Mára két link jutott. : ) A képhez a recept a DG-n jelent meg.
Elseje van, itt az új háttér. Az előző hónap kicsattanóan üde képéhez (ami semennyire sem tudta befolyásolni az időjárást) a mostani egy kicsit álomszerű, vakító, fülledt. Ilyen időt szeretnék júliusra! A kép innen tölthető le.
2010-06-30
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
11 megjegyzés:
Szia!
Nekem nem sikerült letöltenem, a linkre kattintva egy hibaüzenet jön fel... :(
Judit
köszi, most jó, kimaradt egy betu
Csodás, de valahogy bele vagyok bonyolódva a semifreddo-parfé témába. A Nők Lapja konyhában Tőled úgy jött le, hogy a semifreddoban tojásfehérje van, a parféban felvert tejszín. Locatelli egyik parféjában felvert tejszín és tojásfehérje is van. Akkor most hogy is van ez? Én az utóbbi módszerrel csináltam semifreddo-t (a recept szerint semifreddo), a sárgáját nyersen tettem bele, mert a receptben így volt. Szóval most már lehet csak én hiszem, hogy semifreddo volt. :) Ahjaj, mekkora gondok.:) A parfé az francia? Bocs, ha hülyét kérdeztem.
Szia Kriszta!
Levendula :-). Imádom!
Szuper ötelt júliusra, köszönöm!
Kati
Már úgy vártam a mai napot a naptár miatt! Köszi Kriszta!!!! A kertből való gondolom, neked hol található a levendula bokrod, mármint úgy értem, hogy mit szeret napos részt, vagy árnyékost? Én most kezdek neki egy kis kert tervezésnek, rendezésnek és a levendulát ki nem hagynám... a választ előre is köszi: egy tök amatőr "kertész" :D
Szia Kriszta!
Köszi a képet! Tényleg olyan álomszerű, jó ránézni. Én is nevelgetek egy palántát, talán jövőre virágzik majd.
Üdv és szép napot!
Vera
Jajj, de gyönyörű ez a naptár is... Nagyon tetszik... :o) Köszönöm!
Kedves Kriszta!
Bocsánat, hogy "kiágazok" egy kicsit a témából: Meg szeretném kérdezni, hogy a sajtgolyókat mikor üvegbe raktad, milyen minőségű, típusú olivaolajat öntöttél rájuk? (Miután elfogytak a sajtgolyók az olajat használtad valamire?)
Köszönöm szépen előre is a válaszod!
Gyönyörű lett a levendulás kép! :)
Szép hétvégét!
Jázmin
a levendula nálam napos helyen van
olívaolaj: nem az extra csúcs olajat, amit csak főzés után használok az ételekre, hanem annál kevésbé erőteljes, karakteres olajat. Akár keverheted is szőlőmagolajjal, napraforgóolajjal
az összes semifreddo recept amit ismerek, az főzött tojássárgás, felvert fehérjés
a parfé pedig tejszínes, akár csak a felvert tejsíznhez kevert hozzávalókkal. Az ízesítés sztem meghatározza, melyik utat válassza az ember, illetve mennyire akarod könnyűnek a desszertet.
Szia,
imádom a blogodat :):)
és ezt a levendulás képet külön köszönöm, már a gépem háttere lett, annyira klassz :):)
zsuzska
Csodás lett a júliusi naptár, imádom. A receptet pedig elmentettem, mert mindenképpen el fogom készíteni. Köszönöm mindkettőt.
Megjegyzés küldése