2011-01-20

Breaking post

Tatatataaaam és a nyertes: a Chateau Visz.Tegnap este kiderült, ki kapta a Dining Guide és a Gösser Bock szervezésében futó, az év étterem díjat 2010-ben. Gratulálok a nyertes konyhának és a többi résztvevőnek is, nagyon jó kis estét köszönhetünk nekik. A menü már a DG-on olvasható, az én fényképes beszámolóm hétfőn jön!
Mára pedig egy gyömbéres-mézes szív recept. Ezt a szuper receptet még karácsony előtt találtam (Praktika, Mézeskalács készítésének kiskönyve), és rettentően megörültem neki, mert végre egy olyan mézeskalács, amelyben, nevéhez méltó módon, csak méz van. Nem egy rakás cukor, margarinnal hozzá mézeskalács fűszer. Értem én, hogy a méz drága, de ha mézeskalács, akkor készüljön mézből. Az állaga nagyon finoman ropogós lesz, a gyerekek imádják, így sokszor fogom nekik sütni keksz helyett.

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg méz (kb. 1 dl), 6 dkg vaj, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 tojássárga felverve, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, csipet só

1. Keverjük el a lisztet a fűszerekkel és a szódabikarbónával
2. Morzsoljuk el vele a vajat, adjuk hozzá a mézet és a tojássárgáját, dolgozzuk el
3. Tegyük 30 percre a hűtőbe, majd lehet nyújtani, kb. 3-4 mm vastagra
4. 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsül

5 megjegyzés:

bévé írta...

Jaj, de jó ez a mézeskalács recept! Nekem is pont ez a bajom a mézeskalácsokkal, nem is szeretem őket, de ezt biztosan megsütöm.
Volt nálunk az oviban egy közös mézeskalács sütés még karácsony előtt. A megadott receptben 1 kg liszthez 2!!! cs sütőpor volt. Én meg nem értettem, hogy miért marja a torkomat.. (Cukrász recept volt, cukrász anyuka gyúrta be.)

Bianka írta...

Nagyon jó kis kekszek. Ki fogom próbálni

Unknown írta...

Megsütöttem, és nagyon finomak a kekszek!! A gyömbér is isteni benne. A kisfiam ma már ezt uzsonnázta. Köszi Dolce Vita!!

Kriszta írta...

De jó, pont ilyen receptet keresek! Amiben csak méz van. Most azonnal be is gyúrom.

Dolce Vita írta...

igen, igen szerintem ez lenne a mézeskalács lényege : )

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin