2008-11-26

Körtés csokifelfújt + leértékelt konyhai cuccok

Az ember gyermeke hipp-hopp megnő, kikívánkozik a rácsos ágyból, bizony új fekvőhelyet kell beszerezni. Kicsit nagyot ugrottunk, praktikusan rögtön felnőtt méretet szereztünk be belőle, egyelőre viccesen mutat benne a 200 cm-en összekuporodó 100 cm-es gyerek. A beszerzést hosszas tanakodás előzte meg: emeletes vagy sem, legyen 150 cm-s hipermasszív és hiperdrága, Ikea vagy Kika, fenyő vagy bükk (bútorlap nálunk szóba sem jöhet)? Így jutottunk el az M5-ös mellett lévő RS bútor áruházba (bizton állíthatom valami gonosz manók idehurcolták az ország összes ocsmány kárpitozott bútorát. A fenyőből készült ágyat végl itt vettük : )). Na nem is ez a lényeg, hanem, hogy az áruház területén van egy bolt, ahol Jamie Oliveres és Typhoon márkájú konyhai dolgokat lehet kapni nagyon jó áron. A képen látható gyönyörű, rózsaszín, kerámia tál pl. 3500 Ft helyett 1400 Ft-be került. Láttam még nagyon jó szűrőket, deszkákat, fém kenyeres dobozokat, mérleget, tésztagépet, konyharuhákat, olajos edényeket, halványkék kerámia muffin-formát, szóval sok-sok szép dolgot. A reklámozásra nem kértek fel, csak gondoltam más is örülne a jó vételnek. : ) Az új formámban először ezt
könnyed körtés csokifelfújtat sütöttem. El is fogyott 2 perc alatt.


Hozzávalók: 2 körte, 5 dkg étcsoki, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 3 tojás, 1 evőkanál cukor

1.
A tojások sárgáját fehéredésig keverem a cukorral
2. Vízfürdő felett megolvasztom a csokit és a vajat, majd hozzákeverem a tojáshoz
3. Hozzáadom a lisztet is és az apróra kockázott, hámozott körtét is
4. A fehérjéket kemény habnak felverem és óvatosan, részletekben a masszához keverem, kivajazott, lisztezett formába öntöm
5. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 percig sütöm

11 megjegyzés:

Cukroskata írta...

Tényleg gyönyörű ez a tál. Máris ott a helyem :-) Egyébként a felfújt se kutya :-)

Doctor Pepper írta...

:) Igen, pont tegnap voltunk mi is a Reitter Ferenc utcán az RS-ben, és újra megállapítottuk, milyen rettenetes a kanapé-ágy felhozatal. Itt is van egy bolt benne, ahol ezek a konyhai kütyük kaphatók, ahogy Te is írod! Csak arra az esetre írom, ha netán valaki ehhez közelebb lakna.

Cukroskata írta...

Hol van ez az áruház? A honlapjuk szerint a Reitter Ferenc utcában, de az nem az m5-s mellett van

Névtelen írta...

tényleg szörnyen néznek ki a bútorok (és bocs mindenkitől, de én ezzel a fajta a tömör fenyőtől vagyok rosszul, pláne ilyen mennyiségben - de ízlések és pofonok), viszont egész megdöbbentő módon a katalógusukban vannak normális kárpitok is. fogalmam sincs, miért nem azokkal behúzva állítják ki a darabokat. (ezt csak azért tudom, mert miután 4 hónapig kerestünk olyan kanapét, ami nekem is és a kedvesemnek is tökéletesen kényelmes órákon keresztül is, pedig van köztünk vagy 30 centi különbség magasságban, és végül itt találtunk. hát formára ez sem a legszebb, de volt normális, egyszínű, kellemes tapintású kárpit.)

Vesta írta...

Szia!Annyira jók ezek a könnyen és gyorsan elkészíthető desszertjeid!Kipróbáltam épp ma a kenyér gnocchidat, múltkor a karácsonyi kenyered, és ez a csokifelfújt is sorra fog kerülni. Pillanatok alatt elkészültem, és nagyon ízlett mindkettő! Azt áruld el, honnan jönnek neked, hogy találod ki az ilyen nagyon egyszerű, de szuper jó finomságokat?Tényleg kíváncsi lennék a válaszodra, újabban a Fakanálnak is lelkes olvasója lettem, a receptjeidnek / no meg a fotóidnak/ köszönhetően!

Névtelen írta...

Szia,
Mekkora az űrtartalma a tálnak? Szívesen megcsinálnám hétvégén a felfújtat, de ehhez kellene a méret... itt ez lényeg :)
Köszi
Vera

Dolce Vita írta...

Vera!

A 7,5 dl a tál. A recepteket nem mind én találom ki persze, van amit igen, van amit pedig vhol ettem, láttam újságban, könyvben, neten, vagy csak fotón, ezeket variálom az ízlésem szerint.

Cukroskata!
Akkor több is van belőle, én ezt ismerem ami melletünk van, az az M5-ös

Ricardo írta...

Kedves Dolce Vita!

Lelkes olvasója vagyok a Te és dallacucina blogjának is. Elkészítettem már pl. az oldalasodat is ami nagy sikert aratott. Azért ehhez a bejegyzéshez írok, mert információra lenne szükségem. Drága leendő anyósomnak szeretnénk venni egy korrekt "szakácskést". Ebben a boltban voltak esetleg kések?
Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv.:
Ricardo

Dolce Vita írta...

Ricardo!

Késekre nem emlékszem, én a Kátayban kezdenék keresni, ha eddig nem voltál lelkes interspar pontgyűjtő (én ott most fogom beváltani a pontjaimat késre).
Kikában is láttam márkás késeket, illetve a Lurdy házban van késes bolt, nekem onnan van egy pengeéles japán késem, szerintem maga hattori hanso kalapálta : ), ha csak hozzáérsz, már el is vágta a kezed, csak úgy fut mindenben, bár még mindig félek vele dolgozni.
Milyen rendes leendő vej vagy : )

Ricardo írta...

Kedves Dolce Vita!

Köszönöm a válaszodat. Egy Sollingen lett végül kiválasztva. Mi is lelkes pontgyűjtők vagyunk. Sokszor könyörögünk ki 4-5 pont helyett 3* annyit! :) A szakácskés az egyik cél. Állítólag tényleg nagyon profi késeket ad a Spar.
Megérdemli a leendő anyósom. Mindig nagyon jó alapanyagokkal lát el. Gyúrja nekünk a rengeteg fantasztikus tésztát. Érdekes, annélkül, hogy elmondtam volna neki az olasz Jamie könyv tésztareceptjét, vagy akár a Tiédet, Ő magától is így készítette nekünk. Annyi számomra ismeretlen ételt (pl. töltike, rakott káposzta) ettem már nála, ők ugyanis Panyolán (fantasztikus kis falu, 3 folyó határolja, gyönyörű) laknak. A töltött káposztát nem savanyúkáposztából készítik, hanem friss káposztából, cserébe kerül még bele paradicsom és füstölt sonka.

Kati írta...

Ez tényleg gyönyörű, mind a sütemény, mind a tál.Én is kiprobálnám, de ilyen Typhoon tálat nem tudom, hol találok Romániában.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin