2007-04-07

Húsvéti menü kördés

Kicsi Vú-tól kördést kaptam: mit eszünk húsvétkor? A klasszikus hármast: sonkát, tojást és kalácsot. Nagy-nagy szerencsémre anyukám (szakmája révén: fodrász) tetemes ismerettségi körrel rendelkezik, így egész szép kis házi élelmiszerbeszállítói csapatot gyűjtött már össze. Korábban írtam már a paradicsomos lelőhelyről, akiktől savanyúságot, sütütököt, tököt is veszünk, de van frissen vágott borjúhús beszállító, csirkés és hentes is. A húsvéti reggelik elhagyhatatlan sonkájának készítője egy cinkotai hentes (Gyula), aki maga készítette füstölőn tartósítja a sonkát, szalonnát, kolbászt, disznósajtot. Mindent ő maga készít és talán még ennél is lényegesebb, hogy a családja is ugyanazt eszi, mint amit eladnak. Arra már nem vennék mérget, hogy a Zimbo vagy SágaFoods üzemvezetőjének családja is eszi azt, amit a családfő készít a gyárban.
Mióta önálló háztartást vezetek van itthon is ünnepi ebéd, leginkább bárány vagy kecske. (a kecskehús szintén magán vágásból). Idén is elkészül az immár tradicionális menü: sült bárány vecsési káposztából készített káposztás tésztával. A desszert egy umbriai süti lesz: panpepato, azaz borsos kenyérke. Ezekről írok is majd postot.
A kérdést Zsuzsának és Aubergine-nek továbbadom

0 megjegyzés:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin