2008-07-17

Őszibarackos créme caramel

Gyönyörű, mézédes barackot vettem tegnap a piacon. Csak talán egy kicsit sokat. A múlt héten nem tudtam piacozni, így a tegnapi bevásárlás egy kicsit túlzásosra sikeredett, több kiló, különböző gyümölccsel tértem haza. Ezekből a barackok már egy kicsit puhák voltak (azaz puvák, ahogy ezt kicsi fiam mondaná), gyorsan valami könnyű desszertet kellett egy részéből készíteni. Ügynökségi fotós oldalakat végigböngésztem, de sajnos nem sok ötletes recept készül őszibarackból. Egyet azonban mégis találtam, méghozzá ezt a cremé caramelt.
A desszert állaga egy kicsit lágyabb lesz mint az eredeti créme caramelé, de ennek ellenére nagyon finom, könnyű kis édesség ez. Aki ragaszkodik az eredeti állaghoz, az keményebb húsú barackot kockázzon a tejes, tojásos krémbe.


Hozzávalók: 3 dl tej, 3 szem barack, 2 egész tojás, 2 tojás sárgája, cukor

1. 2 barackot turmixoljunk le, adjuk hozzá a tejet, és az enyhén felvert tojásokat. Ízlés szerint cukrozzuk
2. 5-6 evőkanál cukorból készítsünk karamellt, majd facsarjuk rá a megmaradt 1 szem barack levét. Így a karamell is barackos lesz. Melegítsük addig a karamellt, míg újra folyós nem lesz
3. 4 kis tálkát vajazzunk ki és liszttel szórjuk meg enyhén, majd öntsünk karamellt az aljukra, ez pár pillanat alatt megszilárdul, ezután öntsük rá a tojásos, barackos tejet
4. A tálkákat helyezzük egy vízzel félig teli tepsibe és 150 fok körüli hőmérsékleten süssük szilárdulásig a krémet (45-50 perc)
5. Ha kihűlt a krém borítsuk tányérra a desszertet, hogy a karamell szépen végigcsurogjon az oldalán

0 megjegyzés:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin