
Hozzávalók: fél kg kenyértészta, 10 dkg fekete olivabogyó, 20 dkg sajt, 1 tojás, 0,5 dl tejszín, só, olaj
1. A tésztát kinyújtom kb 15x40 cm-re, majd hat csíkra felvágom
2. Összekeverem a durvára vágott bogyókat a tojással, a tejszínnel és a sajttal, erőteljesen sózom
3. Megkenem a csíkokat a masszával, feltekerem őket, majd 3 részre vágom még a hengereket, így el is készültek a csigák
4. Kiolajozott tepsibe szépen egymás mellé rakom őket, pihennek még fél órát, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm.


4 megjegyzés:
Szia!
Gondoltam beszámolok:
Ma a vendégeknek készítettünk ilyen tekercseket - igaz, mifelénk nincs jó parmezán, taleggio meg pláne, így Grana Padanot kellett használnunk. De az eredmény: fenséges!
Köszönjük a lehetőséget! :)
Szia,
nagyon finom lett (kis elsózástól eltekintve) a tekercs, köszönöm! De. Hogyan kell még 3-ba vágni? (Megpróbáltam, de elkezdett kijönni a töltelék és szétcsúszni az egész tekercs, így végül hagytam a 6 tekercset úgy, ahogy voltak - így is szépen megsült, átsült.) köszönöm előre is!
Mmmmmmennyei !!
Bár késő este álltam neki és 10 óra lett, mire megkóstolhattuk, az illatoknak nem lehetett ellenállni !
Remélem, holnapra is hasonló állaga marad, hogy a kolléganőim is örülhessenek :)
Én a tésztájába szórtam oregánót, nekem valahogy nagyon passzolt hozzá.
Ez a 2.receptem Tőled, amit kipróbáltam .. ajjaj, mi lesz még itt?! :)
Szia.
A sütés miatt mehet bele főzőtejszín vagy inkább sima?
Megjegyzés küldése