2009-03-01
VKF! XXIII., Mandulapuding, a leírhatatlan
Most sajnálom igazán, hogy ízeket nem tud közvetíteni az internet. Hosszú-hosszú ideje nem ettem ennyire finom édességet. Kezdő vagy még bizonyalankodó házitündéreknek a jó hír, hogy a tojás szétválasztásánál bonyolultabb művelet nem szükséges az elkészítéséhez. Időhiánnyal küzdőknek (ez lennék én) pedig a jó hír, hogy 3-5 perc összeállítani ezt a sült pudingot, utána pedig csak sütni és a minden falat lenyelését követő elégedett mmmhhhhhh-ket kell bezsebelni. Sok receptre mondtam már, hogy ki kell próbálni mindenkinek, ezt még annál is jobban muszáj! Mennyei!
A receptet már egy bő hónapja kinéztem magamnak a Szakácsok könyvéből, de csak a héten készítettem el. Miközben sült, akkor jöttem rá, ez pont beleillik Grenadine VKF! kiírásába. (Szeptember óta, mióta megszületett Kristóf nem küldtem receptet VKF!-re. Pedig sok kedvemre való kiírás született, csak sajnos az idővel állok folyton hadilábon.)
Hozzávalók: 20 dkg őrölt mandula, 10 dkg vaj, 5 evőkanál cukor, 2 evőkanál tejszín, fél citrom reszelt héja, 2 egész tojás, 2 tojássárgája, 4-5 csepp keserűmandula aroma (persze jobb lenne keserűmandula, de nem találtam ilyet)
1. Olvasszuk fel a vajat
2. Keverjük hozzá az összes többi hozzávalót, öntsük egy tűzálló formába
3. 180 fokra melegített sütőben süssük 35-40 percig
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
32 megjegyzés:
Nagyon tetszik, azt hiszem, holnap ki is próbálom. Köszi a nagyszerű receptet!
Én is nagyon-nagyon sajnálom hogy nem lehet hatékonyabban közvetíteni a neten, de már a képtől is csorog a nyálam.
Olyan szééép. Amúgy meg nekem is megvan a Szakácsok könyve, de előbb mindig megvárom míg te kipróbálod. Eddig bevált. :)))
Lassan annyi receptet gyűjtök be Tőled, hogy vagy 200 kilósra hízlalom a családom, vagy 200 évig esszük:)))
Ez tényleg kipróbálandó! Csak nekem sosincs olyan szerencsém, hogy ilyen jó kis sütőformákhoz jussak hozzá, pedig sokat keresgélek. Csak biztos rosszkor és rossz helyen :(
Szia Kriszta! Ez is Typhoon-forma?
Juca
Ó, hát ez nem hízlal, nincs benne liszt : )
A forma ugyanaz a typhoon, amiről korábban írtam
Egy kis meglepetés!
http://mylittlevegankitchen.blogspot.com/2009/03/baratsag.html
Hány személyre tervezhető ez az adag?
Még egy kérdés: a tojások fehérjét nem verted fel előzőleg?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Négy személyre elég, és nem kell külön felverni semmit sem
Megcsináltam, nagyon finom lett. Egy kis áfonyalekvár a tálaláskor nem ártott neki :-)
Nyami-nyami! Mind nagyon guszta! Gratula! Kérlek néz be hozzám: http://ildinyo.blogspot.com/2009/03/meglepetes-baratsag-tunderek.html
Üdv
Ildi
Ez mennyei lehet!
Mivel nagy mandulaimádó vagyok, tuti, hogy megcsinálom!
Ha van keserűmandula, mennyi kell bele?
4-5 szem, honnan van?
Köszönöm a nagyszerű receptet, én egy diós-rumos változatot készítettem.
Lehet, hogy hülye kérdés, de a 2 egész tojáson felül kell még 2 sárgája? Mert teljesen így értettem :) Annyira jól hangzik ez a süti, pláne,hogy MANDULÁS. Meg kell csinálnom!!! :D
igen, 2 egész plusz 2 sárgája, és nem kell külön kevergeti egyiket sem
A keserűmandula a kertünkben terem, kirögedett barackfák magoncaiból lettek. Nem gondoltam volna, hogy valaha használni fogom...
Üdv
Bánki Bernadett
A hoallo tal helyett hasznalhatok kerek tortaformat?
Simán, nézd meg a mogyorópudingot és szilikonos formában sütöttem
Koszonom szepen a valaszt! Szerintem ezen a hetvegen meg fogom sutni:)
Jajj, annyira tetszik a blogod, tegnap kuldte at a tesom, es azota ezt olvasom, egyszeruen nem tudok betelni vele! Koszonom, hogy lelkesedeseddel es tehetsegeddel hozzajarulsz a mindennapi oromeimhez!
Boriska
: )))))
Hát... őszintén szólva nekem nem nagyon sikerült... Egyáltalán nem volt íze (nem tudom másként leírni, nem volt se édes, se nagyon mandulás, csak olyan semmilyen) és az állaga is elég furcsa lett. Mit rontottam el? Köszi, Zsuzsa
Nekem sem sikerült. Nem is értem, mitől puding ez? 170 fokon szűk 30 percig sütöttem, és teljesen átsült, gyakorlatilag keksz-szerű lett. Tömény, laktató (ami persze nem feltétlenül negatívum, csak én egy pudingtól mást várok). Kár volt a 20 deka manduláért....
szia DV!:)
nekem ez sült puding lett az egyik kedvencem a szakácsok könyvéből:)) többször is megcsináltam ár, és én is a 20 dkg madulával készítem (ha már ennyi van a zacskóban:)). nagyon jóó!:)
névtelen, ed,
bocs hogy dv. helyett én válaszolok, de szerintem két dolog lehet a probléma, ha nem sikerült. az egyik. hogy túl nagy edényben sütötted, és nem volt meg a kellő magassága a "tésztának", ezért átsült, vagy a sütőddel van a probléma, és túlmelegszik. érdemes egy hőmérővel ellenőrizni a fokozatokat, vagy egy konyharuhával, résnyire kitámasztani a sütő ajtaját, hogy tartsa a hőt...
szia!
megkérdezhetem, hogy mekkora űrtartalmú formában sütötted? nagyon köszönöm!!! M.
M.!
Fél literes
Szia!
Őrölt mandulát lehet kapni valahol, vagy őröljem magamnak?
Köszönettel:Ancsa
csattos, kerek tortaformában másodszorra is isteni lett. ráadásul most dupla adagban készült - egy kisebb vendégseregnek, és mindenki teljesen odáig voltak tőle. :)
Én langyosan csípem a legjobban, jó hogy írtál róla, sütök én is valamelyik nap
Megjegyzés küldése