2009-10-20

Fasírt másképpen

Mondtam, hogy a héten csak archív recept jön. : ( Aki szigorúan csak receptet szeretne olvasni, nem soft horrort, az ugorjon egy bekezdésnyit! Röviden az okok: túlestem a műtéten, nincs már mandulám! Kifejezetten jól viseltem, sokkal rosszabbra számítottam. Lehet, hogy valójában fakír vagyok : ) Köszönöm a hasznos tanácsokat, de nem volt se fagyira, se jégre szükség. Hogy ne legyen ilyen szép a történet, ma éppen karácsonyi sütiket készítettem egy anyaghoz, és nem bírtam magammal ettem olyat, amit nem kellet volna, felsértette a sebet, irány vissza a kórházba. Most épp megfigyelésen vagyok, ha minden jól alakul holnap már mehetek is haza. Az itteni vacsoráról nem tudok beszámolni, mert nem ehetek. És már baromira éhes vagyok! Az egyhetes kényszerpihenő alatt, önkínzásként recepteket böngésztem. Rengeteg ötletet, kipróbálni való receptet gyűjtöttem, csak legyen időm őket elkészíteni! Jó éjt, mert lassan jönnek a nővérkék lámpaoltásra!
Ez a fincsi fasírtos recept (ugye, végre egy hús!) még a márciusi Nők Lapja Konyhában jelent meg, a gyerekek nálunk nagyon szeretik (a fasírtot minden gyerek, főleg ha pizzának van álcázva)

Hozzávalók:
30 dkg darált marhahús, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 fej apróra kockázott vöröshagyma, 1 teáskanál mustár, 1 tojás, só, bors, a paradicsomszószhoz: 1 db 400 g-os paradicsomkonzerv, só, bors, olívaolaj, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, friss oregánó, 2 zacskó mozzarella, olívabogyó

1. A fasírt hozzávalóit gyúrjuk össze, formázzunk belőle pogácsákat
2. Készítsük el a paradicsomszószt: öntsük a paradicsomszószt egy lábosba, adjuk hozzá egyben a hagymát, a felaprított fokhagymákat, egy löttyintésnyi olívaolajat, sót, borsot, a friss oregánót. Főzzük félóráig. Közben melegítsük elő a sütőt 220 fokon
3. Zsiradék nélkül forrósítsunk fel egy teflonserpenyőt, ha forró öntsünk rá egy kis olajat, süssük a fasírtok mindkét oldalát 2-3 percig
4. Helyezzük a húspogácsákat egy tepsibe, kenjük meg őket paradicsomszósszal, rakjunk mindegyikre 1-1 szelet mozzarellát, és 1-1 olívabogyót, süssük készre 10-12 perc alatt

16 megjegyzés:

Lekvároskukta írta...

Kedves Kriszta!

Gyógyulj fel mihamarabb!
Minden jót kívánok!

(Nők Lapjába lesznek azok a sütikék? Remélem valami extra jó karácsonyi szám lesz :)

Hajni írta...

Mielőbbi gyógyulást!
Mégse sose kellett bennaludnom a kórházban.Rossz lehet:(

Dolce Vita írta...

Köszi!
igyekszem, így netezve egészen viselhető.
Nekem ez a 15. éjszakám az elmúlt 3,5 évben, most számoltam össze, de ezek főként a szülések voltak

Lekvároskukta
NL Egészségbe, de majd felteszem a blogra is

szepyke írta...

Amikor engem az epémmel műtöttek, akkor éjjel nappal tv paprikát néztem... Talán akkor indult be, vagy nem tudom, hogy miért, de bár hónapokig nem ettem szinte semmit, a tévében csak és kizárólag főzéssel foglalkozó műsorokat néztem.
Lehet, hogy én is fakír vagyok????:) Gyógyulást!

siccike írta...

Úúúú, Szegény Te!:-(( Kitartást és mielőbbi gyógyulást!!!

mandy tarragon írta...

Jobbulást :)

Age írta...

Gyors gyógyulást kívánunk!

Dolce Vita írta...

köszönöm, hazaengedtek, de egy hét szigorú pépes diéta

Réka írta...

Szia Kriszta!

De jó, de jó, hogy ilyen jól viselted a műtétet! És ami a tiltott elfogyasztását illeti, beleestem ebbe én is annak idején, mikor kikapták a manduláimat... és szőlőt ettem, nem tudtam, hogy nem szabad...
A pépes diéta meg nem is annyira szörnyű, ha a babakajákra gondolok! :) Gyors gyógyulást! Szeretettel:

Réka

Dolce Vita írta...

Nekem tegnap egy kis cantucci csúszott le. Ez nagyon száraz keksz, borba kell mártogatni. Én nem mártogattam, de alaposan megrágtam, vagy mégse?
A műtéttel azt hiszem, nagy mázlim volt, na meg azzal is, hogy saját hibámból így jártam, de megint újra itthon vagyok

sos_glutén írta...

Hali Kriszta!

Most olvasom, hogy már túl is vagy a műtéten. Örülök, hogy ennyire jól viselted. Mielőbb gyógyulj fel!!! És hogy gyarapítsam a főznivalók listáját, itt csücsül mellettem a Good Food 20 éves jubileumi novemberi száma, csak Neked. Ha minden jól megy, akkor nov. 9-10-én oda is tudom adni :-))))

Dolce Vita írta...

Verusch!

szuper, köszönöm. Épp tegnap néztem a Good Food honlapján! De ha van korábbi, átveszem azt is, mióta hoztad nyáron a lapokat, vettem itthon meg. Szept, okt jöhet ha van, akár olive is

Névtelen írta...

Kedves Kriszta!

zugolvasód vagyok, ám nekem is egy éve kivették a mandulámat (25 évesen, tehát már jócskán felnőtt korban), és csak jobbulást szerettem volna kívánni. A fájdalmak a 7-8. nap után elillannak majd, meglátod.

Imádom a blogodat.

szia,

Andi

Dolce Vita írta...

Andi!

köszi : ) már egyre jobb és igazán nem is volt nagyon vészes, 10x rosszabbra számítottam. Tegnap volt egy hete, már nagyon bízom benne, hogy tényleg hamarosan vége. napközben szinte semmi, este kicsit kiszárad, az fáj
a legnehezebb az egészben, hogy a gyerekeket nem tudom ellátni : (

Névtelen írta...

akkor tényleg nagyon jól viselted, hős vagy! :)
az esték ismerősek, de ez már tényleg a vége akkor. hamarosan újra takaríthatsz, és gyerekeket elláthatsz ne aggódj :))))))))

Andi

Dolce Vita írta...

remélem, az első nem nagyon hiányzik : )de a gyerekek már nagyon

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin