Mindig is sóvárogva néztem külföldi magazinokban, gasztroblogokon a gömb alakú cukkinit. Közönséges cukkini íze van ennek is, csak éppen annyira szépen mutat töltve. Most végre kaptam a Culinarisban és kipróbálhattam.
Hozzávalók: 2 cukkini (lehet nem gömb alakú is), 20 dkg apróra vágott bárányhús, 10 dkg kuszkusz, 2,5 dl hús vagy zöldséglé, 1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 3 dkg fenyőmag, 1 marék mazsola, őrölt fahéj, só, bors, 1 csokor petrezselyem, olívaolaj
1. Forraljunk fel 2 dl húslevet, öntsük rá a kuszkuszra, fedjük le míg megpuhul
2. A húst pirítsuk meg olívaolajon, adjuk hozzá a maradék húslevet, 15-20 percig pároljuk
3. Adjuk a húshoz az aprított fokhagymát a felszeletelt hagymát, újhagymát, a mazsolát, a fenyőmagot, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, csipet fahéjjal ízesítsük. Keverjük hozzá a kuszkuszt
4. Kanállal kaparjuk ki a cukkinik belsejét, töltsük be a kuszkuszt, 220 fokos sütőben kb. 30 percig süssük
2009-08-03
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
19 megjegyzés:
ez tök :)
nem, cukkininek árulták és az íze is valóban olyan volt
A bárányhús lelőhelyét elmondod?
Nagycsarnokhoz közel, a Magyar utcában a török hentesnél veszem a bárányt
barátosnőméknél is tökként volt számontartva az ugyanilyen kinézetű zöldség :) de hát tulajdonképpen a cukkini maga is tök. amúgy nagyon tetszik.
nagyon cukik :-)
Dolcevita:
Láttam én is a Culinarisban, de nem volt rá hirtelen ötletem, így ott hagytam, na de majd most! :)
Ezúton is kézcsók a hölgynek a kellemes beszélgetésért szombaton ( a férjednek inkább kézfogás :)), és nagyon örülök tényleg, hogy sikerült megismerkednünk, eleve pozitív kép alakult ki bennem a blog alapján, és ezt a személyes találkozás csak megerősítette.
Katalin: Ha közelebb esik esetleg, akkor bárány ügyben javaslom a Karinthy Frigyes úti szírt is.
Hoppá, nálunk a kert végében van ilyen...
Isten éltessen ;)
Miklós!
Kösznöm! : )
Ehran!
én is örültem, jó, hogy egy-egy olvasói névhez tudok arcot is kötni.
Boldog Névnapot Kriszta!:) Erika
Erika!
Neked is köszönöm!
Isten éltessen! :)
http://4.bp.blogspot.com/_bufUz_mfpRs/SnmesBEYI0I/AAAAAAAAAdI/FHixruf_dhM/s1600-h/cukkini3.jpg
londonból van a mag, van még sárga hosszú is, de nem teremnek rendesen, feleségem azt mondja, túlnemesített szarok
Egy nappal később ugyan de boldog névnapot kívánok én is.
Egy másik Kriszta : )
Kriszta!
én is Neked!
Ősi homár!
ez is biztos külhonból jött, igazán csak a kinézete miatt vettem, ilyenkor a sajátot szeretem enni
viszont télleg szép, salátában nagyon ütnek a színek
szia. megcsináltam, bár nem volt gömb, hanem sima cukkini. a töltelék viszont picit száraz lett, talán legközelebb egy kis joghurt jót tenne hozzá. esetleg más javaslat?
bárányhús az óbudai piacon is van egy hentesnél mindig.
Itt nézd meg:
malackaraj- piactér -gömb cukkini-séf kertje
Megjegyzés küldése