2011-07-31

Augusztusi naptár és paradicsomfasírt

Rohanok, munkákat adok le, vasalok, csomagolok, de az augusztusi naptárról nem feledkeztem meg. Gyönyörű fügéket vettem Erzsébeten egy nénitől (400 Ft/kg), a téma adott is volt azonnal.
Most egy hétig ismét nem leszek, pihenjetek Ti is, és böngésszétek a korábbi recepteket!
A fekvő kép elkészítésekor egy Cézanne festmény (Gyümölcsöstál pohárral és almákkal) volt a kiindulópont. A naptár két méretben tölthető le: 1920x1200 és 1280x1024


Mentás paradicsomfasírt szantorini módra

Egy könnyű és nagyon extra vegafasírt. Annyira jól megy egymáshoz benne a menta és a paradicsom. Frissen sütve fogyasszuk magában uzsonnára, könnyű vacsorának. A nem vegák meg hús mellé köretnek. : ) A recept a Görög Kulinária könyvből való.

Hozzávalók: 50 dkg paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 50 dkg cukkini, liszt, 1 csokor friss menta, só, bors, olaj a sütéshez

1. Káposztareszelőn reszeljük le a cukkinit. A paradicsomokat vágjuk ketté, a magokat távolítsuk el, a paradicsomhúst kockázzuk egészen apróra.
2. A mentát aprítsuk fel. Keverjük el a paradicsomot, a mentát és a cukkinit. Enyhén sózzuk, tegyük szűrőbe nyomkodjuk ki a levét.
3. A hagymát vágjuk apróra, keverjük a masszához, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá annyi lisztet, hogy lágy, de formázható masszát kapjunk.
4. Formázzunk lapos korongokat és forró olajban süssük ki. Melegen tálaljuk.

9 megjegyzés:

superhappyjohi írta...

csodas kep! megint! :) Koszi! Nagyon jo nyaralast!!!

Névtelen írta...

Szeretem a naptáraidat, ez is nagyon tetszik!

Névtelen írta...

Kedves Kriszta,
Erzsébeten pontosan hol lehet ilyen csodaszép fügét venni? Hol találjuk meg a nénit? :)
Köszönöm,
Kriszta

Névtelen írta...

gyönyörű!!!!!!!!!!!!

Hapci írta...

Boldog névnapot!

ildikó írta...

Úgy tetszett ez a recept, de az első sütések szétestek. Tettem hozzá még lisztet, utána meg rátapadt a szájpadlásunkra :)
majd még próbálkozom... :)

Bisztrókonyha írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Dolce Vita írta...

Ildikó!

nekünk elsőre sikerült teljesen jó állagot elérni. Simán süthető volt és nagyon finom lett a végeredmény. Igazából nem is én kevertem be a tésztát, hanem egy blogolvasó jött segíteni : ) de csak találomra néztük a lisztet.
Névnapi jókívánságot köszönöm, a naptárt meg használjátok szeretettel!

Dolce Vita írta...

A fügét egy ismerősöm szomszédjától vettem, nem piacon

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin