2008-07-02

Levendulás citromlé

Az ízes, azonban alkoholmentes italok ösvényén tovább haladva találkoztam ma ezzel az illatos limonádéval. A kertben tonnaszám áll a levendula, a legnagyobb bokor pont olyan magas mint én, és kb. ezer virág van rajta. Valamit kezdeni kell vele. Elsőként ez a limonádé egy bátortalanabb próbálkozás, de szerintem lesz ebből még sütemény is.
A képen a kész limonádéban csak dísz a levendulavirág, a fotó kedvéért, valójában teljesen át kell szűrni.

Hozzávalók: 1 l víz, 5 evőkanál cukor, 2 citrom, 6-7 ágnyi levendula virágszirmai

1. A cukorból és a vízből szirupot főztem
2. Mikor lekapcsoltam alatta a gázt, beletettem a szirmokat és kb. egy óráig hagytam ázni őket, majd leszűrtem a levet. (célszerű kóstolgatni, hogy eldöntsük mikor pont elég a levendula aroma) Ha túlságosan ízesre sikeredett, vízzel, cukorral korrigáljuk
3. Facsarjuk hozzá a citromok levét, és kész is a limonádé

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jaj de nagyon szépek már megint ezek a fotók. :)

Aliz

Névtelen írta...

Szerintem is nagyon szép lett ez a fotó. Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted cukor nélkül is működhet a dolog? (nálam a limonádé is tulajdonképpen citromos-mentás szóda, de nem kívánom bele a cukrot,na)

Virág

Névtelen írta...

Mindig csodálom a fotóidat,hát ezek is györörűek.
Marcsi

Dolce Vita írta...

sztem a levendulánka jól áll a cukor, próbáld ki kis mennyiségben nélküle. Általában én sem cukrozom a mentás limonádét, de ehhez jól esett

Névtelen írta...

Kérünk egy fotót a híres-neves bokrokról is! :)) J

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin