A héten valószínű, csak ilyen "újramelegített" recepteket hozok (ez a Szufléban már megjelent, és most találtam meg a blogra fotózott változatát). Könnyű kis desszert azoknak, akik szeretik a lágy zseléket. A prosecco és friss gyümölcslevek párosítása közkedvelt dolog Olaszországban. Szezonálisan változik, mikor, mivel keverik. Az elmúlt nyáron pl. olyan Bellini koktélt ittam, amelyhez a szemem láttára frissen préselték a baracklevet. Jéghideg volt, és nagyon gyümölcsös. Legszívesebben egy litert kértem volna belőle. Télen gyakori a mandarinlével való házasítás, ebből lett ez a zselé is.
Hozzávalók: 4 dl édes mandarinlé (6-8 nagyobb, leveses mandarinból), 2 dl prosecco, 4,5 db lapzselatin.
1. Facsarjuk ki a mandarinok levét. Szűrjük át. Kb. 1 dl levet melegítsünk fel, egyenként olvasszuk fel benne a zselatinlapokat.
2. Mikor kihűlt a lé, keverjük el a maradék mandarinlével és a proseccóval. Öntsük poharakba, tegyük a hűtőszekrénybe 4-5 órára.
Maximum 1-2 napig tárolható. A 4,5 db lapzselatintól finom, lágyan rezgő zselét kapunk, jéghidegen tálaljuk!
2012-01-18
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Valami nagyon hasnolót csináltam a hétvégén én is.
Idén még nem volt nyár :) Bocs, nem tudtam kihagyni.
Vera!
: ) kellenek a gyors desszertek. Én a hétvégén 5 perces málnafagyit készítettem.
tényleg nem volt még : )) a tavalyira gondoltam, ami nemrég még idén volt
Megjegyzés küldése