
A desszert állaga egy kicsit lágyabb lesz mint az eredeti créme caramelé, de ennek ellenére nagyon finom, könnyű kis édesség ez. Aki ragaszkodik az eredeti állaghoz, az keményebb húsú barackot kockázzon a tejes, tojásos krémbe.
Hozzávalók: 3 dl tej, 3 szem barack, 2 egész tojás, 2 tojás sárgája, cukor
1. 2 barackot turmixoljunk le, adjuk hozzá a tejet, és az enyhén felvert tojásokat. Ízlés szerint cukrozzuk
2. 5-6 evőkanál cukorból készítsünk karamellt, majd facsarjuk rá a megmaradt 1 szem barack levét. Így a karamell is barackos lesz. Melegítsük addig a karamellt, míg újra folyós nem lesz
3. 4 kis tálkát vajazzunk ki és liszttel szórjuk meg enyhén, majd öntsünk karamellt az aljukra, ez pár pillanat alatt megszilárdul, ezután öntsük rá a tojásos, barackos tejet
4. A tálkákat helyezzük egy vízzel félig teli tepsibe és 150 fok körüli hőmérsékleten süssük szilárdulásig a krémet (45-50 perc)
5. Ha kihűlt a krém borítsuk tányérra a desszertet, hogy a karamell szépen végigcsurogjon az oldalán
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése