A recept szerzői joga a férjemé, sőt a kivitelezés is az ő nevéhez fűződik. (Valljuk be, nem volt ez azért annyira bonyolult dolog). De az ötlet kétségtelenül nagyon jó, ilyen finom chipset még sosem ettem.
A vékonyra szelt, ropogósra sült gyökérzöldség íze megsokszorozódott a grillezéstől. Aki ismeri a csicsókát, szerintem el is tudja azonnal képzelni, hogyan jön ki ennek a nem hétköznapi zöldségnek az édeskés íze a sütéstől. Enyhe az idő, a talaj felengedett, lehet újra csicsókát kiásni, akinek van, vágjon bele. A piacon láttam csicsókát, szép pénzt kértek érte. Ez abból a szempontból persze érthető, hogy nem lehet túl nagy a kínálat, de mivel nekünk itthon több kiló lapul a föld alatt (ennek a nagy része ott is marad és jövőre még több lesz belőle), nem értem, mi kerül rajta 600-700 forintba.
(ha valaki szeretne otthonra ültetni és nem talál magot, ha tudja a szaporítás módját, szívesen adok pár tövet, gumót, vagy ami kell a sokszorosításához)
Hozzávalók: 30 dkg nagyméretű, nem túl göcsörtös csicsóka, só
1. Sikáljuk meg alaposan a csicsókát, hámozni nem szükséges
2. Kenyérszeletelővel vagy uborkareszelővel szeljük egészen vékonyra (kb. 1 mm)
3. Kontaktgrillben (olaj nélkül) süssük ropogósra
2011-01-18
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
13 megjegyzés:
ööö...ismét egy csicsókás recipé. amit ezúttal is kipróbálnék. Mo-on miért lehet kapni, s itt miért nem?
Gabojsza is felajánlotta, hogy adna, csak nekem mostanság nincs utam arrafele. brühühűűűű
(na, majd megkérem Anyukám vegyen pár gumót, úgy is megy Pestre, mostanság szül a húgom....majd ő szépen meghonosítja itt)
amúgy a Wikipédia szerint ugyanúgy szaporítható mint a burgonya.
azt nem mondom, hogy postán elküldöm : )))
Az Örs vezér terén a Cédrus piacon 400 Ft-ért vettem csicsókát (hátul a bal folyosó bio-boltjában). Tavaszig ígérték, hogy lesz folyamatosan.
Köszi az infót! Az már azért jóval jobb ár. Bio zöldség/gyümölcs ügyben én is ajánlom azt a zöldségest, nagyon jók az árai
A Lehel piac földszintjén, a középső mozgólépcső mellett, szemben a hal és aszaltgyümölcs árusokkal szintén árul egy nagyon kedves, idős bácsi 300ft/kg áron. Minden szerdán és szombaton kint van.
Tök jó! Kipróbálom. Nálunk rengeteg van a piacon, nénik árulják, 200 Ft-os áron. Zalában nagyon népszerű ez a finom gyökérzöldség.
(A fotók pedig gyönyörűek!)
Na, az már reális ár : )))
A képekért köszi : )
én is elástam négy gumot tavasszal de ősszel nem mertem hozzá nyúlni mert csak 3-4 szár nőtt. Hogyan szüreteled?
Ez nagyon tetszik! Hétvégén kipróbálom.
Ásóval kiássuk, kifordítjuk, ami beszakad, tavasszal az fog kihajtani
Hű, ez nagyon jó chips! Pláne Wunderlich Úr borával!
A biopiacon Gyöngyösi Sándornál kapható a legszebb és legjobb (persze Krisztáék után :) csicsóka 200 és 300 között mozog az ára, magad válogathatod. Egyébként Sándor laskagombát és shitake gombát is termel, nagyon megbízható minőségben.
Címe: 6116 Fülöpjakab tanya 628 sz.
Tel. +36 20 926 4511
Szia!
azt szeretném kérdezni, hogy szerinted mit rontok el, ha nekem nem lesz ropogós ?
a vékonyak sem :(
finom így is, de én ropogósat szeretnék :)
köszi,
nóra
Megjegyzés küldése