2009-09-07

Spenótos frittata

A Nők Lapja Konyha szeptemberi számából. Langyosan a legfinomabb, balzsamecetes zöldsalátával együk. Ha hűtőbe kerül kifagy a lelke, ne hűtsük!

Hozzávalók: 20 dkg spagetti, 6 tojás, 30 dkg spenót, 10 dkg parmezán, 10 dkg füstölt sajt, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj

1. Olívaolajon a felaprított fokhagymával fonnyasszuk meg a spenótot, sózzuk, borsozzuk
2. Lobogó sós vízben főzzük al dentére a tésztát, szűrjük le
3. Verjük fel a tojásokat, keverjük hozzá a reszelt sajtokat, sózzuk, borsozzuk, keverjük el a tésztával
4. Hőálló tálban vagy szilikonos formában 200 fokon 15-21 percig süssük

19 megjegyzés:

Vesta írta...

Azon gondolkodom, mivel lehetne kiváltani a spenótot, hogy a gyerekeim is megegyék! Nincs ötleted?

Manyesz írta...

Délután elolvastam, estére ép megfelelő vacsora kerekedett belőle. Kovászos uborka volt hozzá a "saláta",nekem nagyon bejött. Köszönöm!

mamaka írta...

ÚÚÚÚ! Ez annyira jó, hogy alig várom, hogy vége legyen a munkanapnak és este feltálalhassam! Kérek engedélyt a saját receptkönyvembe forrással ellátva bemásolni. Ezzel még a spenótkerülő fiam is meg fogja enni a spenótot.

Anzsi írta...

Szia Dolce!
egy kicsit off! küldtem Neked e-mailt, megkaptad?

Dolce Vita írta...

mamaka!

persze : ) az én spenótkerülőm is megette

Anzsi!

milyen néven? Anzsi néven nem jött

Dolce Vita írta...

Vesta!
borsó? de simán, zöld nélkül is finom

Unknown írta...

Hol lehet ilyenkor spenótot szerezni? A lehelen egy ideje nem láttam, fagyasztva meg csak a passzírozott van mindenhol... :(

Dolce Vita írta...

Arnold!

Piacon vettem nénitől. Van még ilyenkor spenót, anyukámnál az első fagyig szokott lenni, de volt már, hogy a hó alól szedtük ki. Fagyasztva is lehet kapni leveleset, de valamiért az nagyon drága. Érdemes inkább fagyasztani

Borga írta...

Én tegnap a zöldségesnél kaptam spenótot.Délutánra el is készitettem.Párom első reakciója:"egy kis húst nem tettél bele?".Aztán,mikor megkóstolta,már nem hiányolta belőle,sőt azt mondta,nagyon finom!
Eddig csak a kekszalapú tortáidat készitettem(nagy sikerrel),de ezután a tésztás recepteket is sorra próbálom.Köszi
Gabi

Anzsi írta...

DolceVita, Angéla néven és túrórudi/golyocskákról írtam :)

Vesta írta...

Köszi, a borsó jó lesz, de sóskára is gondoltam, azt megeszik :)
Kell az a kis zöld bele, jól is mutat, és gondolom csúszik is!

tüncirmos írta...

Szia, most sül a sütőben - az illata Isteni, jajjjdeéhes vagyok! A spenót 'hollétére' nem tértél ki (lehet, h. Mindenkinek egyértelmű:) én két tésztaréteg közé illesztettem ;) Te hogy készítetted?

Dolce Vita írta...

Vesta!

A sóska sztem nem annyira, inkább brokkoli, gomba vagy mint zöld kedvenc a pirított húsos szalonna (nálunk ez az örökzöld a nagyobbiknál)

Tüncirmos
elkevertem a tésztával és a sajttal, csak úgy nagyjából, nem rétegeltem

tüncirmos írta...

Köszönöm a gyors választ, azóta már megettük a nagyrészét, bekerült a top3-ba! :)

Vesta írta...

Akkor az örökzöld szalonna :)

Dolce Vita írta...

Kb. másfél hónapja itt áll ez a kép, én nagyon szeretem, de nem gondolta, volna, hogy másoknak is ennyire ízlik. Olyan egyszerű, de lehet, hogy csak nekem ennyire természetes, mert többször ettem Olaszországban

Vesta!

Az csak javít rajta : )

Anzsi írta...

DolceVita, megkaptad? (epekedő arc) :))))))))))))))

Liloocska írta...

éppen készül :) tettem a penót alá egy kevés újhagymát,h. még zöldebb legyen, viszont ma nem jutottam parmezánhoz :( azért remélem így is finom lesz!!!!

Unknown írta...

a hétvégén ezt főztem, tényleg finom! nem gondoltam volna, h. ilyen kiadós, 3-4 embernek simán elég lenne egy jó salátával. mondjuk gondolhattam volna a 6 tojás miatt. a sajtok nagyon szép ízt adtak neki szerintem.
és tényleg ne hűtsétek, csak frissen jó.
köszi a receptet!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin