
Igazán ocsmány, ködös idő volt ma, ezért is örültem, hogy ezzel a szép, üde, sárga fotóval sikerült egy kis napfényt csalogatni a délutánomba. Remélem, másokat is felvidít!
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 15 dkg tk tönkölybúza liszt, 5 dkg fehérliszt, 1 alma, cukor, 2-3 marék müzli (én most Cerbona mézeset használtam), 1 tojás, fahéj, fél zacskó sütőpor (tényleg elég ennyi)
1. Morzsoljuk el a vajat a lisztkeverékkel
2. Adjuk hozzá a reszelt almát és a többi hozzávalót, gyúrjunk homogén tésztát belőle. (A lisztmennyiség függ az alma méretétől, ha túlzottan ragad a tészta, adjunk hozzá még lisztet)
3. Egy órára tegyük a hűtőbe a tésztát
4. Nyújtsuk ki, és pohárral szaggassunk köröket, majd 180 fokra melegített sütőben kb. 12 percig süssük
6 megjegyzés:
Nagyon szimpi ez a keksz. Mennyi cukrot szoktál bele tenni?
Luca!
2-3 evőkanálnyit kb., nem mérem csak öntöm.
Kedves DV,
többször elkészítettem már a kekszeidet. Legutóbb nem korong, hanem hosszú rúd formájút sütöttem, mint a grissini. Nagyon tetszett a kisfiamnak, ezt könnyebben eszegette. Ezentúl nálunk rúdalakú kekszek készülnek. :)
Üdv,
Anita
Anita!
Milyen jó ötlet! A gyerekek szeretnek plcikákat rágcsálni. Ha elkészítem Rád hivatkozva feltehetem az oldalra?
Szia. :)
Az előbb sütöttem meg, de már alig van belőle. :D Nagyon finom, köszönöm a receptet :)
Üdv,
Alexa
Szia DV,
bocs, de csak most olvastam el, h reagáltál a megjegyzésemre. Persze, nyugodtan hivatkozz Rám, Nekem lesz megtiszteltetés!
(Ui:Kérdeztem egyet a szedres tortádnál.)
Üdv,
Anita
Megjegyzés küldése