A hétre beígért kánikulában ideális ebéd ez a hideg, dinnyés tésztasaláta. A recept eredetije az augusztusi Cucina moderna borítóján díszeleg. Kicsit változtattam rajta kihagytam a krémfehér sajtot, csak kékpenészes sajt került bele.
Jéghideg, üde, 2008-as fehérbor illik hozzá, pl. egy nem kiugróan magas alkoholtartalmú sauvignon blanc.
Hozzávalók: 40 dkg farfalle tészta, kb. 1 kg-s sárgadinnye, 1 csokor snidling, 20 dkg márványsajt, 5 dkg fenyőmag, pár levél menta, csokor görög bazsalikom (apró levelű), só, bors, olívaolaj
1. Lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát. Ha al dentére főtt a tészta szűrjük le, keverjünk hozzá 3 evőkanál olívaolajat. Tegyük félre
2. Vágjuk fel a dinnyét közepes kockákra, adjuk hozzá a felaprított snidlinget, a felkockázott sajtot, a fenyőmagot, a mentát és a bazsalikomot
3. Enyhén sózzuk, bátran borsozzuk, majd keverjük el óvatosan a "szószt" a tésztával
4. Locsoljunk rá olívaolajat, tálaljuk
2009-07-28
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése