2008-06-19

Jégkrém gyümölcsből

Hogy ellensúlyozzam a héten közzétett meggyes csokitorta kalóriáit, jöjjön most egy nagyon egészséges desszert. Mindenkinek ajánlom a közelgő nagy melegben, főleg gyerekeseknek. Inkább ezt egyék a kicsik, mint a calippót. És ez minden felnőttre is igaz.
Bármilyen gyümölcsből készíthetjük, a lényeg, hogy érett (az sem baj ha túlérett) legyen, hogy ne nagyon kelljen édesíteni. A jégkrém amúgy nem más mint leturmixolt gyümölcs, kis mézzel/cukorral keverve. Édesíteni feltétlen kell, tapasztalatom szerint minden fagyos dolog kevésbé édes, mint szobahőmérsékleten.
És végre meg is tudtam valósítani ezt a régóta tervezett desszertet, ugyanis 2 hete beszereztem ezt a remek jégkrémformát (399 Ft). Az ára alapján kicsit szkeptikus voltam, de remekül működik. Simán kijön belőle a jégkrém, az viszont a pálcikán rajtamarad.
Szokásos Dolce vitás recept, max. 10 percet rabol el az életünkből.

Hozzávalók: érett, édes gyümölcs kedvünk szerint (itt kivi, őszibarack, meggy), méz/cukor

1. A gyümölcsöt turmixoljuk le, édesítsük
2. Öntsük a jégrémformába, tegyük mélyhűtőbe
3. Kivételkor mártsuk meleg vízbe a forma alját, így biztosan kicsusszan

40 megjegyzés:

VKOrsi írta...

hol szerezted?
van itthon 2 fagyifalóm :)

Hoszi írta...

Én magam vagyok a fagyifaló, így engem is érdekelne, hogy hol szerezhető be :)

mithrile írta...

Engem is érdekelne, honnan a forma. Hiányában mi egy tömbben szoktuk fagyasztani a fagyit, aztán meleg késsel daraboljuk fel. De ez így jóval egyszerűbb lenne:)

Cukroskata írta...

Én is, én is én is szeretném tudni. Nekem volt ilyen régen, de eltünt, és azóta is keresem mindenhol, de nem láttam sehol :-)

Névtelen írta...

Ikeában van hasonló: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/80126915 nekem nagyon bevált. De mindenképpen érdekel a képen látható is!

Névtelen írta...

lehet pl itt venni (nagyker..de érdemes megkérdzeni szerintem) http://www.lyns.hu/products.php?product_maingroup=42&product_group=123

google-ben keresgélés közben jött ki hogy az IKEA-ban is van(volt) vki irta hogy 495 ft-ért ott vette.
és 1-2-3 hete ha jól rémlik a plusban is akciós volt...
(sajnos én sem vettem)
b.ildi

Névtelen írta...

megnéztem ezt a lins nagykert mégegyszer.. nekem vmi 100 ft -os jellegű nagykernek tünik, mert 1000 apró cikkük van! szóval érdemes lesz ilyen helyeken is keresgélni!
b.ildi

Grenadine írta...

hihetetlen! ugyanilyenünk volt a 80as években :)

Névtelen írta...

Nézzétek meg a Vaterát, most néztem meg ott is lehet találni, ráadásul van amilyek fogókája vicces állatkás vagy milyen. A gyerkőcöknek sokat jelenthet. :)

Névtelen írta...

Imádom ezt a képet!!!

miniMálna írta...

én is vettem ilyen jégkrémformát kb 2 hete a Lidlben :)

Névtelen írta...

na igen, a fotó.. egyszerüen csak ámulok.. az a gyönyörű zöld...jó lenne tudni az hogy készült (mi volt a háttér)...
meg ahol a jégkrém formák vannak.. csak elöl zöld aztán fehér minden..photoshopos alakitás hogy eltünjön a zöld a háttérből?
kata

Dolce Vita írta...

MiniMálna találta el : ) Lidl-ben vettem 2 hete én is. Még sosem jártam ott, de vhogy megláttam az újságjukban (ezt is mindig kukázom), és mentem is érte. Az állatos nagyon jó ötlet, ha vki ilyet lát szóljon!!
Kata!

A zöld egy karton, a másik zöld is karton. A fehér rész nem PS műve, hanem a hátulról jövő fény világosította ki annyira a zöldet, hogy szinte fehér. Engem ez sokszor zavar

Névtelen írta...

Erre a legegyszerűbb megoldás, ha vesztek nagyobb poharas csoki pudingot (bár gyanítom 6 puding drágább, mint az említett forma :D) vagy bármi hasonlót műanyag poharas terméket és abba töltitek. A feltöltéskor beletesztek egy spatulát (tudja vki hol lehet spatulát kapni?). Nincs vkinek 5lete, hogy milyen fa vagy egyéb eszköz van, ami nyélkén megteszi és tuti van otthon kéznél?

Kicsiknek egyébként célszerűbb lehet a kisebb méretű Activiás dobozba csinálni, azt tényleg olcsóbb.

Régen mi mindig úgy csináltuk, hogy hazavittük a Leo jégkrém fapálcikáját és anyu azokat tette bele a házi fagyiba.

Névtelen írta...

Dolce Vita,
ha a Vaterán beirod, hogy jégkrémforma, akkor kétféle állatosat is kidob, azok is 1000Ft alatt vannak. Nézd meg, mert nagyon jópofák.
Aliz

Dolce Vita írta...

Mutant!
Nekem ez hangzik bonyolultabban : ))))). Műanyag jégkrámpálcikát is kerestem sokáig, de nem kaptam

Aliz, köszi megnézem

Dolce Vita írta...

Mutant!
Nekem ez hangzik bonyolultabban : ))))). Műanyag jégkrámpálcikát is kerestem sokáig, de nem kaptam

Aliz, köszi megnézem

Grenadine írta...

danoninot sokszor lehet kapni állatos jégkrémpálcikával

Dolce Vita írta...

Grenadine!

Az a méret gyerekbarátnak hangzik, az én formám egy kisgyereknek elég nagy

Névtelen írta...

most vettem a rossmannban egy utolsó db 8- dbos jégkrémformát!
kb 300 ft volt. nem volt kintára, de visszaszámoltam mert nem sok mindent vettem és a többinek az árát meg tudtam pontosan
b.ildi

Névtelen írta...

Aliz!
én beirtam a jégkrémformát vaterán de egy találatot sem hozott! próbáltam külön irva egybe irva stb.. de semmi
lehet már megvette valaki...
b.ildi

Névtelen írta...

ilyet találtam vateraán.
http://www.vatera.hu/fagylalt_jegkrem_sablon_75034968.html

ilyet vettem csak messze nem ennyiért

Névtelen írta...

fa spatula: tesco

Névtelen írta...

ha valaki kicsit extrémebbre vágyik akkor ebay-en vehet ilyen esernyő szerű formát is http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=380038686620&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:us

(vagy akár http://cgi.ebay.co.uk/Lisbeth-Dahl-Pink-Ice-Lolly-Ice-Cream-Maker_W0QQitemZ260231304152QQcmdZViewItem#ebayphotohosting

vagy (ennek már húzósabb az ára..)http://cgi.ebay.co.uk/Lisbeth-Dahl-Pink-Ice-Lolly-Ice-Cream-Maker_W0QQitemZ260231304152QQcmdZViewItem#ebayphotohosting

csak érdekesség képpen tettem fel, hátha vki kedvet kap..elvégre azért árulják -vélhetőleg- mert veszik
b.ildi

Névtelen írta...

Pont ilyen esernyősöm van, a Corában vettem 300-valahény Forintért. A baj az, hogy csak esernyő nélkül fér be a fagyasztóba...

Névtelen írta...

ha érdekel vkit ez a könyv nyomtatás dolog (rajtam kivül volt más érdeklődő is). irtam a cégnek akinél dolce vita készittette , ők adtak eg ylinket ahol le lehet szedni egy szoftvert azzal el kell készitenia könyvet és ők nyomtatják ki (mármint az a cég nyomtatja akivel dolce vita csináltatta, tehát jó minőség)
http://www.ihbdigital.hu/hu/foto/termekek.php

olyasmi mint a cewe fotókönyv, akikkel semmi jó tapasztalatom nincsen, és amint olvastam a neten másoknak sem...
b.ildi

Névtelen írta...

este betettem a fagyasztóba a csemegét.. lett meggyes, málnás, kivis, sárgadinnyés.. meg van pl meggyes sárgadinnyés,meggyes-mélnás is... (nekem 8 db os formám van)
egy málnásat kóstoltunk, isteni volt!!

Dolce Vita írta...

Örülök, hogy ízlik : )
Pont erre a jó kis meleg mia napra való

Névtelen írta...

hehe, én is pont ilyet vettem 3 hete a lidliben, de az ikeában is lehet kapni, a plus-ban két hete volt akciósan, és a károly körúti százforintos boltban is volt hasonló, különböző gyümölcsalakú fogantyúval. (látszik, hogy eléggé ráálltam a témára? :))
amúgy amit szoktam fagyi helyett csinálni, az a danonino (vagy márkátlan megfelelője mondjuk a lidl-ből, ugyanolyan jó), a fólián ejtek egy metszést és belenyomok egy ikeás gyerekkanalat, azt a színes műanyagot, és megy a fagyasztóba.

mithrile írta...

Megint errejártam, és szólok, hogy a Budapesti Ikeában elfogyott a jégkrémforma, majd csak jövőe lesz újra. Két napja jártam ott, és sajnos már nem kaptam én sem...

Névtelen írta...

konyhatízezren most van, 490-ért:
http://www.konyhatizezercikk.hu/product_info.php?products_id=953

Névtelen írta...

update: körúton, a király u. és wesselényi u. közötti részen, százforintos boltban, kapható jégkrémforma komoly 275 ft-ért. kétféle is van, esernyős és gyümölcsösvégű, hatdarabos mindkettő. vettem egy készlet gyümölcsösvégűt, mert az a komoly előnye van a lidlis készletemmel szemben, hogy individuálisan működik, nem kell egyszerre megtölteni a hat tégelyt, sőt bármikor után lehet tölteni az éppen kiürültet.

Hableány írta...

A Plusban ma vettünk egy négyesfogatot, helyes szívószálas szines 249,- Ft (érdekes a 9 Ft, amikor nincs is már ilyen apró).

Katina írta...

Én IKEÁban vettem még régebben, ma akartam kipróbálni. Csináltam bele gyümit, (málnát+epret turmixoltam, átpasszíroztam hogy ne legyen magos) mondom áá azért csak belepróbálom a mélyhűtőbe. És nem fért bele. majd le kell vágni a fogantyúból...

Anita írta...

Nekem is Ikeás van, és tényleg jó benne, hogy egyesével is használható.
Ma készítettem sárgabarackosat. Nagyon örültem, hogy a kis Manóm is eleszegette, mert idén nem csúszik neki a barack. Úgy tűnik ebben a formában menni fog. :)

Dolcevita írta...

Megbolondult a blogspot, nem enged írni a saját blogomba : (
Szóval: Az enyém is csak így eszi idén a gyümölcsöt

Anita írta...

Imádom ezt a jégkrém készítő készletet. Minden nap kap belőle vmi finomságot. Idén már keverjük is a gyümölcsöket (pl almás-málnás, almás-banános). Kipróbáltam, hogy csokis semifreddot öntöttem bele, és azzal is nagyon jól működik.

Dolce Vita írta...

ebben az időben nincs is ennél jobb
barack-málna?

Anita írta...

Idén beszereztem még 2 készletet az Ikeából, így nagyüzemileg gyártjuk a jégkrémet. Barack-málna nyammm.
Vettem az eper szezon végén epret, így még azt is élvezhetjük. Legújabb találmányunk: banán-kakaópor, avokádó-kakaópor-méz, gyümölcsdarabok-házibodzaszörp.
A barack még mindig csak ebben a formában ehető a Nagyobbiknak. :)

Dolce Vita írta...

nálunk is ez a fő gyümölcsforrás : )

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin