2012-01-19

Málnafagyi

A téli tiramisu után egy kifejezetten nyári desszert, egy egyszerű málnafagylalt. Egyik kedvenc hétvégi desszertem, mivel az elkészítése csupán pár perc. Félig fagyosan télen is simán bevállalható. Szinte csak gyümölcsből áll (egy adag szénhidráttartalma 6 gr, hurrá, akár 3 adag is lecsúszhat uzsonnára. Arról egy kicsit később, mit szénhidrátozok én ennyit mostanában). Ilyenkor télen egyszerűen kiveszem a mélyhűtőből a málnát, hagyom félig felolvadni, majd botmixerrel elkeverem egy kevés tejszínnel, cukorral. Ha könnyebb, habosabb desszertet szeretnénk, keverek hozzá 2 felvert tojásfehérjét.
Jó hétvégét mindenkinek, a beígért szánkózás szerintem elmarad, helyette menjetek korizni! Hétfőn jön a Dining Guide Év Étterme gálavacsora fényképes beszámolója. Annyit elárulok, a nyertes az Onyx étterem lett.

Hozzávalók: 40 dkg málna, 1 dl tejszín, 2 csapott ek. cukor

1. A félig kiolvadt málnához adjuk a tejszínt, cukrot/nyírfacukrot, botmixerrel keverjük habosra

24 megjegyzés:

Panni írta...

Hm, hát a szénhidrátozásod okára kapásból volt egy tippem, de amikor megnéztem a you might also like képeket, már biztos voltam benne :-) Ha beletrafáltam, akkor minden ilyenkor szokásos jókívánság ;-)

Judyt írta...

Huh, összefutott a nyál a számban... Imádom a málnát minden formában :)

Névtelen írta...

Én mézzel csinálnám inkább, Ki is próbálom a hétvégén, a nagyobbik úgyis folyton fagyiért nyúz. Van valami különös oka, hogy cukorral készítetted?

Anikó írta...

talán esetleg kopogtat...? Az előző bejegyzés is már gyanús volt, hogy a tiramisu miért maradt nyers tojás nélkül... izgatottan várjuk

Ági írta...

A nyári "epresricottatortához" ajánlottad egyszer az eperhabot, ugyanezen összetevőkkel (tejszín+cukor). imádom, és nagyon finom a tortához. De még nem jutott eszembe eperszezonban sem, hogy külön magában is jó nasi lehet.
Vajon vegyes pirosgyümölccsel is jó, mert van egy szeder+málna csomagom a mélyhűtőben. Vagy inkább vmi sütihez használjam fel? Minden esetre ez az egyszerű nasi nagyon csábító...főleg így este;)

Dolce Vita írta...

egyszerű oka van, miért készült cukorral, kifogyott a méz a tartóból. Mivel ez egy "napló", agy írom le a recepteket, ahogy megtörténtek : )

Anikó, Panni!
neeeeeem, bár Kristóf már 3 éves múlt, logikus lenne a 3. gyerek. A szénhidrátszámlálás oka, hogy sok az inzulinom, hasonlóan kell 3 óránként étkeznem, mint a cukorbetegeknek. Bő fél éve eszem így, mostanra egészen jól belejöttem, milyen finomságokat lehet így készíteni. Ezeknek lesz egy külön fül a lassan végre tényleg megújuló blogon, hogy cukorbetegek, inzulinrezisztensek vagy csak egyszerűen diétázók találjanak célirányos ötleteket. Februártól a Nők Lapja Konyhában is lesz egy ilyen rovatom

Ági!
Szeder és málna, egyben mehet simán, sőt bármilyen bogyós gyümölcskeverékkel finom!

Névtelen írta...

Jajj de nagyon jó lenne egy ilyen IR rovat, olyan sokan járunk ebben a cipőben! Előre is nagyon hálás vagyok érte!

Névtelen írta...

Nagyon jó kis desszert, én teljesen fagyott gyümölcsből szoktam készíteni. Vicces, tízen-valahány éve, a tavaszi BNV-n tanultam, ahol többek között ezzel a recepttel mutattak be egy akkor kuriózumnak számító késes robotgépet :).
Üdv, Zsófi

Gabi írta...

Én is nagyon örülnék egy ilyen diétás rovatnak, hiszen magam is hasonló cipőben járok!!! Előre is köszi:) Szuper a blog!!:D Gabi

Dolce Vita írta...

Zsófi!

tízen éve éve egy botmixer még valóban kuriózumnak számított, vagy valahogy akkor kezdett el terjedni. : )
én az elsőt 10 éve kaptam, azóta ez az egyik legfőbb munkaeszköz a konyhámban

Gabi!
most csak egy címkét kapnak ezek a receptek, amint megkapja a blog az új ruháját, kikerülnek rovatba

Gabi írta...

Szuper, köszi:)

Névtelen írta...

Zsófi!

Azt hiszem én is voltam azon a BNV-n! A gép tudott melegíteni is az aprításon kívül? Valami nagyon finom zöldséglevest osztottak, amit a géppel készítettek előtte. Emlékszel még erre? Ha igen, és van ötleted, mi lehetett benne, írd meg, mert nagy álmom lenne reprodukálni otthon a levest! :)

Panni

Eszter/SubRosa írta...

Remek desszert, mi is ugyanígy készítjük, csak vegyes erdei gyümölcsöt használunk hozzá!

Dolce Vita írta...

Ha aprít és melegít, az nem thermomix? itt taláűltam egyet bár ez pro https://www.hotex.hu/webshop/product/taurus/professzionalis_termomixer_termomix_thermomix_grafit/mycook_1_8_pro

Névtelen írta...

Szia Panni!

(Már bocsánat Kriszta, hogy itt kezdünk levelezésbe). De, igeeen! Én is emlékszem a levesre, és a fagyi mellett még jeges-kávét osztottak vele. Viszont egy barátnőm anyukájának azóta megvan ez a gép, ha akarod, megkérdem, ő biztos jobban emlékszik, mert azóta használja tudtommal!
Üdv, Zsófi

Névtelen írta...

Szia Zsófi!

Dejóó! Fú, megköszönném, ha nem gond megkérdezni őt. Lehet, hogy esetleg adtak a géphez receptkönyvet, és abban van? Valami zöldségkrémleves volt...
Ha gondolod, megadhatom az e-mail címemet is, ahová el tudod küldeni a megoldást... hálás köszönet érte!
(Kriszta, bocsánat a chatért :) )

üdv, Panni

Dolce Vita írta...

Panni!

Bátran menjen a chat, ez a lényege az oldalnak, hogy segítsünk egymásnak.

Valószínű, hogy hamarosan lesz a DV webshopon egy új elektromos termékcsalád (prémium amerikai termék, ami nem Kitchen Aid), akiknek van egy soup maker nevű gépük, turmix ami melegít. bocs a reklámért, de ez sztem pont az, amit keresel

Névtelen írta...

Szia Kriszta!

Köszi a választ, és örülök, hogy témába vágóan sokmindenről lehet itt beszélgetni :)
Bár a gép is érdekel, pláne, ha tényleg olyat tud, amit anélkül hosszasabb/bonyolultabb lenne megcsinálni... azért most első körben inkább a recept az, amire nagyon vágyom, mert régi jó emlék, és nem is hittem volna, hogy megszerezhető valahonnan. :))

köszi mindkettőtöknek a segítséget!

Panni

Névtelen írta...

Szia Panni!
Rajta vagyok az ügyön! Beszéltem a barátnőm anyukájával, tényleg volt hozzá valamilyen receptgyűjtemény, azt ígérte, megpróbálja előkeríteni! Huhh, remélem meglesz! Már én is úgy izgulok, mintha nekem kellene a reci:). Ha sikerül, ide írom kommentbe, ha Kriszta sem bánja (illetve írta, hogy nem bánja - köszönjük :))
Üdv, Zsófi

Névtelen írta...

Szia Zsófi,

Szuper! Nagyon köszönöm és várom! :)

Üdv,
Panni

Névtelen írta...

Szia Panni!

Bocs a késésért, megkaptam a receptet, csak - mi tagadás - elfelejtettem beírni. Sajnos a receptfüzet már nincs meg, de amire tutira emlékszik belőle az ismerősöm: 1 l forró víz, egy kanál rama, 1 leveskocka + a zöldségek. Az ő gépe nem melegít, hanem eleve forró vizet kellett beletenni. Zöldségek: répa,fehérrépa, karalábé, zeller (ez az a kombináció, amit ő leggyakrabban csinált, valami hasonló volt a BNV-n is, de lehet, hogy abban volt krumpli is). Ez egy Ronic nevű gép, ma már nem is biztos,hogy létezik, és a zöldségeket egy külön fejjel kellett összeaprítani, utána a leveskockás, ramas vízzel turmixolni, és ez volt a leves. Erre gondoltál?
Zsófi

Névtelen írta...

Szia Zsófi!

Köszi szépen a receptet! Ki is próbálom nemsokára, akkor legkésőbb kiderül, hogy erre gondoltam-e... :) de gyanítom, hogy igen! Nagyon köszi, sosem gondoltam volna, hogy ilyen emlékeket vissza lehet hozni, de hiába, az internet szuper dolog :)

üdv,
panni

Névtelen írta...

Szia Panni!

Hát nagyon remélem, hogy sikerül felidézni a múltat a leveskével :)!
Üdv, Zsófi

Névtelen írta...

:)

Panni

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin