
És most egy kicsit bajban vagyok, tudom, várjátok a nápolyi gasztronómiai élménybeszámolót, szívesen megírnám, hol, milyen finomságot ettünk, de erre kicsit még várni kell, minderről a Szuflé következő számában olvashatjátok majd. Itt a blogon általános, praktikus információkat olvashattok majd a városról.
De térjünk is vissza a receptre. Bonyolult hozzávalókat nem kíván. A cukkinivirágot én tettem hozzá külön, mivel hoztam ezt is haza. Nem lehetett nekik ellenállni ahogy sok mindennek szintén nem a zöldségesstandokon. A vágyaimat egyedül a poggyászunk súlya korlátozta. Ez az egy baj van a repülős utazásokkal.
A tészta, azaz ahogy az étlapon szerepelt pasta con zucchine, egy nagyon sűrű levesre hasonlított inkább, benne apró tészta, apróra vágott cukkinivel, szalonnával, tojással sűrítve. Mennyei, próbáljátok ki!

1. Kockázzuk fel a cukkinit, szalonnát.
2. Kevés olajon pirítsuk meg a szalonnát, majd adjuk hozzá a cukkinit, pároljuk kb 2 percig, adjuk hozzá az aprított fokhagymát és a bibéjétől megszabadított cukkinivirágokat
3. Öntsük fel a húslevessel, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a tésztát.
4. Főzzük a levet, míg a tészta megpuhul. Az alap levesünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk. Ekkor verjük fel a tojást, sózzuk, borsozzuk, szedjünk hozzá adagonként 5 kanál főzőlevet, közben folyamatosan keverjük, majd öntsük a tésztához. Zárjuk le a gázt alatta, keverjük el alaposan
5. Sajttal, olajjal locsolva tálaljuk
9 megjegyzés:
Kriszta: Beszélgettünk egyszer a rizottó-jelleggel készülő tésztákról, amiről Tamásék is írtak, és ha jól látom, ez a tésztafőző módszer már kezd hasonlítani hozzá. Milyennek találtad így a tésztát, nem volt könnyebb túlszaladni a megfelelő fokozaton?
Az említett téma amúgy itt bukkant fel: http://buvosszakacs.blog.hu/2010/04/17/bronzkori_tesztak#rizotto_mod
Nekem ez még mindig nem risotto módon készült. : )))) Nincs a tészta pirítva, nem apránként van hozzáadva a lé. Ez egy sima levesben kifőzött tészta : )). A zöldségek már készek voltak, így csak a tészta puhulási idejére kellett figyelni, így sztem nehéz túlfőzni.
Én megy másik módszert használok még. Pl. tengeri halas, kagylós tésztáknál: vízben főzöm ki a spagettit, de csak 2/3-ig, majd a főzést a halas szószban fejezem be. Így a tészta felszíva a zamatos levet. Ez gyakori eljárás éttermekben is, így születnek azok a tészták, amelyeken nincs szósz, de mégis hihetetlen jó íze van. De nem a nyers spagettit kezdjük el kevergetni a szószban : )))))) ezen azóta is jót nevetek
Gyűjtom azokat a recepteket, melyekben sok a zöldség. Köszönöm, elvittem.
Hm... köszönöm ezt a szószban befejeződő főzés ötletet. Sosem jutott volna eszembe, pedig... Nagyon finom lehet így a tészta!
Gyönyörű a serpenyőd... (régóta áhítozom egy ilyenre...)
Hú, megint lesz új Szuflé? És mikor, ha el szabad árulnod?
igen, igen : ) március vége
Kriszta: Igen, ezért írtam, hogy kezd hasonlítani. :P
Na várj csak, meg fogom csinálni én azt a spagettis történetet, és megkóstoltatom veled. :D
Negycsillagos Positanoi etteremben dolgozo ferj velemye a szoszban fozesrol: Lehet nyers tesztat direkt szoszban fozni, de idezem "gusztustalanul" megszivja magat olajjal. A citromos tesztarol nem tud senki semmit,pedig ok napolyiak izig-verig. Persze a gasztronomia absztrakt tudomany,de ne hiddje senki hogy ez osnapolyi specialitas!A napolyiak a pastiere napoletana-rol(husveti specialitas) sfogliatellarol (Amalfiban egy utmenti kiscukraszdaban keszitik a legeslegfinobbat kremmel)la zeppole di san giuseppe-rol,a pesce bandiera-rol es a petrezselyemmel, parmeggianoval fogkhagymaval toltott husukrol(involtinokrol) hiresek.Gondolom ezekrol irsz majd a Szufleban! A cukkinis tesztahoz nyaron bazsalikomot teszunk, erdemes kiprobalni!
A napolyiak egyebkent eszmeletlenul ragaszkodnak a minoseghez. Az Auchanban arult tomorsajtokat peldaul senki sem veszi meg! :)Hacsak nem balga turista :)
Egyebkent nagyon orulok neki hogy probalod "rabeszelni" az embereket a tudatos vasarlasra.
Konkrétan a spaghetti főzésről van most itt sz. 1x vki azt mondta, főzött úgy spagehttit, hogy nyersen kezdte hozzáadagolni a levet (talán olajon meg is pirította). Könyörgöm a nyers spaghetti szálakat hogyan kevergette az olajaban : )))))). Ez sztem szimplán technikailag kivitelezhetetlen, azaz nem ér annyit az egész amennyit az ember bohóckodik vele. Persze van ahol ez működik pl., lásd a mi tarhonyánkat, lebbencsünket.
Laci, azért megnézném... talán ha állítva teszed az olajba a tésztát :DDDDD
A sfogliatella nagyon finom volt, ahogy minden más is Nápolyban jó enni : )
A citromos tésztáról nem is mondtam, hogy tipikus Nápolyi lenne, csupán egy jó ötlet, amit érdemes kipróbálni
Megjegyzés küldése