2011-04-21

Húsvéti csokitojás

Egy nagyon könnyű tavaszi saláta és egy kicsit macerásabb édesség, saját készítésű húsvéti csokitojás receptjét hoztam mára. A tojás ötlete onnan jött, hogy Ádámék az oviban lufira ragasztottak papírokat, majd mikor megszáradt a ragasztó és a festék, óvatosan leszedték a lufiról a tojást. Ez alapján készítettük tegnap ezeket a csokitojásokat. Nem bonyolult az elkészítése, de azért türelem kell hozzá. Tálalhatunk benne eperhabot vagy csokihabot. Látványos ünnepi desszert lehet belőle.

Hozzávalók 4 db 10-12 cm magas fél tojáshoz: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg fehér csokoládé, 4 db lufi, 4 db kupak, amelyre a tojásokat fel tudjuk ültetni

1. A lufikat fújjuk fel akkorára, amekkora tojásokat szeretnénk, kössük el a végüket, mossuk meg, szárítsuk meg őket
2. Vízfürdő felett olvasszuk meg a fehércsokit, mártsuk félig bele a lufikat. Kézzel nyugodtan igazíthatjuk rajta a csokimasszát, a szélét ujjal töröljük egyenesre
3. Tegyük a kupakra (még a csokizás előtt próbáljuk ki, megül-e rajta a tojás), tegyük a hűtőbe szilárdulásig
4. Olvasszuk meg vízfürdő felett az étcskoládét is, mártsuk ebbe is a tojásokat, vagy csak csurgassunk rá mintát. Lehet persze előbb az étcsokiba, fehérrel mintázni, virágmintát, csipkemintát csepegtetni rá stb. stb.



Főtt reteksaláta

Ez a recept tavaly már szerepelt a blogon. Annyira finom a főtt retek, hogy most egy egész kicsit módosítva újra feltettem. Próbáljátok ki, nagyon finom saláta lesz belőle a főtt sonkához, tojáshoz. A főtt retek receptje itt található. Ennél a salátánál mindössze annyit kell tenni, hogy a kihűlt retket el kell keverni vegyes zöldsalátával, a rózsaszín reteklevet meg ráönteni. A főtt retekből bátran lehet sokat készíteni, a hűtőben eláll legalább egy hétig.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem ismersz lehetetlent. :-)))))

chriesi írta...

Nekem ez a lufis eddig még nem sikerült, de hatalmasakat nevettünk anyukámmal készítés közben. :)) Idén viszont végre kipróbálom én is a főtt retket, igaz sütve már volt tányéron, de így salátában más.

Névtelen írta...

Fú, de szuper ez a tojás! Megpróbáljuk!
Zsófi

Névtelen írta...

A tojással kapcsolatban egy kérdés. A kupakra a lufik szabad, vagy csokis felét kell ültetni? Csak mert ha a szabad felét teszem, nem folyik-e le a csoki, viszont ha a csokis felével ültetem le, akkor nem marad a tojáson egy kupaknyom? Nem sikerül magamnak kiokumlálni...:)
Zita

Dolce Vita írta...

Zita!

A nem csokis felével. A csoki hamar kezd szilárdulni rajta, illetve nekem nem volt annyira folyós, hogy lecsöpögjön róla. Talán az étcsoki egy kicsit, de ujjal vissza lehetett igazítani.

Chriesi!
Én inkább azt mondanám, kicsit macerás. De 15 perc alatt megvoltam egy réteg bemártásával a négy lufival

Nelli írta...

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Nektek szeretettel!

enigma írta...

Megcsináltam a retket...nagyon finom, köszönjük :)

duende írta...

Én is csináltam egy adag reteksalátát, nagyon finom! :)

MÁK írta...

Ez a tojáskészítés nagyon jó ötlet! :) Jól is néz ki! :P

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin