2010-09-30

A csokoládé hónapja

Habos forrócsoki, csípős, chilis, minimum 70 de inkább 82%-os, narancsos, málnás, gyömbéres, mentás, csokimousse, csokitorta, csokifagylalt, bon-bon hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha van kedvetek folytassátok a sort a kedvenceitekkel. Szerintem a csokoládé gyógyszer, októbertől márciusig kötelező fogyasztani!
A naptár kedvenc főszerkesztőm, Zsófi külön kérésére lett csokis, azt hiszem nagyon is igaza van.
Remélem, tetszik az új naptárkép, nekem itthon a full HD monitoron veszélyesen valódinak* tűnik.
A kép innen tölthető le.
* Az októberben felszedett plusz kilókért nem vállalok felelősséget!


Hogy miért van szükségem néha ilyen gyógyszerre? Ezért, szerintem az arcukra van írva : ). Délutáni őrjöngés a kertben ovi és bölcsi után, majd ezt egy újabb követi már bent a lakásban. Minden nap.


Végül, hogy recept nélkül se maradjunk mára, a T-s receptverseny utolsó fordulójának bevezetőjeként krémes, sütőtökrisottót főztem a Dining Guide-nak. A recept itt olvasható.

26 megjegyzés:

Campanella írta...

Nálunk is beindult a múlt héten (a hűvös idő miatt korábban)a csokiszezon és uzsonárra forró csoki gőzölgött az asztalon az egyik nap a saját gyermekeim és a szomszéd gyerekek legnagyobb örömére. A szomszéd kislány először nem kért, mondván, hogy az anyukája is szokott készíteni és az nagyon rossz (utóbb kiderült porból+vízből..brrrrr) de aztán látta, hogy a többiek újabb és újabb adagokat kérnek, így aztán ő is megkóstolta és azt mondta, hogy az anyukájának írjam le, hogy hogyan kell forró csokit készíteni:-))
Ildikó
Ui: a Baci hatalmas sikert aratott 2 hete...köszönöm a receptet!Gyönyörű lett és nagyon finom.

Zizi írta...

Kriszta!

Októberben van a szülinapom! Csodás ajándék lesz a munkahelyemen minden nap ezt a csokis képet nézni!

Srácok cukik, mint mindig! :)

Zizi

Szemi írta...

El tudtam ám olvasni az apróbetűs részt is! :)) Még hogy nem vállalsz felelősséget a felszedett kilókért...Akkor most mitévő legyek? Hónapok óta a te képeidet használom képernyővédőnek, de ez most merénylet!!! :))

Na, egye fene, teszek egy próbát. Majd ha úgy látom,hogy naponta többször elindulok a konyha irányába, akkor lecserélem másra. :))

Egyébként igazad van, a jó csoki tényleg gyógyszer!

Szemi írta...

Zizi, én is októberi vagyok...
Kriszta igazán eltalálta, mit szeretnénk szülinapunkra, ugye?
:))

Dolce Vita írta...

: )))
Boldog szülinapot az októberieknek!

Ági, aki főz írta...

Csokiiiii! El kell mennem egy beszerzőkörútra.

lizzz írta...

Imáááádom!!! Épp most vettem egy szilikonos bonbon formát...remélem így számíthatok szuper bonbon receptekre e hónapban! (Légyszilégyszi) :))
A gyerekek hipercukik, a pici mosolya pedig priceless! :)

Nelli írta...

Csokit szeretnék!!!!:-)

Dió Bisztró írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz:)))
ÉLJEN A CSOKIIIIIIII!!!

bévé írta...

Most jól becsibészeltél ezzel a csokival, asszem megyek és beszerzek néhány "idegvédő" adagot. :D

chilii írta...

én a sütőtökös recepttel kapcsolatnban érdeklődnék, hogy a tök nem fő szét nagyon a risottoban? sosem mertem még nekiállni, mert attól félek, hgy egy nagy sárga katyvasz lesz belőle.

Dolce Vita írta...

Chilii!

A képen lévő kajafotó valós, teljesen kész étel és nem főtt szét egyáltalán. A kicsi, hosszúkás alakú tökből készítettem. Igazad van, van olyan,amelyik olyan "szálásra" szokott szétfőni, ez nem volt olyan.

Anka írta...

áááááááááááá ez nem ér!!! Nem vagyok édesszájú, de ez még nálam is beindítja a nyálelválasztást, most jön a dilemma... ki merjem-e tenni ezek után a képernyőre???? Istenem! Ennél nagyobb bajom sosem legyen! :D

Bisztrókonyha írta...

Hihetetlen édes mosolya van Kristófnak!
Szakmai: ezeket a színeken Photoshoppal hozod össze?

Névtelen írta...

Láttam két hűtőmágnest.
'. A csoki és a férfi a csípőt vesz célba.
2.Ha van csoki, minek a férfi?

Hát....

zölderdő írta...

Csokiiiii!!! Muszáj lesz valami csokisat csinálnom ebben a hidegben:-)
Teljesen érthető a gyógyszer, én 8 órában ilyesféle őrjöngést látok-hallok, nekem munka után és hétvégén van a nyugi, amikor zárva az óvoda:-D.

Szentgyörgyi Kata írta...

Mindig a te naptárodat használom háttérképnek. Péntek óta elég gyakran járok a konyhába dugi-csoki után kutatni. nem is értem, miért :-)

Névtelen írta...

Sajnálom, de én negatív leszek. Mindig letöltöm és használom is, mivel egész nap gép előtt ülök. Csodás hangulatos képek. Reggel feltettem a képernyőmre, mert a múlthavi lejárt, és eddig bírtam. Nekem ez komor, sötét, rossz kedvem lesz a színeitől, ahányszor elé vissza ülök elé görcsös leszek, lehangolódom. Én nagyon szeretnék kérni valami vidámabb, gazdag, őszi jókedvű dolgot, amitől az ember szívesebben ül le a gép elé. Sajnálom hogy ezt kell mondanom, egyébként nagyon szeretem a képeidet! Rozi

chilii írta...

Oké, köszi, akkor tuti megfőzöm!!!

Dolce Vita írta...

majd számolj be, lszi! Tényleg lehet különbség tök és tök között...

Névtelen írta...

Letöltöttem a naptárat, nem vagyok egy csokis, de még aznap elkészítettem a belül folyékony csokifelfújtat (ami egyébként isteni lett :)). Remélem, ez nem fog így menni minden nap ;). Egyébként köszi nagyon, mind a recepteket, mind a naptárakat nagyon szeretem:)!

yschrullig

Névtelen írta...

Kriszta, a gyerekfotóid gyönyörűek (persze, ilyen alanyokkal....). Ha én a 3 évesem minden őrjöngésére ilyen orvosságot találnék, akkor lecserélhetném a teljes ruhatáramat. Mondom ezt úgy, hogy nem telik nap csoki nélkül:-).
További sikeres munkát!
Vera

Névtelen írta...

Szia Kriszta!
csak annyit szeretnék kérdezni az ovi-bölcsi témával kapcsolatban, hogy mi a véleményed a kajájukról?
Az én gyerekem október közepén kezdi az ovit, és múltkor véletlenül megláttam a menüt. Nem is tudom mit mondjak. Minden napra jut valami tömény édesség, nutellás kenyér és társai... Persze, mi is menzakaján nőttünk fel, de kell egy kis idő amíg megemésztem ezt. Ne gondold, nem biokaján, meg biolisztes-karobporos-zabtejes ételeken tartom, de azért lesz egy két dolog, amit ott lát majd először.
Ági

Dolce Vita írta...

Ági!
Sajnos ez van : (((, én minden alkalommal szólok, volt hogy a téli fagyi miatt bementem az igazgatónőhöz is, szülőin könyörgök, hogy kevesebb cukrot tegyenek a teába.... borzasztó. Ez az ovi, a bölcsiben ugyanannyi a fejpénz, de ott helyben főznek a 7 gyerekre, joghurt, friss zöldség, gyümölcs minden nap. Ott az 500 ft mind a gyerekeknek megy, nem keres rajta senki... így lehet, illetve a normális hozzáállással.

Jy írta...

Kedves DV,
köszi a naptárt! A tanítványaim, akik a laptoppal dolgoztak az óráimon, mind le voltak nyűgözve! Én is imádom, és tényleg meghozza a kedvet a forrócsoki-iváshoz. Ti egyébként hol tároljátok a csokoládét, ahol a férjetek nem dézsmálja meg? Sajnos a kamrapolcot eléri :))) pedig ott mutatnának szépen a táblás étcsokik sorba rendezve.
Üdv, Judit

chilii írta...

Péntek este főztük meg, én is hosszúkás tököt vettem, nagyon finom lett és egyben maradt a tök, köszönöm szépen! :)
Tesóm most aratta le a töktermését, 3 db tök 31 és 34 kg között darabja ;) ebből is ki fogom próbálni!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin