2011-04-07

Mozzarella panírban

Fotón láttam rántott mozzarellát, és őszintén megmondom, olyan jól nézett ki, hogy kedvet kaptam a sütéséhez. Mivel a lakás összes ablaka nyitva volt napközben, az olajban sütést be mertem vállalni. (amúgy egyre betegesebben irtózom a sültolaj szagtól). Azt kell, hogy mondjam, frissen nagyon is jó falatoznivaló a rántott mozzarella. De tényleg csak frissen és melegen, így a bunda ropog, a belseje meg olvad. Ha kihűl, mindene odalesz, a panír felpuhul, a sajt gumissá keményedik. Szóval gyorsan együk.
Paradicsompestót ettem hozzá.

Hozzávalók: fejenként egy mozzarella, liszt, tojás, morzsa a panírhoz, olaj a sütéshez

1. Karikázzuk fel a mozzarellákat
2. Forgassuk meg lisztben, felvert, sózott tojásban, morzsában (nem szükséges többször panírozni)
3. Süssük ropogósra forró olajban, azonnal tálaljuk

12 megjegyzés:

Nelli írta...

De finom lehet!:-)

ehran írta...

Takács Lajosnál az Olimpiában volt (van?) rántott kecskesajt. Na az is zseniális volt.

Névtelen írta...

Kedves Kriszta!

Elnézést, hogy más témában szeretném segítségedet kérni.

Tegnap vettem egy több mint 1 kg-os levegőn szárított pármai sonkát húsvétra. Azt olvasom rajta, hogy a
légmentesen zárt fóliát 1 órával fogyasztás előtt kell kinyitni.
A problémám / kérdésem az, hogy később már nem lesz jó? milyen módon fogyasszuk?
Örülnék, ha esetleg több lehetőséget is felsorolnál, mert életemben először most vettem ilyen sonkát és egyszerre biztos nem fog elfogyni.
Segítségedet előre is köszönöm

Éva

Dolce Vita írta...

vmi rémlik, mintha ettem volna én is nála ebédre, zöldsalátával. Imádom az Olimpiát, az ország legjobb ebédelő helye, ebben biztos vagyok. Persze a vacsorájuk sem rossz, de ebédben páratlanok.

Éva!
Ha felbontod, utána sütőpaprban érdemes a hűtőben tartani, romlania nem szabadna.

Névtelen írta...

Szia,

lehet, hogy hülye kérdés, de ez a lében úszkáló vagy amit pizza mozzarellaként árulnak?

köszi, Ági

Tálaló írta...

Mi is nagyon szeretjük(fennt is van a blogomon).Nálunk ugyan zöldtartár és a te pizzatésztád alapján készített fokhagymás lepény az előkelő kísérői.Igazi nyáridéző ízek.

Dolce Vita írta...

A lében úszkáló!!!
sőt én most ki fogom próbálni bivalytejessel is (bufala mozzarellával)

Tálaló:
alapvetően nem nagyon szeretem a rántott dolgokat (vagy csak sütni nem?) de ez tényleg nagyon finom

Névtelen írta...

Kedves Kriszta!
Köszönöm, válaszod azért megnyugtat, hogy néhány nappal a felbontás után nem kell még kidobnunk ezt a nem éppen olcsó csemegét.
Örülnék, ha írnál valamit a felhasználhatóságát illetően (azt tudom, hogy sárgadinnyével nagyon jó). Mit javasolsz hogyan, mivel tálalhatom?
Lehet, hogy nem is húsvétkor kellene nekikezdenünk?
Köszi Éva

Eszter, Zoli és Mózes írta...

szia!
Jól hangzik, de én már annyiszor jártam meg rántott sajttal - mindig kifolyt...
Van esetleg valami tipped ennek elkerülésére?

Dolce Vita írta...

Nem folyt ki. Egyet duplán paníroztam, próbából, de nem kell, a többi sem folyt ki

Éva
sztem fellehet azt vágni korábban is. Én szeretem vékonyra vágva, kis olajjal locsolva, citromozva, frissen őrölt borssal kenyérhez. Nagyon jó húsvéti töltött kenyérbe, apróra kockázva, borssal, aprított főtt tojással elkeverve, kenyértésztába töltve, feltekerve, megsütni.
Olajban sütni nem jó, bekeméynedik.

Névtelen írta...

Ez nem mozzarella, ez csak mozzarella jellegu sajtkeszitmeny, nagyon rossz hogy magyarorszagon mozzarellanak hivhatjak a tehentejbol keszult lagy sajtot :(

Dolce Vita írta...

Miért gondolod, hogy nem mozzarella? A tehéntejből készült mozzarella is mozzarella, Olaszországban is. Ez pl pont olasz sajtból készült.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin