
Volt tehát itthon egy kiló szilva, nem kellett sokat gondolkoznom, hogy mi készüljön belőle. Először egy kétkomponensű fagyit terveztem, de aztán ezt a végletekig leegyszerűsítettem, és egy isteni, de igen egyszerű fagyi kerekedett belőle.
Ilyen lett volna: A szilvafagyi az eredeti ötletem szerint nem lett volna túl édes, és csak enyhe fahéjas fűszerezést kapott volna, mert egy karamelles, fahéjas, mandulás öntetet terveztem a savanykás szilvafagyira. Aki 15 perc ácsorgásnál többre képes, szerintem így készítse. Sokkal összetettebb így ez a desszert. Azaz így már desszert, nem csupán egy fagyi.
Hozzávalók: fél kg szilva kimagozva, 2 dl tejszín, 2 dl tej, cukor ízlés szerint, őrölt fahéj
1. A szilvát cukorral és fahéjjal főzzük meg, hűtsük le és botmixerrel pürésítsük
2. Adjuk hozzá a tejet és a tejszínt. Ha nincs karamelles öntet a fagyin, akkor a szobahőmérsékletű fagyialap legyen édesebb a normálisnál, mert fagyottan veszít az édességéből
3. A teljesen hideg krémet fagyigépben készítsük el, vagy egy lapos műanyagtálban tegyük a mélyhűtőbe, óránként keverjük át botmixerrel
9 megjegyzés:
Együttérzésem:-) Nekem most kezd nehezedni az egybenlét a 34. hétben...
CSatlakozom az előttem szólóhoz!:-) Egy szintén 34. hetes "szenvedő"...:-)
Én sem járok sokkal előttetek : )
Nekem még egész jól megy a 30. hétben :-) Igaz, itt nem is volt olyan kánikula az utóbbi hetekben.
Tudom amatőrnek hangzom, de a tejszíntfelverve v csak simán adom hozzá? :)
Gratulálok a blogodhoz, tekjesen rákattantam...:)
A szegény amatőröknek áruld el légyszi, hogy a karamelles fahéjas mandulás öntet hogy készül, mert nagyon jól hangzik, de azt sem tudom, melyik végéről álljak neki.
Köszi
Kedves rákattant! : )
Nem vertem fel a tejszínt, így is jó állaga lett a fagyinak,de legközelebb kipróbálom, hátha még levegősebb lesz
Málna
Piríts 3-4 evőkanál cukrot, karamellnek. (ne keverd) Mikor már szép középbarna (ne égjen!), öntsd fel kb. fél dl. vízzel, és szórj bele őrölt fahéjat. A hideg víztől hirtelen megszilárdul a karamell, melegítsd, míg újra felolvad. Most már akkor sem fog visszaszilárdulni, ha kihűl. SZórj bele enyhén pirított, szeletelt mandulát.
Én kb. így készíteném, de hozzáteszem ez eddig csak a fejemben létezett, még nem teszteltem. De feltételezem, rossz nem lehet. A fagyit viszont csak enyhén édesítsd!
http://www.facebook.com/album.php?aid=218253&id=708511934&saved#!/photo.php?pid=5161948&fbid=426012066934&id=708511934
remélem nagyon büszke leszel rám :-D (és fennvagy a facebook-on...)
Szia!
A szilvát mennyi cukorral és fahéjjal megfőzni ha nincs hozzá karamelles öntet?
Megjegyzés küldése