2007-03-20

Babos tagliatelle bébipolippal

Velencében ettem először ezt a tésztát az Anice stellato (Csillagánizs) nevű, fúziós konyhát vivő, turistamentes étteremben. Nagyon a szívemhez nőtt, egyrészt mert könnyű elkészíteni, másrészt tetszik, hogy noha nem klasszikus olasz a fűszerpárosítás, mégis igazán olasz az ízélmény.

Hozzávalók 2 főre: 25 dkg tagliatelle, 25 dkg koktélparadicsom, 25 dkg bébipolip, 20 dkg óriás fehérbab (konzerv), fokhagyma, vaj, 5-6 zsályalevél, só, bors
A vajon 1 perc alatt megpirítom a polipokat, majd hozzáadom először a zsályát, utána a félbevágott koktélparadicsomokat és nagy lángon keverés nélkül, rázogatva megfonnyasztom őket. Ha kész hozzáadom a babot is, azért csak a végén mert ha szétfő a bab az egész tészta egy nagy ragacsos massza lesz. Fokhagymával, sóval, borssal ízesítem, és összekeverem a kifőtt tésztával.

0 megjegyzés:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin