2011-02-23

Hétvégi cannoli parti

Ma egy rettentő gyorsan elkészíthető kevert tésztás süti receptjét hoztam Nektek. Az influenza végigsöpört a mi családunkon is, én voltam az utolsó a sorban. Tegnap végre volt már annyi erőm, hogy valami nagyon gyorsat süssek a gyerekeknek. A tésztát gyakorlatilag 5 perc alatt össze lehet keverni (többre még nem lettem volna képes), ajánlom nagyon azoknak az anyukáknak, akik kontrollálható minőségű, délutáni nasit szeretnének gyermeküknek adni. Nálunk narancslekvárral ették a fiúk.
Minden jel arra mutat, hogy szombatra végre teljesen jól leszek és hatalmas cannoli sütő partit tartunk a Quattro Mobili budaörsi üzletében. Délután kettőtől hatig lehet jönni, aki akar be is szállhat a sütésbe, tésztagyúrásba, krémkeverésbe, töltésbe. De persze lehet jönni csak enni is.
Ja, hogy mik azok a cannolik? A cannolo eredetileg jellegzetes farsangi édesség Szicíliából, ma már egész évben sütik, sőt népszerűsége olyan hatalmas, hogy szinte az egész országban árulják már a cukrászdákban. Egy sült tésztacső ricottakrémmel töltve, benne csokidarabok, pisztácia, kandírozott gyümölcsök. Imádom!
És ha lenne még egy konyhám, az pont ilyen lenne, mint a képen az a szépséges kék álomkonyha. Ilyen lehet az amikor örökké nyár van. Nézzétek a bal szélen kicsit belógó hűtőszekrényt!

Hozzávalók: 10 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 3 nagy tojás, 3 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, csipet só, tej (kb. fél dl)

1. A sütőt melegítsük elő 200 fokon. A vajat olvasszuk meg, a kakaópor kivételével tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba
2. Kézi mixerrel 1-2 perc alatt keverjük össze a tésztát, annyi tejet adagoljunk hozzá, hogy sűrű, de kicsit már folyós legyen a tészta
3. Szedjük ketté a tésztát 1/3-2/3 arányban (én majdnem fele-felében tettem, így kicsit sok lett a kakaós rész), a kisebbik részhez keverjük hozzá a kakaót
4. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy (pl. 18 cm-s) tortaformát, szedjünk az aljára egy adag fehér tésztát, majd egy kanál kakaósat, megint fehéret stb. stb. Süssük kb. 60 percen keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe

15 megjegyzés:

Gasztro Kalandor írta...

Lehet, hogy az én rossz szokásom, de én imádom az efféle édességhez az önteteket. Mit javasolnál?

Dolce Vita írta...

Egy klasszikus vaníliaöntet pl

Névtelen írta...

Jelentem sütőben!!! Nekem tíz perc kellett hozzá, igaz el is van mosogatva! :-) Majd megírom hogy sikerült.

Ági írta...

Szép a kék konyha csempéje:))

Sok ilyen gyerekeknek való sütit kérünk még:))
szeretem , ha vki gondolok a legkisebbekre.

Márc.10-én egy nagyon jó helyre megyek sous vide-os finomság is lesz, mindenképp megkóstolom.

CsiribiriZabszalma írta...

Én is kipróbáltam.Igaz én teljesörlésű lisztből és egy kanál mézzel meg édeskével csináltam.Nagyon finom lett.Raktam bele fagyasztott meggyet is.Illetve mikor ettük,akkor jutott eszembe,hogy a 3 nagy tojás úgy ahogy volt kimaradt:)Semmi különbséget nem észleltem a kinézete között...
Viszont ma újra meg kell sütnöm,mert tegnap elfogyott mind.

Névtelen írta...

Pont ilyesmit kerestem, nagyon köszönöm!
Zsófi

Dóri írta...

Ezt kipróbálom holnap :)

Foodafok írta...

Meseszép!

Pötipite írta...

Én is megsütöttem a hétvégén, nagyon finom és mutatós ( nekem foltosra sikeredett a mintázat :)
Viszont valóban jobban "csúszik" valami öntettel. Mi házi lekvárral ettük. :)

Dolce Vita írta...

igen, kell hozzá vmi kísérő, mi is lekvároztuk

Zita írta...

Szia!

Megcsináltam ezt az isteni sütit, csak az a baj, hogy - talán egyedül nekem -, de nem sikerült. A teteje tíz perc elteltével megégett, ekkor lejjebb vettem a hőfokot és így megsült, de egyáltalán nem húzta fel, pedig tettem bele sütőport. Az íze egyébként egész jó lett, csak tömör. Mit rontottam el? Köszi.
Zita

Aszti írta...

Mi is kipróbáltuk, de olyan kevésnek/kicsinek tűnik, nem lett ilyen szép magas

Dolce Vita írta...

mekkora formában sütötted? Az enyém 18 cm-sben sült, ez a kevert tészta nekem mindig ekkora lesz, ha tortát készítek belőle, le kell vágnom a tetejét egyenesre

Aszti írta...

Sima 18as kb. svéd áruházba vett forma volt. Mondjuk az lehet probléma hogy nem volt mandulánk és dióval pótoltuk. Majd kipróbáljuk még :)

Dolce Vita írta...

elvileg az szerintem nem lehetett gond, A méret pedig ugyanakkora, sütő meleg volt már, illetve a sütőpor biztos jó volta (nem tusom, meg tud-e romlani) még erre a két dologra gondolok

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin