2010-07-16

Nyaralunk!

Kép innen

Telefonomra betárazva 3 egész estés mesefilm, kisautók hada a csomagtartóban, ma indulunk. 1000 km áll előttünk, 2 gyerekkel ez nem kis kaland, ezért inkább este utazunk, ez már többször bevált. A gyerekek itthon elalszanak a kocsiban, majd reggel, mire felébrednek meg is érkeztünk. Remélem, ez most is így lesz. Mi az úticél? Cinque terre, azaz az "öt föld/falu" Olaszország nyugati partjánál, a genovai öböl alatt. Meseszép vidék, 6 éve jártunk itt, azóta is vágyom ide vissza. Itthon talán kevésbé ismert ez a hely, aktív olaszosként én sem ismertem 7-8 évvel ezelőttig, mikor egy amerikai házaspár (akikkel egy asztalhoz ültettek le minket egy sienai étteremben) nem mesélt róla, hogy éppen oda tartanak.
Na de nem is írok róla most többet, majd jön a képes beszámoló. Pihenjetek Ti is!

16 megjegyzés:

Bisztrókonyha írta...

Jajj, irígy vagyok egy kicsit.. Mi imádjuk Cinque terre-t, gyönyörűszép hely! Eddig 2-szer voltunk, de bármikor visszamegyek! Hányósoknak kicsit kemény az odavezető út, de megéri! Jó pihenést!

Anka írta...

Érezzétek jól magatokat! Én is ismertem, bár magam nem jártam ott, csak a húgom, de azóta is vágyom oda, mióta láttam a képeit! Nagyon várom a ti képeiteket is!!! Csodás nyaralást!

Zsuzsa írta...

Irigykedem én is, gyönyörű hely, egészen különleges, varázslatos. Van egy könyvem onnan, amit nagyon szeretnek a gyerekek: Le favole del parco delle Cinque Terre.
Jó nyaralást!

Reni írta...

Tegnap pont Manarola-ról nézegettem képeket Flickr-ön :] Jó utat!

Gabojsza írta...

Jó pihenést!

Barbara írta...

Évek óta nagy álmom, hogy eljussak ezekbe a falvakba, úgyhogy nagyon várom a beszámolót :) Varázslatos hely! Jó pihenést és szuper kalandokat kívánok! :)

Zizi írta...

Már most beleszerettem a helybe! Nagyon várom a beszámolódat és képeidet!!!

ehran írta...

Hát most nagyon irigyellek, nehéz is kipréselnem magamból egy jó nyaralást! kívánságot. :)

Hapci írta...

Jó utat! (Mi is kb. hat éve voltunk ott)

bévé írta...

Hú, fantasztikus helyre mentek!
Egy hete hallottam róla, a barátaink is épp ott nyaralnak két kislánnyal. Remélem, a fiúk ébredés és nyűgösködés nélkül kibírják az utat. Jó nyaralást Nektek!

Névtelen írta...

Jajjj ne irigykejetek! en itt vagyok Genovaban es nagyon nagyon nagyon meleg van... es para! szoval Dolce Vitaeknak is nagyon nagyon nagyon meleguk lesz!!!! gondoljatok erre ;-)Eva

Névtelen írta...

bocsanat az elobbi hozzaszolasomhoz annyit hogy pàra es nem para :-) illetve az is mert mar alig varom hogy szabin legyek es mehessek haza Magyarorszagra :-)

Névtelen írta...

Én is szeretném, ha nagyon melegem lenne, de körülöttem mindenki izzad, én meg nem értem mi a bajuk,végre tök jó idő van.

zkati írta...

Örülök,hogy egyre ismertebb lesz ez a környék is és nemcsak a szokásos olasz úticélok! Én ugyanis a Cinque Terrétől jó félórányira lakom D-re. Rengeteg szép hely van erre! Érezzétek jól magatokat! Tényleg meleg van és pára, de legalább éjszaka megmozdul a levegő... (Ha esetleg Sarzanaban jártok, ki ne hagyjátok a Gelateria Biagit - kedden zárva -, az egyik legjobb fagyizó Olaszországban!

Névtelen írta...

De jo neked nalatok megmozdul a levego...... nalunk abszolut semmi legmozgas nincsen :-( de 5 cinque terre tenyleg csodalatos

Névtelen írta...

Nagyon kellemes nyaralást Nektek! Én nem ismertem eddig ezt a helyet, de az Éva magazin most megjelent számában szintén írtak róla... Szívesen elmennék ide egyszer.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin