2010-11-07

Ősz receptben és képekben

Csupa nagybetűs ŐSZI levest főztem a hétvégén, amely egy igazi energiabomba, tele őszi alapanyagokkal. Répa, tök, hagyma, alma, körte. Féltem a gyerekek reakciójától, de mindkettő két tányérral is evett belőle. Egyik hozzávaló íze sem volt külön-külön felfedezhető a levesben, nagyon kellemes kicsit édes elegyet alkottak. Mindenkinek ajánlom. A vegyes leves ötlete úgy jött, hogy nem volt itthon sok minden levesnek való, csak egy fél tök, pár szál répa. Almából csak egy szem volt, ezért került hozzá a körte is. A levest olívaolajjal és parmezánnal tehetjük még finomabbá.
A leves után kirándulni voltunk Gödöllőn, az Erzsébet parkban. Ott készültek ezek a fotók a levélvarázsló manókról. A harmadik manó Sári, Ádi másodunokatestvére.

Hozzávalók: 30 dkg sütőtök, 2 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 szem alma, 1 szem körte, só, bors, 2 evőkanál görög joghurt (vagy tejszín, nekem joghurt volt itthon)

1. Pucoljuk meg és kockázzuk fel a zöldségeket, gyümölcsöket
2. Öntsük fel kb. 1 liter vízzel a zöldségeket
3. Sózzuk, borsozzuk, lefedve tegyük fel főni.
4. A megfőtt zöldségeket botmixerrel pürésítsük, adjuk a leveshez a joghurtot vagy a tejszínt. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk újra. Pirított kenyérkockát, olívaolajat, parmezánt és füstölt sót adtunk még hozzá.

22 megjegyzés:

Nelli írta...

Csodálatos életképek!:-)
A sütőtökleves is nagyon guszta!

Dolce Vita írta...

és nagyon finom! érdemes
Jó kis kirándulás volt, a gyerekek nagyon élvezték, de az sztem látszik

Szemi írta...

A leves finom lehet, és a képek gyönyörűek! Nagyon visszaadják az őszi hangulatot. :))

katalin írta...

dolce vita!

Láttad az eat,pray,love cimu filmet? szerintem elképesztően jo az olaszos rész. bár ehetnénk olyan pizzát,mint amilyet Julia evett Nápolyban!:)
esetleg nincs talomban valamilyen finom almás édesség recepted?:)
köszi Kati

Zsiri írta...

Nagyon jó kis leves, és nagyon szép képek :) Mi is szeretjük az Erzsébet Parkot, gyakorlatilag a mellette lévő 4 emeletesekben lakunk :)) Nyáron az előtte lévő fagyizónál hatalmas sorok állnak, isteni a fagyijuk! Érdemes kipróbálni :)

Dolce Vita írta...

A fiúk ettek fagyit, nekik ízlett. Bár ők mindegyiket szeretik.

Katalin!

még nem láttam, a férjem nem akarja megnézni, mert nem írtak túl jókat róla. Azt mondta várjuk meg dvd-n. Pedig Olaszország + Julia Roberts csak jó párosítás lehet : )

Almás, hm, hm, most nincs, de holnap vagy szerdán lesz egy zseniális aszaltszilvás

Bisztrókonyha írta...

Eat, pray, love: a könyv jó, bár szerintem nem eget rengető. Az olasz rész a legjobb benne :) A film a könyv után katasztrófa. Ha nem olvastad a könyvet, nem lehet belőle egy kukkot sem érteni. Szerintem.

Dolce Vita írta...

akkor marad a dvd

vik írta...

nagyon szepek a kepek, melyik objektivvel keszultek?

Dolce Vita írta...

50 mm 1,4, és végig 1,4-en , attól vannak azok az örvények a képen

Névtelen írta...

Gyönyörűen a képek!!!!

Anett írta...

Tényleg jók a képek! Ez a leveses kép is nagyon szép!
A filmet én is láttam, szerintem a könyv sokkal jobb,de azért a film is megnézhető.Vannak benne jó képek,azt a spagettit én is megkívántam benne:)

sos_glutén írta...

Nekem nagyon tetszett a film, és értettem is, pedig nem olvastam a könyvet. Persze attól még lehet a könyv sokkal jobb és élvezetesebb :-) Mindenesetre a lényeg a filmben is benne van sztem :-) Hogy a férjednek mennyire tetszene, azt már nem tudom...
A képek gyönyörűek! Tündéri a három manócska!
Amúgy olasz hét van a Lidl-ben.

Ciripbogár írta...

A vegyes leves ötlete nagyon tetszik, ezt is kipróbálom.
Gyönyörűek az életképek, Sára nagyon szép azon a merengős képen!

Unknown írta...

Sáráról simán elhinném, h nem "csak" unokatesója a fiúknak, hanem ő a harmadik gyereked:) a filmet én is láttam, nekem azt hozta, amit vártam, kellemes kikapcsolódás (szigorúan barátnővel és nem férjjel), szép emberek, gyönyörű tájak. (javier bardem-et sztem ennél sokkal rosszabb filmben is megnézném) Rengeteg jobb/mélyebb stb filmet láttunk már, de nekem elfért a sorban és kiszakított kicsit a hétköznapokból. Szóval részemről egy ellenszavazat a fanyalgókkal szemben.
dóra

Agnes_Villanyi írta...

Gyönyörűek ezek a gyerekek az őszben! Tényleg varázslók! :-)

Eat, pray, love: én olvastam is, és láttam is. Nekem a könyv nem tetszett különösebben, egyáltalán nem jött át és be a "keresem magamat és a boldogságot, aztán egyszercsak megtalálom" érzés. Semmi különös nem volt.
A film viszont, pont olyan volt, ahogy "előttemszóló Dóra" írta, könnyed szórakozás, néhány órás kalndozás szép emberekkel, szép tájakon... (Én egyedül néztem fel, a férjem ellen nem tervezek ilyen merényletet). DVD-n tökéletesen jó lesz megnézni.

Dolce Vita írta...

Dóra

Sári tiszta nagymamája, aki az én keresztanyám (anyum ikertesója). Azt mondják, néha jobban hasonlítok a keresztanyámra, mint anyura. Így lehet némi hasonlóság, bár én a szőke hajon és a nagy sötét szemeken kívül mást nem látok. Fura dolog, hogyan tudnak vonások családon belül előbukkanni. Most néztem, hogy kisebbik fiam erőteljesen hasonlít a keresztanyám kiskori énjére : )

Julia Robertset olasz tájon bármilyen limonádéban megnézem, de most idő hiány miatt is marad a dvd

Vera
láttam az olasz hetet, de most nem találtam semmit.

Dóri írta...

Nagyon finom lett, tegnap megcsináltam. :) Pedig a megsütött sütőtöknek még a szagától is kifutok a világból, de ez.... mmmmm :)
Tettem még bele citromhéjat és gyömbért is.
Köszönöm! :)
Dóri

Névtelen írta...

Én azt szeretném kérdezni, hogy milyen lencse volt a gépeden, mert hihetetlenül tetszik a rajzolata.

Dolce Vita írta...

canon, 50 mm, f 1,4

Beastie írta...

Vicces. Sári születésnapján nemrég voltam a gyerekeimmel :)közös ovis csoport. A Panna cotta recepttől indulva jutottam ide, azt is meg kell hamarosan csinálni. Nyáron ettünk olasz-magyar barátainknál először, de nem utoljára. Akkor elájultunk tőle .

Dolce Vita írta...

: ) kicsi a világ!
mi arról a buliról lemaradtunk, mert nekem a nagyobbik bárányhimlős volt éppen

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin