2009-07-30

Egy ház rövid története

Lakberendezési szenvedélyemnek talán régebb óta hódolok, mint a főzési mániámnak. Az első lakás, amelyet férjemmel közösen rendeztünk be, egy 36 nm-es garzon volt. Ez volt a bemelegítés. Szinte minden munkát magunk végeztünk, gyönyörű, épített konyhát készítettünk, amelynek meghatározó eleme egy türkizkék, 10x10-es, fényes csempékkel kirakott fal rész volt. Itt éldegéltünk, mikor a kezünkbe akadt, a kertibútorokat gyártó olasz cég, az Unopiu katalógusa, amelynek hatására eldöntöttük, nekünk bizony kertünk lesz és teraszunk. 2002-ben vásároltuk meg mai házunkat, igaz kicsit még más állapotban volt: sufni, sufni hátán, budi, tároló és beton mindenhol a kertben. Gyakran sírni tudtam volna, mikor ránéztem és hitetlenkedve kérdeztem, biztos lesz ez valaha olyan, mint amilyet elképzeltünk?
A kertnek estünk neki először, tapasztalat hiányában ültetgettük szépen egymás mellé szorosan az aaprócska növényeinket, füveztünk, döngöltünk, gazoltunk egyfolytában. A gyerekek ekkor még nem voltak meg, de mi már leszoktunk a TV-ről. Emlékszem, egyszer az egyik szomszéd megkérdezte, kertész vagyok-e, mert mindig csak a kerttel foglalatoskodom. Az automata öntözőrendszert kisvakond módjára fél délután alatt ástam be. Férjem egyfolytában betontalanított, bárhová ásott le a kertben, mindenhol betont talált.


A házat első körben belülről építettük át, majd pár évvel később bővítettük, ekkor nyerte el mai formáját. Valami nagyon olaszosat szerettünk volna, olyat, hogy szinte egész évben úgy érezzük, itthon nyaralunk. Egyszerű lett volna minden különlegesebb építőanyagot külföldről hozatni, erre anyagi lehetőségünk nem volt, maradt a böngészés és kutakodás, hol lehet olcsón, szép, régi építőanyagokhoz hozzájutni.
Majd' két évig bújtam a netet, hirdetéseket és persze nyitott szemmel jártunk az országban. Ennek köszönhetjük pl. teljesen ingyen, a blogon már többször látott kőház (sufni) kövét. Egy több száz éves, bedőlt istálló köveit hozattuk haza Nógrád megyéből. A tulajok még hálásak is voltak, hogy elvisszuk a sok szemetet a portájukról. Hasonlóan szereztük be az udvart burkoló macskaköveket és a lakásban sok helyen látható gerendákat is. Zseniális megoldást találtunk tetőburkolónak, az itthon méregdrágán árult olasz cotto lapok helyett, illetve nagy felfedezést tettünk az ürömi kőbányában, ahol csodaszép kőtéglákat árulnak, vicces áron. Ekkor már mániákus kutakodó lettem, bútoraink nagy része is a netről, Vateráról származik. Egy jutányos áru kanapé kedvéért még egy amerikai fuvart is el kezdtem szervezni. Kiderült, 10x drágább lett volna a szállítás, mint maga az áru.
Mindenhova tökéletes dolgot szerettünk volna, semmiben nem akartunk félmegoldást, kompromisszumot. Azaz ebben a férjem volt az igazán vonalas, én gyakrabban elcsábultam volna a könnyebben járható út irányába, (pl. gyorsabban lerakható laminált burkolat, fa helyett.) Neki köszönhető, hogy a házunkban nincs semmi műanyag, csak természetes anyagok vesznek minket körül.
Úgy érzem, mára minden a helyén van, és a legszebb az egészben, hogy mindez közben szépen benépesült.
Az írás apropója, hogy az augusztusi Otthon magazin ma jelent meg, benne látható a mi kis házunk. A fotókat Darabos György készítette.

81 megjegyzés:

Fűszeres Eszter írta...

Gyönyörű!

Bombadil Toma írta...

nagyon szép! most egy kicsit irigykedem, pedig én is kertes házikóban lakom...:))
én sajnos hamari vagyok, így sok mindenben a könnyebb/gyorsabb utat jártam be anno, így most lassacsakán alkítgatom újra, hogy megközelítse a kezdeti álmomat...
egyébbként nagyon hasonlít az ízlésünk:))

VKOrsi írta...

Előben is gyönyörű ;) és nagyon egységes képet mutat!

Zsuzsi írta...

Gratulálok! Mi most építkeztünk, az alsó szint kész (majdnem), a tetőtérrel sehogy sem vagyunk. A mi nagy szerelmünk a fa, az egész alsó szint olyan famennyezetet kapott, mint ami nálatok van, csak sík . A házunk tök egyszerű, egyetlen különlegessége van, az egészet a párom építette másodmagával, még a faszerkezet is saját készítés:-))

Lilahangya írta...

Méltán lehettek büszkék rá, gyönyörű kert és ház!

siccike írta...

Aaaa-úúúú-ááááá, jajjjj de gyönyörűűűű!!!!

Névtelen írta...

Gratulálok, nagyon szép ház, és az udvar is gyönyörű parkosított.
Általában a ház és a kert, elárulja kik lakják..., itt most egy nagyon igényes maximalista, és szépérzékről tanúskodik!
Átérzem mennyi munka és kitartás van benne, ugyanis most pont mi is hasonló projektben vagyunk.
További szép napokat!

Névtelen írta...

Gratulálok a gyönyörű házhoz!

Névtelen írta...

Ma reggel amikor kezembe vettem az Otthon magazint, örömmel ismertelek fel. Én nem régóta vagyok az oldal olvasója és igen megkedveltem. Gyönyörű a házad, és nem kevés munka és pénz lehet benne. Sajnos én ilyenről még csak álmodozom.
Gratulálok!

Fabrikák írta...

Pont ma láttam az otthonban, gratulálok a kitartásotokhoz!

Ági, aki főz írta...

Reggel én is megvettem az Otthont és csak ámultam, bámultam. Ez maga a csoda. Köszönöm, hogy leírtad mellé a történetét is.

Mi még a keresés fázisában vagyunk, de azt már most tudom, hogy nem lenne szabad kompromisszumot kötni. Csak néha úgy érzem, hogy nincs türelmem kivárni az igazit...

Reni írta...

nekem a csempe a konyhában.. na az nagyon tetszik. meg az, hogy nem nagyon látni ajtókat. és a kert és a terasz... egyszer majd nekünk is lesz úgyis szép házunk :))

jajj és a kutyák. beagle-t szeretnék én is, de tényleg csak akkor, ha lesz kertem. lakásban semmiképp nem tartanám őket.

Névtelen írta...

Hát nem tudom. Otthonosan érzitek magatokat benne? A gyerekszoba is hasonló stílus? Azt azért megnézném.

Flat Cat írta...

Gyönyörű ház! A kert is...Minden munkát, vesződséget megért!
Mi egyelőre még igencsak az elején tartunk a saját házunkkal, de egy (közel) hasonló végeredménnyel, azt hiszem kiegyeznénk! :)

Krisztina írta...

szia,

gyönyörű a ház, gratulálok, igazi home sweet home,

ezúton is, amiről már beszéltünk... meghívlak a blogomba a lakber. képekkel együtt,

üdv: Krisztina

chiliesvanilia írta...

Nagyon szép, gratulálok! kár, hogy nem te fényképezted, a Te fotóid ezerszer jobbak

Ricardo írta...

Nagyon szép a házatok. Érdekes ellentmondás él bennem, mert a jelenlegi lakásunkat minőségi minimalista (én inkább pure-nak nevezném) stílusba rendeztem be, de ugyanúgy tetszik ez az "antik, paraszti, barokkos" stílus is. Most pedig megyek és veszek egy Otthon magazint.

Névtelen írta...

Gyönyörű a házatok beltere, azok a hatalmas gerendák. Én is ilyen stílust kedvelek, a régi és modern kombinálását. Sok örömötök leljen benne, gratulálok hozzá, és a gyerekek, tündériek:)

Névtelen írta...

Szeretnék rendszeres olvasód lenni, lehet?

Mariann írta...

Megvettem az Otthont ma reggel és summáztam magamban, de jó lenne ebben a házban lakni. Most pedig nézem a blogodat, jé ugyanaz a fotó!! Elolvastama szöveget és rájöttem ugyanaz a kettő :) Gyönyörű a házatok! Igazán büszkék lehettek rá. Sok energiátok van benne biztos, de nagyon megérte. Gratulálok hozzá!

Unknown írta...

Gyönyörű a házatok és a kertetek, a terasz-nappali nagyon jó, ilyenkor jó időben meg lehet duplázni a nappali méretét.
Nagyon jó példa vagytok arra, hogyan lehet kevésből, okosan szépet és jót alkotni. :-)

Láttam a fotón milyen szép bokros a cserepes bazsalikomod. Te hogy ápolod, mert az egyém nő nagyon, de felfelé és nem akar bokrosodni.

éva írta...

gyönyörű a házatok! nagyon közel áll hozzám az ízlésetek, szóval nekem nagyon tetszik! le a kalappal a sok munka előtt!! ilyen az igazi otthon, boldog lakókkal! :)

merni kell álmodni!:)

TJ írta...

En mot teljesen oda vagyok, annyira tetszik. Latszik az igenyesseg, fantazia, a beleolt munka/energia. Istenem, ha bennem is meglennenek ezek, akkor ilyen hazba laknek legszivesebben. Mintha az Under the tuscan sun koltozott volna Magyarorszagra. En le vagyok nyugozve.
Sok boldogsagot Benne!

Dolce Vita írta...

Köszönjük!

Kb. 5-6 év tervezgetése és munkája (plusz még egy jövőbeni 10 évé) van benne, és nagyon-nagyon szeretjük. Főleg mikor barátokkal népesül be a terasz, nappali. Ma éppen kecskét sütöttem nekik.

Lizi!
folyton csipkedm a végét,hogy e felfelé terjeszkedjen

Fruzska!
Persze : )

Reni!
Nem ajánlom ezt a fajtát, tényleg nem! rengeteg a gond vele, komolyan

Toma!
ezt a festményekből és az ételekből már én is leszűrtem

Zsuzsi!
mi itt a festést, fa burkolatok pácolását, olajozását végeztük. de sokszor kedvem lett volna kikapni a vakolókanalat a mesterek kezéből, olyan ütemben "haladtak".

emberke írta...

a kert nagyon szep, arrol tehetnel fel tobb kepet, de a haz eleg benan nez ki, foleg belul, olyan mintha nem lett volna elkepzeles, aztan bedobaltad amit a bolhapiacon talaltal :(
de igazabol nem szamit, az a fontos hogy neked tetszik es jol erzed magad benne :)

Dolce Vita írta...

: )

á la carte kulinaria írta...

Gyönyörű a házatok. Tudom milyen nehéz és sok türelmet és utánajárást igényel összehozni egy olyan otthont, ami az alkotója számára tökéletes. Mi is több mint két évig terveztük a miénket, és idén szerencsére megvalósult. Igaz teljesen más stílus, de nagyon tudom értékelni, ha valaki egy adott stílusban szépet alkot. A tiétek csodás lett.
Egyébként hogy kerültetek az Otthon magazinnal? Elle dekort nem próbáltátok? Ott is megállná a helyét !
Sok boldogságot hozzá!

Unknown írta...

Kedves Dolcevita!
Régóta, hogy hetente egyszer-kétszer 'beugrom' hozzád,sok jó ötletedet kipróbáltam, megcsodáltam a gyönyörű képeket, de megjegyzést még nem írtam. Itt az ideje! Gratulálok a gyönyörű házhoz, a szép kerthez, a remek bloghoz! Sok-sok egészséget, erőt és jó kedvet, hogy minél több szépséggel örvendeztethesd meg olvasóidat, azaz minket! :)

Mariann írta...

Emberke megjegyzése indította el bennem ezeket a gondolatokat, de minden félreértés elkerülése végett - nem neki reagálok személy szerint.

Több évig dolgoztam olaszokkal sokx voltam Olaszországban, végigasszisztáltam egy mediterrán stílusú ház berendezését és azt kell mondanom, hogy ez a ház tökéletesen megtestesíti azt a stílust, ami személy szerint nekem nagyon tetszik. Nekünk magyaroknak (tisztelet a kivételnek) az a "szép", amit telezsúfolnak bútorlapból készített minden cm2-et praktikusan kihasználó de sajnos fantáziát és szépséget nélkülöző bútordarabokkal. Mindent beglettelünk, hogy "szép sima " legyen a felület. Mert nekünk az a természetes. Mert ezt tanultuk. A mediterránoknak viszont az a természetes, hogy nem áll minden katonás rendben, nem sima a fal. Nekem hihetetlen szabadságérzetet ad ez a stílus. Hogy igen, azt pakolok be, ami hozzám közel áll és tetszik - akár a bolhapiacról - nem azt amit elvárnak tőlem. És szerencsére egyre többen vagyunk, akik igénylik ezt a szabadságérzetet és tesznek is érte otthonuk kialakítása közben, hogy elérjék azt.
Ha ez bénaságnak számít, akkor dolce vita-val és a többiekkel együtt, akiknek szintén tetszik ez a ház büszkén vállalom, hogy béna vagyok.

Dolce Vita írta...

nem is értették a munkások, hogy miért nem kell belül tükörsimára glettelni a falat illetve kívül miért nincsen műanyag nemesvakolat, hogyan lehet a vakolatra rögtön festeni : ))

Zsaki írta...

Nagyon szép ház és kert! Én viszont visszábbvettem az álmaimból, mert nincs az életemből 5-6-10 évem arra, hogy otthont teremtsek, inkább élni szeretnék, mint életteret sok-sok évig megteremteni. Felújítunk, és az a tapasztalat, hogy a két dolog nálunk kizárja egymást. Most 35 vagyok, egy hároméves kislányunk van, sok energia ez is, dolgozunk, szeretnénk még gyereket. Már az is lemerít, ha egy munkanap után lenyomunk egy bevásárlást a Plusban :) Esténként választok, hogy ma a tányérokat vagy az evőeszközöket mossam el :))

Szóval nekem nem éri meg az "árát" a gyönyörű ház. Megelégszem azzal, hogy szép lesz, és ez is évek munkája lesz. Eddig 2 év, még lesz egy. Mióta ez így leesett nekem, jobban érzem magam :)

Az Otthon magazint az ötletek miatt olvasom, meg mert kikapcsol, lehet, rászokom a főzősblogokra is, szintén kikapcsol, bár főzni alig szoktam, lacibácsi pont hu :)))

Jade írta...

Gratulalok, gyonyoru a hazatok!

Unknown írta...

A házatok, a kertetek gyönyörű! Gratulálok! Olvasom, az öntözőrendszer csöveit te ástad be? Volt ehhez valami segítség az interneten, vagy valami szakkönyv volt az útmutató? Nekünk is most új a házunk, kertünk, de utóbbira már nem maradt pénzünk, legkiváltképp az öntözőrendszerre, pedig nagyon jó lenne. Tudnál valami útmutatót küldeni ehhez? Pirikenagyi

Wise Lady írta...

Hát elképesztően szép, egy igazi mű lett belőle!
Halkan jegyzem meg, hogy számomra a praktikusság, az nagyon hiányzik a házból. Folyton fáznék a nagy belterű nappaliban, a konyhát nem is értem, főzni benne, nem tudom.
Ezt a házat csak gondtalan, gazdag emberek tudják fenntartani. Ha magad takarítod, nem irigyellek, bár ez nem valószínű.
Minden tiszteletem a tiétek, hogy ilyet alkottatok és gratulálok.
A blogodat nagyon szeretem, régóta olvasód vagyok.

Dolce Vita írta...

TVK!
Tavaly járt nálunk egy újságíró, idén megkeresett, hogy dolgozik az Otthonnak, vállalnánk-e a megjelenést.

Wise Lady!

pedig főzés az van rendesen : )
ez egy 100 m2-es ház, nem hinném, hogy bármivel is több pénzt igényel a fenntartása mint egy másik 100 m2-es kertesházé.
Lehet, hogy a ház luxuskinézetű, de csak azért mert nem a szokásos anyagokból készült, ahogy ezt mariann is írta. Azt hiszik pl. hogy sokba kerül kőkeretet tenni az ablakok köré, elmondom, olcsóbb, mintha a kőműves kivakolná a kávát, ahogy ez minden házban van. Afagerendák is olcsóbbak, mint a beton áthidalók... és még sorolhatnám
A takarítás pedig pont annyi időt vesz igénybe, mint egy ugyanekkora házé, és kevesebbet, mint egy 36 m2-é.

Pirkenagyi!
egyszerű helyzetünk volt, mert téglalap a kert. 35-40 cm mélyen ástam körbe, ebbe jött a műanyag cső. Ennyit érdemes lerakni, ha fej nem is kerül rá (ez a drága, darabja most 10 ezer ft lehet), mert akkor később nem kell a füvet feltúrni. Maga a cső nem egy összeg. Nekünk erre került 8 fej, 2 zóna, zónánként 4. Neten biztos találsz segítséget, simán kivitelezhető házilag, nem érdemes sok százezret kifizetni érte

Unknown írta...

Köszönöm a gyors válaszodat, nagyon megnyugtattál. Úgy gondolom, ezt mi is meg tudjuk csinálni, az ásástól nem félünk. Nézegetem a kerti bútorokat is a jelzett oldalon, hát mit ne mondjak, én is bevállalnék onnan egy szép kerti garnitúrát.

Pirikenagyi

Ed írta...

Szia!
Gratulálok a házhoz, ami ugyan nem az én ízlésvilágom, nekem más a luxus, de látszik, hogy sokat dolgoztatok vele, és ha Ti jól érzitek magatokat benne, akkor csak ez számít!
Az lenne a kérdésem, hogyan lehet bekerülni az Otthon Magazinba? Nektek hogy történt a dolog? Ők kerestek meg, vagy Ti jelentkeztetek?
Köszi és üdv,
Ed

Ed írta...

Közben látom, figyelmetlen voltam, mert az előző megjegyzésben pont megírtad, hogyan kerültetek be a Magazinba :)
Elnézést!
Ed

Dolce Vita írta...

Ed!

A lány keres még bemutatható lakásokat. Érdekel?

á la carte kulinaria írta...

Szia! Engem is érdekelne a magazinba való bekerülés. Ha meg tudnád adni kit kell keresni megkösszönném. Igaz teljesen más stílus, de ki tudja, lehet az nem gond, sok stílust bemutatnak : )KÖSZÖNÖM!
T-Vigh Kriszta

Névtelen írta...

Szerintem egyáltalán nem baj, ha mindannyian más-más stílust szeretünk.
Ebből a házból hiányzanak a jól megszokott magyar lakberendezési közhelyek, amiktől viszont - valljuk be - valósággal hemzseg az Otthon magazin is. Manapság minden "trendi" lakás minimálra hajazó, barna, wenge, egy kis kivizöld, egy kis narancs. Miért kell ennek így lennie?
Ha kinyitok egy külföldi lakber újságot, teljesen normálisan megfér egymás mellett minden stílus és nem csak egyféleképpen lehet dizájnos és szép egy enteriőr.
Eszmefuttatásról ennyit.
A praktikumról pedig: a hidegpadló a gyerekekkel mennyire vált be? Ha jól látom, nem padlófűtésetek van, nem hideg ez télen? Nálunk szőnyeg fedi a parkettát is, mert a kicsi akkorákat szokott esni, mint egy ház - és el sem tudom képzelni, hogy esne ez neki;) a mészkövön.
Egyébként összességében tényleg stílusos a ház, bár az én lokálpatrióta szívem a magyar múlt századi, illetve századfordulós villákért dobog.

(azt a megjegyzést pedig nem is tudom értelmezni, hogy egy ilyen házat csak gazdag emberek tudnak fenntartani. egy 100 négyzetméteres, erzsébeti ház miért luxus? egy panelban több a rezsi...)

üdv,
PKrisztina

Dolce Vita írta...

TVKriszta!

küld egy mailt a profilomban lévő email címre!

Dolce Vita írta...

Pkrisztina!

De van padlófűtés illetve 3 radiátor, ezeket le fogjuk szedni, mert a padlófűtés bőven kifűti ezt a teret. Máshogy a kő nem is lenne ezen az éghajlaton elviselhető. Panelban tényleg több a rezsi, nálunk 25-30 ezer a téli, fűtéses gázszámla. A rezsit az olyan luxus dolgok tudják megdobni, mint pl, a jacuzzi, fűthető medence, szauna stb, nekünk egyik sincs. Összesen van 4 konyhai gépem, aztán slussz

Névtelen írta...

Szia Kriszta!

nagyon szeretem a blogod, a lakásotok, kertetek nekem nagyon tetszik! Csak miattad vettem meg az Otthon magazin aug-i számát.
:o)
Szép napot!

kv

Dolce Vita írta...

Kv!

köszi : )

Elena írta...

Ez valami fantasztikusan gyönyörű! Irigyellek, hogy ilyen hamar rájöttél, milyen irányba kell haladnod, nekem csak harminc fölött esett le, hogy hasonló otthonra áhítozom. :-)

Kérdés: Nem szerettétek volna a tűz melegét becsempészni az otthonotokba? Nekem picit hiányérzetem van, hogy nincs kandalló vagy legalább valami kemenceféle...

Kérés: Szeretnék még több fotót látni a többi helyiségről is! Az nem megoldható esetleg, hogy a kert elrendezéséről készíts egy egyszerű skiccet? :-)

Dolce Vita írta...

E.!

Dehogynem, csak az az igazság, hogy a kemence nekem ott kezdődik méretben, amelybe 2 ember elfér. : ) Tervezünk kintre kemencét, közös kéménnyel bentre pedig kályhát.
Korábbi, levendulás bejegyzésnél volt már kép a kertről, de próbálok vmit, hogy érthető legyen, mi hol van

Wise Lady írta...

Üdvözlöm PKrisztinát: aki nem is tudja értelmezni a kérdést, hogy egy 100 m2-es ház fentartása miért luxus.
Kedves Krisztina, én is házban lakom, tudom miről beszélek.
Azt a házat meg kell venni, át kell építeni, be kell rendezni, aztán fizetni a számlákat, majd karbantartani, felújítgatni stb. Plusz még gyerekek, esetleg autó. A kert úri módon van öntözve (vízszámla?), és mindez 2 nagyon fiatal emberé. Ez bizony luxus
Kedves Krisztina, esetleg te nem Magyarországon élsz?
Egyébként még egyszer gratulálok a szép házhoz Dolce Vitának, gyönyörű lett.

Wise Lady írta...

Bocsi, eltévesztettem, nem PKrisztina írta a megjegyzést, hanem egy Névtelen, amire válaszoltam. Elnézést kérek Krisztinától a tévedésemért.

Dolce Vita írta...

Wise Lady!

én nem akarok ebbe beleszólni, pláne egy újabb vitát gerjeszteni, a "kinek, hány éves korában mire telik"témában (amúgy a férjem nagyon örülne a nagyon fiatal megjegyzésnek, honnan tudod, hány éves?), na mindegy, szóval kútról locsolunk, ha erre azt mondod, kutat fúratni csak a gazdagok tudnak, elárulom, 27 ezerért fúrták, mert itt homokos a talaj. : )
Amúgy tényleg konkrétan azt írtad, ezt a házat fenntartani csak gazdag gondtalan emberek tudják, ez butaság (már bocsánat)egy lakótelepi lakást is meg kell venni, fizetni a számlákat, berendezni...

Szentgyörgyi Kata írta...

Ki fúr ennyiért kutat? Mifelénk is homokos a talaj (az mötös túloldalán) de még nem kaptunk ilyen kedvező árat. Főleg, hogy engedélyeztetni kell, amihez tervrajz kell és akkor már 100 ezer ft felett járunk...

Dolce Vita írta...

Kati!

Küldj egy mailt, megadom az elérhetőséget. Meg kell majd mondanod, hol laktok és elmondják ott működik-e ez a technika. Kb. fél óra alatt fúrják ki, vízzel, semmi piszkot nem hagynak maguk után, csak egy nagy tócsát, de az 1 óra alatt elszivárog! Nekünk négy éve volt ennyi, tavaly 35-ért csinálták eg ismerősnek

á la carte kulinaria írta...

Szia!
Megkaptad a mailt amit írtam a profil címedre? Mostanában gond volt a netünkkel.
Köszi
T.Vigh Kriszta

Wise Lady írta...

Igen, külön réteg. Aki nem is érti...

Elena írta...

Láttam a kertről készült panorámafotókat, csak nem sikerült felnagyítanom, sajnos.

A kemencét imádni fogjátok! Nálunk is közös kéménnyel van megoldva, de nálunk a házban van a kemence, kívülről kerti grillként funkcionál. :-)

Wise Lady - Nem értem, miért kell mások zsebében turkálni. Ha esetleg szülői segítség is belejátszott, akkor azt is felrovod nekik? Dolce Vitaék olyan értékes, időtálló otthont alkottak, amit nem kell évente renoválni, sőt, az idő múlása csak még értékesebbé, hitelesebbé fogja tenni a házukat. Nem árt ezen is elgondolkodnod a laminált padlók és wenge színű bútorlapok korában....

Névtelen írta...

Fú... ez a ház... nehezen tudom úgy elfogulatlanul méltatni, hogy nehogy előbújjon belőlem az irigy kutya! Inkább nem is merülök bele a részletekbe, tökéletes(en mediterrán), ahogy van! Imádnék én is egy falat Toscanát itthon!

Üdv, egy rendszeres olvasód:
Nyestkutya

Melinda írta...

Az újságot köcsönadtam anyukámnak, de ha jól emlékszem azt mondtad, hogy bio festéket használtatok, ezt a falfestékre értetted? Ha igen, akkor írnál erről bővebben, vagy hogy hol lehet utánanézni?
Nagyon ízléses a házatok, és biztos, hogyha 5 év múlva belelapozok ebbe az újságba, akkor is szépnek találom, nem úgy,mint a többit, amit évente kell újítani, hogy mindig "trendi" legyen.

Anita írta...

Csodaszép a ház és a kert. Valóban jó lenne a többi helyiséget is megkukkantani. Engem is érdekelne a gyerekszoba, ott is sikerült ennél a stílusnál maradni?

Egy barátunknak hasonló az ízlése. Van egy kis kiadó szobája Segesváron, pár hete megszálltunk ott, nagyon hangulatos volt. Az Ő mániája, hogy mindenféle fateknőkből, fémtálakból készít mosogató-, ill. fürdőkagylót. :)

luca írta...

ciao bella
én itt élek olaszban, ez a lakás minden csak nem mediterrán, ez inkább egy németfrancia keverék fogadó, régies és spontán
nekem se tetszik, hideg, rideg, ez nem otthon, ez egy közösségi hely
elnézést kérek, hogy nem voltam elég pozitív
ciao

luca
positano

Névtelen írta...

....éééééés lucáé a legköcsögebb kommentelőnek kijáró első díj! gratulálok, nagyon erős mezőny volt!!

Anide írta...

Sziasztok!

Sajnálom hogy ilyen sok irigy ember van. :(

Dolce Vita!

Szerintem nagyon szép a házatok és a kert és a nem utolsó sorban a gyerekek és a kutyák is! :)
Gratulálok!! :)


Uff! :)

Üdv: Edina

Névtelen írta...

A ház és a kert egyszerűen GYÖNYÖRŰ!!! Remek ízlésetek van, gratulálok!

(Nálam a kettővel feljebb említett díjért folyó versenyben holtversenyben első díjas luca mellett Wise Lady is, aki álságos dicséretekkel is megspékeli negatív kritikáját.)

Bea

Pé írta...

Na gyorsan hazaszóltam Magyarorszagra, hogy valaki vegye meg az Otthon aktualis szamat. Abban tobb foto van?

Kivancsi lennek a furdoszobara, hogy hol tartjatok a konyveket ruhakat, milyen megoldasokat talaltatok a hasznalati eszkozok eltarolasara stb. Nagyon szep a lakasotok, mar reg ota kivancsi voltam, mert a reszletek amik lathatoak voltak a blogodban sokat sejtettek. Azt kulonosen jo latni, hogy minden a ti kezetek munkaja.

Szellos, szep és egyben lakalyos es hivogato. Csak gratulalni tudok hozza, meg persze az egesz bloghoz és szep csaladodhoz.

Tovabbi sok sikert!

Pé.

Dolce Vita írta...

Pé.!

Az újságban van egy fürdő és háló kép, illetve pár kert részlet. A könyvespolcok a hálóban vannak, ruhák meg a gardróbban. Sikerült a szekrényeket így száműznünk. Az újságban látszik a ház elrendezése is

Szemi írta...

Szia! Csak most találtam a blogodra,de biztos gyakran fogok jonni! :) Tetszenek az írásaid és a receptjeid is.
A lényeg viszont: A HÁZ! Egyszeruen mesés,gyonyoru,kívul és belul! Teljesen az a stílus,ami nekem is bejon. Rengeteg természetes anyag,ko ,fa.Egy az egyben elfogadnám!!!
Gratulálok hozzá,és csodálom azt a kitartást,amivel ezt osszehoztátok.
En sajnos megalkuvo voltam sok mindenben,mikor felújítottuk a házunkat.Ma már másképp csinálnám.

Elena írta...

Szemirámisz, tudod, az első házat építsd az ellenségednek, a másodikat a barátodnak és csak a harmadikat magadnak. Ha nem is vagy teljesen elégedett, a fürdőszobátok nagyon szép lett! ;-))

Szemi írta...

Koszi!Megleptél, nem is gondoltam rá,hogy láttad. Hiába,kicsi a világ!
:))
Melyik számban van benne a lakásotok,a júliusiban vagy az augusztusiban? Jo lenne megvenni!

Anita írta...

Szia DV,

a bazsalikommal kapcsolatban kérdeznélek.
Idén ültettem először, jelenleg a kertben van virágosládában három csokor. Arra gondoltam, hogy ha már hidegebb lesz, akkor beköltöztetem a házba, egy naposabb ablakba. Mi a tapasztalatod, meddig marad meg? Van vele valami különösebb teendő az öntözésen és a felhasználáson kívül? :)

Köszi,
Anita

Dolce Vita írta...

Anita!

Én le szoktam szüretelni, fagyasztóban vagy turmixolva olajban teszem el. Napos helyen egy darabig biztos megmarad, de általában nem bírja sokáig. Használd sokat, készíts pestót belőle!!

Névtelen írta...

Kedves Dolcevita "

Olvasom a blogodat és csupa érdekes és szép dolgot alkotsz !
Engem az ételek, fotózás is nagyon érdekel, de a ház leginkább. Most egy kis ház megkeresésén munkálkodom, új othont kell magamnak teremtenem és a Te stílusod az enyém is. Véletlenül nem tudsz valamilyen kis kulipintyórol amit megvehetnék ?
Köszönettel Kenesei Katalin
e-mail : level@keneseikatalin.hu

Névtelen írta...

Kedves Kriszta,

egy ideje rendszeres olvasója vagyok a blogodnak, amióta megjelent a házatokról ez a bejegyzés, azóta készülök rá, hogy írok Neked! Természetesen megvettem az Otthon magazint is, úgyhogy a kb. 2-3 hét múlva elkészülő új házunkban, az egyik fürdőszoba a Tietek mintájára készül!! :) Gyönyörű, ahogy az egész házikó is! Egy kérdés: a mosdópultnál lévő kis függöny hogyan van rögzítve?

Üdv,
Csilla

Dolce Vita írta...

Csilla!

Akkor nagy az öröm, gondolom, lehet beköltözni! gratulálok!
A függöny a legegyszerűbb műanyag függönysínen van, ez az osb laphoz, amely a mosdót tartja és csempével van burkolva, van alulról rögzítve, pontosan csavarozva. Az egészet eltakarja a csempesor, ami szemből látszik. Remélem, érthetően írtam le

Névtelen írta...

szia,
nagyon, nagyon szép! A blogodra akkor bukkantam rá, mikor az olasz Unopiu termékek magyar vonatkozásai után kutattam. Esteleg tudsz abban segíteni, van-e itthon kereskedő, aki forgalmazza azokat? Köszönöm!

Dolce Vita írta...

Én nem találtam, sztem legközelebb Ausztriában kapható

Névtelen írta...

Én nem is értem... mások vagyunk, más igényekkel, más vágyakkal. Nem kell, hogy mindenkinek egyezzen az ízlése. Különben is csak akkor lesz az igazi, ha a lelkünk is benne van a dologban. Attól, hogy az ember egy házban lakik, az még nem lesz otthon. A tiétek láthatóan, érezhetően az utóbbi. Te meg aztán a két lábon járó fantázia és kreativitás! :) (Ez a receptekre is áll! :))

Gratulálok hozzá,

Ági

Dolce Vita írta...

Ági!

: ) köszi

Névtelen írta...

Gratulálok, a ház gyönyörű, kár, hogy nincs több kép. Viccesek a megjegyzések, miszerint nem otthonos, bolhapiacos, stb. Persze, az igazi házban 270 a belmagasság, sarok ülőgarnitúra a Kikából, laminált a padló és persze a bútorok is. És akkor a legmenőbb, ha valami rettenetes "lakberendező" egy kis bordóval és kővel megbolondította a nappalit falát a plazmatévé mögött.
Andrea

Emese írta...

Nagyon hangulatos otthon, és gyönyörű a kert. Mi is erre gyúrunk most. Megtennéd, hogy elküldöd a kútfúró elérhetőségét? Előre is köszönöm!
Emese (dekor(kukac)dekorella.hu

Névtelen írta...

Nagyon szép a kert és a ház is gratula. Engem a konyhai burkoló (csempe?) érdekelne, hol lehet ilyet beszerezni?. Előre is köszi.
Anita

Dolce Vita írta...

Itt vettük, 10 éve: http://www.dekor-stein.hu/hu/Bemutatkozas.html

Névtelen írta...

Nagyon köszönöm. Anita

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin