
Marmalade egy tartalmas
mexikói csirkesalátát készített, új szenvedélyének hódolva, amelynek tárgya nem más, mint a mexikói konyha. Rózsaszín fűszeres salsája bőven illeszkedett volna a korábban elvetett, „think pink” irányvonalú VKF! kiírásomnak.

Mennyei Mignonék
sült sárgarépa salátája valójában csak a B verzió volt, egy friss articsókás buggyantott tojással szerettek volna készülni, a vendégszereplést maga az articsóka mondta le, rá szeptemberig várni kell. Szerintem a B-listás versenyző is nagyon szépen teljesített, és ő is elég fotogén.

MiniMálna a forduló mennyiségi csúcstartójaként nem kevesebb, mint
7 recepttel készült, Megoszt velünk egy tonhal, egy kalabriai, egy málnás, egy mozzarellás, egy réteskosárban készült gyümölcs, egy tésztás caprese és egy kenyérsaláta receptet. Mind erősen délies vonal, ezért szívem szerint szólnak.

Szilda, utolsó beesőként (ha tudta volna korábban, hogy nem lesz netem) egy régi kedvenc receptjét vette elő, és egy
kukoricás-avókádós salátát készített a fordulóra

Moha és Sáfrány is az egyik kedvenc salátáját,
grillezett zöldséges salátát készített. Tápanyag szempontból teljes fogás és meleg összetevő is van benne, hiszen így lesz igazi főétel egy saláta

Napmátka tűzhelyén
ropogós sült saláta készült, amelyhez a hozzávalókat egyenest a konyhakertből szedte. Innen hibázni már nem is lehet.

Neguilla
meleg krumplisaláta az egyik kedvencem a fordulóból. Az apró sárgahéjú salátakrumplit a sógoréktól szerezte be. És, miért a kedvencem? Mert ez a saláta a legjobb példa arra, hogy egy saláta nem feltétlen fitness darab, és csak kecskék ehetik!

No salty is
két salátával készült, egy tapas bár hangulatát idéző polipsalátával és egy különleges tálalású salátaszendviccsel.

Millie a Pákosztos macska konyhai kalandjairól
Gazpacho salátával bővíti a saláta bárunk kínálatát. Kánikulában ideális választás.

Bombadil Toma, Részletek egy soha el nem készülő szakácskönyvből, régi blogger, azonban újonc VKF nevező, ő is
két salátát készített, megmaradva az olaszos, mediterrán vonalon egy mozzarella salátát fokhagymás crostinvel és egy fetás zöldbabsalátát.

Rossa mela hirtelen felindulásból, csakhogy megtörje a jó ideje tartó csendet (szeptemberre ígéri, visszatér), pár perc alatt összedobott egy ízletes fogást.
Őszibarackos mozzarella salátája viszi a Tőle megszokott mediterrán vonalat, mégis egy egészen új (legalábbis számomra) párosítással rukkolt elő.
Chili salátájának ötlete egy közeli étteremből származik. Itt sokszor kérte azt a salátát, ma már inkább maga készíti el otthon, mert az éttermi színvonla sokat romlott.
Májpástétom, ecetes gomba és feta sajt kell csupán hozzá. A költséghatékony működés jegyében csak nem májkrémre cserélték a pástétomot?

Urban Eve
almás, diós sajtsalátája egy nagyon forró napon készült, azóta állandó szereplője a menünek.

Zsú a Zsús is, konyhás is blogról 100. posztként (gratulálok!)
csirkés padlizsánsalátával készült, ura elismerően bólintott, úgyhogy a saláta megismételhető! Nagyon rendes.
4 megjegyzés:
Gratulálok!
Tudom, hogy az időzített poszt az oka, hogy nem így került ide, de szeretném megjegyezni, hogy nem ezt neveztem a VKF!-re, hanem a garnélás-dinnyéset.
Szép munka az összefoglaló, köszönöm!
valaki mondja mar meg minek a roviditese az h VKF?! lecileci es bocsi h nemtudom
Edit!
Vigyázz, kész, főzz! Játék, amelyen résztvehet az akinek van blogja, de az is akinek nincs. Minden hónapban van kiíró, ő adja meg, milyen témában kell főzni
Megjegyzés küldése