2008-03-22

Málnás panna cotta – második verzió

Íme, ez lett a másik panna cotta. Egy kicsit kontrasztosabb, több friss gyümölcs jelleggel. Az első verzió is nagyon finom volt, csak abból valahogy hiányoltam a panna cotta gyönyörű fehérségét. Itt a fehér is és a gyümölcs is megvan. Érdekes, hogy a fagyasztott málna miközben kiengedett teljesen megtartotta az alakját. Azt gondoltam, hogy összelöttyed és megfolyik egy kicsit, szépen becsíkozva a fehér tejszínt.

Hozzávalók 6 formához: 4 dl 30 %-os tejszín, 2 dl 3,6-os, nem UHT tej, 5 dkg cukor, 4 lap zselatin, 2-3 marék málna

1. A tejet és a tejszínt összeöntöm, felforralom
2. Ha felforrt lezárom alatta a gázt és hozzáadom a zselatinlapokat, kevergetem, amíg felolvadnak.
3. Kicsit hűtöm, közben néha megkeverem, majd formákba öntöm és minden formába 6-8 szem málnát teszek, majd a hűtőbe teszem 4-5 órára

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

a bagelnélnél nem tudok hozzászólni, de pont most hétvégén sütöttem meg füszeres eszter bagelét, és asszem nála van az igazság, receptügyileg. olvasd el, a bagel zsidó sütemény, tudja miről beszél!

http://fuszereslelek.blogspot.com/2007/04/repeta.html

Dolce Vita írta...

Kedves Rachel!
nem sok ellentmondást találtam a kettő között

Névtelen írta...

Én sem tudok kommentelni a bagelnél, pedig csak azt akartam írni, hogy nekem (az Eszter-féle) 17 perc alatt sül meg 180 fokon (villanysütő). Mintha azt írta volna valahol, hogy 2-2 percig kell főzni mindkét oldalát, de még sosem mértem le az időt.

Rachel, Eszterét már én is többször elkészítettem, a hozzávalók alapján úgy sejtem, az övé kicsit keményebb tészta, de ennyi, nem kell szőrözni, mondjuk azt, hogy van igazi bagel és még igazibb :)

Névtelen írta...

Én is Eszterét szoktam sütni, előtte volt egy másik receptem is, de az közel nem volt olyan jó.
Eszter receptje egyébként pont olyan, mint amit New Yorkban az utcán árulnak. Hogy zsidó-e vagy sem, azt nem tudom, de nagyon finom! Biztosan ez is az.
Margó

Névtelen írta...

Ja, az kimaradt, hogy én 30-30 másodpercig főzőm, mert azt olvastam a Fűszeresen.
M

Liska írta...

Lovely pictures!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin