez vagy egyben sült, rosé szűzérméhez ajánlom. Ehhez a szűzérmét, nagy lángon, serpenyőben egy kis olajjal pirítsuk körbe, majd 180 fokra előmelegtett sütőben, fóliával letakarva 15-20 percig süssük. Szeletelés előtt 10 percig hagyjuk állni, csak ilyenkor sózzuk! A kacsamellet is hasonlóan süssük, ennél a húsnál a mell bőrös felén kezdjuk a sütést.
Hozzávalók: lilahagyma, cukor, só, levelestészta
1. Cukorból és kis vízből készítsünk karamellt, majd öntsük kivajazott, lisztezett mini tortaformák aljába
2. A formákat töltsük meg vékony karikára szelt lilahagymával, enyhén sózzuk
3. Fedjük be 4-5 mm-re nyújtott tésztakoronggal, és előmelegített sütőben kb 20-25 percig süssük
4. Borítsuk ki a formából és meleg köretként tálaljuk
2008-02-21
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
nagyon tetszik! ;) ha nem olasz blogod lenne, akkor lilahagymás tarte tatin-nek is nevezhetted volna ;)
igaZad van, valóban arra hasonlít! : )
Érdemes kipróbálni, nagyon finom lett és nagyon egyszerű
Annyira szeretek az oldaladra benézni. A nívós szó nem megfelelő arra, ahogy prezentálod itt a finomságokat. Gratulálok hozzá. Age
Ez volt tegnap a vacsi (a szűzérmével). Nagyon jó volt, a legnehezebb az egészben a mini tortaformáim kisikálása volt utána:)
Örülök, hogy ízlett, forró vízben áztatás? Nekem az minden karamellt leold egy idő után
Megjegyzés küldése