Meggyógyult a netem, gőzerővel készítem az elmaradt összefoglalót. (Reméltem, nem maradok totális szégyenben, és még az új forduló nevezési határideje előtt elkészül).
A nyári pangás ellenére 59 blogról, több, mint 70, jobbnál jobb recept érkezett. KÜlön öröm, hogy nagyon sok új résztvevő jelentkezett, remélem, sokáig kedvüket lelik ebben a játékban, és mostantól ők is állandó szereplői lesznek a VKF!-eknek!
A receptek önmagukért beszélnek, rengeteg ötletet lehet meríteni, és beigazolódott a váncsai gondolat, miszerint minden saláta, amit megeszünk.
Első rész itt, azután folyt. köv.Okostojás a Főzés tudománya blogról
Kvázi olasz salátát készített Frank Júlia nyomán, tésztával, tonhallal, és paradicsommal. Forró pasta helyett ideális a kánikulában.

Zsuzsi Zsuzsi főzről 2 salátával, egy krémsajtos, grapfruitsalátával és egy
ananászos-csirkesalátával készült. Műveiben közös, hogy gyümölcs alapúak, de mégsem gyümölcssalátákról, hanem sós salátákról van szó. A
krémsajtos grapefruit salátája nekem különösen tetszett, biztos, a konyhámban is elkészül majd.

Mamma, a Dalla cucina per te szerzője egy, az amerikai felső tízezer ügyes-bajos dolgait taglaló könnyed regényből merítette
édesköményes ananászos garnéla salátáját. A könyv szerzője nem fejti ki részletesen a receptet, Mamma ezért már épp reklamálni akart a kiadónál, mikor a salátás VKF kiírás igen jó indoknak bizonyult arra, hogy ő maga egészítse ki a receptet.

Ági, az Ági főz blogról az egyik nevező, aki már rég nem majonézes salátákat készít, és a vasárnapi ebédet kísérő tejfölös uborkasaláta mellett ún. vacsorasalátákkal gyakran eteti a családot számtalan salátával készült a VKF!-re. Egész pontosan
öt salátát, amelyek egytől egyig grillezett/sült zöldség alapúak és egy különleges salátaöntetet készített a fordulóra.

Fakanál, bár nem akart részt venni a salátás kiíráson, végül mégis nevezett egy szokatlan párosítással, amelyért a családja csúnyán és gyanakodva nézett rá. Szerint nincs ebben semmi fura, és a
receptet elnézve ezt el is hiszem.

BeckZsu szerint
csirkehúsos salátatortája egyszerű alapanyagokból készült mégis az ünnepi asztalon is megállja a helyét, és milyen igaza van!

Phzs-nek, az Ecet és olaj szerzőjének, akkor igazi önálló étel egy saláta, ha abban hús is van. A fordulóra egy
sonkás, dinnyés salátával készült, amely több, mint egy prosciutto con melone.

Cukroskata azt írja magáról, nem szokott gyakran klasszikus salátát készíteni, ezért inkább egy
gyümölcssalátával nevezett. Az érett gyümölcsök semmilyen édesítést nem kívántak, a fekete csokit azonban szívesen vették köretnek.

Lilla a Főzni vagy nem főzniről
rizses görögsalátát készített, amely csak nevében idézi a klasszikus salátát, azonban annál jóval gazdagabb és újszerűbb fogás.

Eszter, a Fűszer és lélek szerzője
sült paprikasalátát készített, roquefortos padlizsánkrémmel. A saláta olyan jól sikerült, hogy fotózás előtt mind elfogyott, így újra kellett készíteni, egy kis módosítással, kevesebb fokhagymával. A blogon a recept újragondolt verziója olvasható.

Gabriella kreatív konyhája Hollandiában működik, ezért ne csodálkozzunk, honnan is szerzett ő epret július közepén. Az eper-függő Gabriella természeteses kedvenc gyümölcsével készült,
crema di balsamico-val ízesített epersalátát mutat be.

Gourmandula ázsiai
sült zöldséges karamellizált tofus salátája fél perc alatt készült el, azokból a megmaradt hozzávalókból, amelyekből a Millenárisos piknikre késztett sushit. Ha éppen nem ilyen az előéletünk, akkor a hozzávalókat azért be kell szerezni, de megéri. (Tényleg, a képet már elküldtem vagy elfelejtettem?)

Grenadine hetente 1-2 alkalommal piacol egyet, és ilyenkor készít salátát, kosara tartalmából. Két dolog állandó, a házi joghurt és juhsajt. Mostani
salátájába melléjük málna és feketeribizli került.

Zsuzsa, a Ha bolond, ne szedd le! szerzője egy
libanoni csicseriborsós, gombás bulgursalátát készített, amelyhez galambgombát használt. A receptből megtudhatjuk, hogy a galambgomba kitűnő salátának, íze nem erőteljes, állaga viszont roppanós, különösen pirítva őrzi meg jól ezt a szokását.

Horasz konyhájában éppen életmódváltás zajlik, ha jól vettem ki a sorokból, egészségesebb irányba elmozdulás, így a heti étrendben 4-5 alkalommal szerepel egy-egy saláta. Íme egy intenzív ízű,
csirkés, gyümölcsös fogás.

Ízbolygó tőle megszokottan, egy igazán extra salátával készült,
ricottás tzatziki habot készített paradicsommal és kapros vinaigrettel

PartizánOrsi kedvenc
vinaigrette receptjét osztja meg velünk.

Dibukk kéksajtos
rókagombasalátájának fő kelléke a rókagomba csak erre a felhívásra várt, hogy a tányérba kerüljön.Néhány karakteres hozzávaló és egy domináns dresszing, Dibukk szerint ez a jó saláta titka.
6 megjegyzés:
Szep osszefoglalo:)
Köszönjük szépen az összefoglalót. Nem is baj, hogy a forduló óta eltelt egy kis idő, számomra így több, már olvasott recept is újdonságnak tűnik:-)
köszi szépen az összefoglalót ;) virít a nyár a rengeteg saláta fényképről ;)
Érdemes volt várni! Remek összefoglalót rittyentettél, öröm lesz belőle mazsolázni!
Köszönöm!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, köszönet, ill. tényleg fantasztikus, ahogyan üvölt a nyár a képekről, jó nézegetni... :)
(ja, képet nem küldtél, de nagyon örülnék neki. :))
Óriási munka, le a kalappal, köszönet érte!
(Elszállt az előző kommentem, mégegyszer próbálkozom.)
A luna de miele kifejezés azokból a régi szép időkből származik, amikor a vőlegény elrabolta menyasszonyt a szüleitől. A fiatalok az első teliholdig nem kerültek elő. Ezalatt mézből erjesztett itókán és ölelkezéseken tengették az életüket.
Jobb volt régen...
:-(
:-)))))
Megjegyzés küldése