Az olasz "Cucina no problem" konyhai magazin augusztusi számában találtam ezt a receptet. Kicsit módosítottam csak rajta, diót használtam mandula helyett, a ricottából kihagytam a tojást és az egészet kiegészítettem egy kis mézzel és olívaolajjal. Nagyon finom előétel, amely langyosan a legfinomabb. Szép kerek, közepes méretű hagymákat vásároljunk hozzá, hogy legyen helye a tölteléknek. (ez enyémek kicsit laposak voltak) A hagyma belsejének kivájása elsőre könnyűnek tűnt, de volt pár "duplarekeszes" hagyma, amelyekből csak nagy nehezen tudtam kiszedni úgy a belsejét, hogy a külső pár réteg szépen egyben maradjon. Ha vendégeknek készül, az összlétszám plusz 2-3 ráhagyásnyi hagymát főzzünk, így nem kell izgulni, ha egy tönkremegy.
Hozzávalók: 4 közepes méretű lilahagyma, 25 dkg ricotta, 1 csokor bazsalikom, 1 marék durvára tört dió, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál olívaolaj, só
1. Pucoljuk meg a hagymákat, sós vízben, forrástól számítva főzzük 5-8 percig
2. A bazsalikomot vágjuk fel apróra, keverjük el a ricottával, sózzuk a krémet
3. Várjuk meg míg a hagymák kihűlnek, vágjuk őket széltében ketté (felénél kicsit feljebb), szedjük ki a hagymák belsejét, úgy, hogy csak a külső 2-3 réteg maradjon
4. Töltsük meg a hagymákat a ricottakrémmel, szórjuk rájuk a diót, locsoljuk meg a méz és az olaj keverékével. 200-220 fokos sütőben süssük 15-20 percig
2009-08-24
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
na ez tuti nagyon ízlene a férjemnek!
mondjuk konkrétan nekem is összefutott a nyál a számban :)
Reni!
Fincsi nagyon, bár én nem rajongok az édes-sós dolgokért, de ez itt nagyon eltalált ízvilág. Érdemes kipróbálni
Sziasztok!
Én tegnap megcsináltam és a férjemnek NAGYON bejött! :)
köszi!
sztem is nagyon finom, különleges, de esgyzerű
Megjegyzés küldése