A kagylóra van egy jól bevált receptem, általában mindig ezt főzöm. Férjem kérte a napokban, hogy készítsem egyszer más módon is. Itt van most erre egy példa. Ez a fűszerezés is jól áll a kagylónak, aki kagylóbarát, annak érdemes így is kipróbálni. A 2007-ben írt receptnél olvasom, hogy akkor 1300 Ft volt egy kg feketekagyló, tegnap pont ugyanennyit kértek érte a csarnokban.
Hozzávalók: 1 kg feketekagyló, 4-5 cm-s friss gyömbér, 1 hegyes erős paprika, 1 csokor koriander, 3 gerezd fokhagyma, édes szójaszósz, olívaolaj
1. Folyó víz alatt pucoljuk meg a kagylókat. Erős rántással tépjük ki a "szakállukat", késsel kapargassuk le a héjról a koszokat
2. szeleteljük fel vékonyan a fokhagymát és a paprikát, a gyömbért reszeljük le
3. Forrósítsunk fel egy wokot, öntsünk bele olajat, szójaszószt, tegyük bele a gyömbért, paprikát, hagymát, majd a kagylót is. Fedjük le
4. Rázogatva főzzük nagy lángon a kagylót, amíg ki nem nyílik mind. (ami nem nyílt ki, azt dobjuk ki). Vágjuk össze a koriandert, szórjuk a kész kagylóra.
2011-01-13
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Kedves Dolce Vita!
A fővám téri csarnokban vásárolod a kagylót?
Zita
Igen, vagy a Metroban, ott még olcsóbb is. 1000 Ft körül szokott lenni.
Jájj, ez a szakálltépés csúnyán hangzik, olyankor még él a kagyló, nem?
Más: készül az új Szuflé magazin? Nagyon várom, az első szám szuper lett!
Tényleg jó áron vetted:DD Máááázlista! Kipróbáljuk, olyan nyarat idéző Dolce Vita érzés:DD
Nagyon izgatónak tűnik ez a recept.
Sőt, mindenképpen ki is kell próbálnom. De mi van akkor ha a szójaszósz kimarad és van helyette tejszín, egy kis Sauvignon Blanc és egy kevéske kis - kávéskanálnyi - ír vaj ehhez a fekete kagylóhoz....hm...
Tünde!
Igen, készül az újság, március végén jelenik meg.
A kagyló él még olyankor, de muszáj neki, ha nem élne, akkor annak lenne rossz, aki megeszi. És nem hiszem, hogy fájna neki : )) mármint a kagylónak
Harangláb!
úgy sem hangzik rosszul, vajjal még nem is próbáltam, boros-olívásat szoktam, de megnézem vajjal is
Megjegyzés küldése