Fóliában sült, héjas krumpli, vajjal, tejföllel, pirospaprikával, hagymával. Gondolom, nem kell bemutatni. Egy egészen kicsit változtattam rajta: a pirospaprikát római köményre cseréltem, a tejfölt pedig túrós tejfölre hízlaltam. A lényeg megmaradt, laktató, egyszerű, olcsó, téli vacsora, mégis egészen más lett a hangulata a fűszercserétől. Snidling illene még nagyon hozzá, nekem nem volt, utána pedig egy bögre forralt bor. Ez megvolt.
Hozzávalók: fejenként 4-5 szem kisebb krumpli, 25 dkg túró, 1 kis pohár tejföl, 5 dkg vaj, nagy szemcsés tengeri só, 1 csapott evőkanál római kömény, snidling, alufólia
1. A krumplik héját folyó víz alatt sikáljuk meg alaposan, csomagoljuk őket egyenként alufóliába
2. Tegyük a sütőbe, és a legnagyobb fokozaton süssük puhára (az enyém 40-45 percet sült 250 fokon)
3. A túrót keverjük el a tejföllel, sóval, a mozsárban megőrölt római köménnyel, aprított snidlinggel
4. A megsült krumplit vágjuk ketté, sózzuk, helyezzünk rá egy darab vajat, egy nagy kanál túrót.
2011-12-11
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Házi tejföllel hmmmmmmm....olyan finomat kapni nálunk a zöldségesnél...
Kedves Kriszta!
Limoncellót készülök készíteni...a receptedben szerepel fahéj és szegfűszeg, de sajnos az nem, hogy ezek pontosan hova és mikor kerülnek. Megtennéd, hogy megírod, hogy ezt hova tegyem? Áztatáskor a citromok mellé, vagy a cukorszirupba?
Köszönettel,
Ibolya (Egerből)
ui: a rétesem finom lett, viszont dióízű.. a Lidl-ből származó mandula szerintem is megváltozott..
Hmm,a héjában sült krumpli nagy kedvenc! Ez a hagymás-tejfölös szósz hozzá isteni lehet! Köszi az ötletet! :)
Hm... a világ legjobb étele. :) Imádom a krumplit, ha mindennap meg kéne ennem, azt sem bánnám! :)
A hajában sült meg az egyik legnagyobb kedvenc.
Na, ez most naggyon! :)
Szia!
Pont tegnap volt nálunk is ez a vacsi, csak a szalonnás-hagymás kombinációval! :)
Gratulálok a könyvedhez, sikerült megszereznem (Angliában élek :)) és tökéletes, nagyon tetszik! Annyira stílusos, hangulatos, hogy imádom csak úgy nézegetni is! Köszi :)
B. Kriszta
Próbáljátok ki, nagyon finom!
ÚrSus!
látod, ehhez kellett volna a réz serpenyőd : ) puszi
Isteni! Jó ötlet a római kömény, nagy kedvenc nálunk is. Nagyon szépek a képek! :)
Huh ezt most nagyon megenném, de nincs itthon alufólia. Vajon simán a tepisben is működhet a dolog?
Megjegyzés küldése