 Dupla adag eszméleten finom pavlovát sütöttem anyukám és ikertestvére születésnapjára. Mindenkinek egyet, így igazságos. Ehhez 8 fehérjét használtam, megmaradt tehát 8 sárgája. Nyáron elég egyértelműen adja magát a válasz, fagyinak lehet felhasználni a megmaradt sárgákat. Így egyik nap pavlova, a következő napokban fagylalt a desszert. A márciusi fagyban túlzásnak tartottam a fagylaltot, ráadásul se tej, se tejszín nem volt itthon, így jött a képbe a Casa Moro szakácskönyv narancsflanja, amely egy narancsléből és tojássárgából álló gőzölt puding. Egy lépéssel továbbhaladtam, (majdnem) klasszikus creme caramel-t készítettem, tej helyett frissen facsart mandarinlével. Közvetlenül a sütés után azt hittem, nem működik a recept, kicsit lágynak tűnt a puding, de 5 óra hűtés után simán ki tudtam borítani, megtartott a formáját, a karamell pedig ahogy kell, megolvadt, átmenetesre színezte a mandarinkrém tetejét és ahogy a karamelles mandarinos lé lecsöpögött az aljára... ezt nem is részletezném. Könnyű volt és hihetetlenül finom, próbáljátok ki!
Dupla adag eszméleten finom pavlovát sütöttem anyukám és ikertestvére születésnapjára. Mindenkinek egyet, így igazságos. Ehhez 8 fehérjét használtam, megmaradt tehát 8 sárgája. Nyáron elég egyértelműen adja magát a válasz, fagyinak lehet felhasználni a megmaradt sárgákat. Így egyik nap pavlova, a következő napokban fagylalt a desszert. A márciusi fagyban túlzásnak tartottam a fagylaltot, ráadásul se tej, se tejszín nem volt itthon, így jött a képbe a Casa Moro szakácskönyv narancsflanja, amely egy narancsléből és tojássárgából álló gőzölt puding. Egy lépéssel továbbhaladtam, (majdnem) klasszikus creme caramel-t készítettem, tej helyett frissen facsart mandarinlével. Közvetlenül a sütés után azt hittem, nem működik a recept, kicsit lágynak tűnt a puding, de 5 óra hűtés után simán ki tudtam borítani, megtartott a formáját, a karamell pedig ahogy kell, megolvadt, átmenetesre színezte a mandarinkrém tetejét és ahogy a karamelles mandarinos lé lecsöpögött az aljára... ezt nem is részletezném. Könnyű volt és hihetetlenül finom, próbáljátok ki! Hozzávalók 8 db 1 dl-es tálkához: 4 dl frissen facsart mandarin (vagy narancslé), 8 tojás, 5 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor
Hozzávalók 8 db 1 dl-es tálkához: 4 dl frissen facsart mandarin (vagy narancslé), 8 tojás, 5 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor1. A 10 dkg kristálycukorból készítsünk karamellt, csurgassunk minden tál aljára belőle egy evőkanálnyit, a forma mozgatásával oszlassuk szét az alján
2. A sárgákat verjük habosra a porcukorral, keverjük hozzá a mandarinlevet
3. Osszuk szét a levet a formákban
4. Tegyük őket egy tepsibe, öntsük fel annyi vízzel a tepsit, hogy a formák 3/4-éig érjen.
5. 130 fokon, sütőben kb. 1 óra alatt gőzöljük készre a pudingot, kocsonyás legyen. Várjuk meg míg kihűl, majd tegyük 4-5 órára a hűtőbe
 

4 megjegyzés:
A Casa Moroval szemeztem.. De használható receptek vannak benne?
Mondjuk ez a desszert igen ínycsiklandozó :)
: )) ez nem tűnt annak? : ))))
igen, érdemes, nekem elsőre csalódás volt kicsit, nagyon rákészültem, végiglapoztam és nem lettem lenyűgözve. Lehet, hogy a kevés kép miatt, nekem kép nélkül egy recept nehezen értelmezhető, átsiklok felette, így a könyv nagyon kevéskének tűnik, pedig egyáltalán nem az!
mi nemrég csináltunk hasonlót narancsból. nagyon egyszerű volt, és isteni. a karamelt nem külön csináltuk hozzá, hanem csak a tetején pökölődött rá sütés közben.
a narancs héjából (5 mp alatt) készített csészécskékben sütve és tálalva szó sem volt 5 órás hűtésről.
legközelebb azt is megpróbáljuk.
Zotyis!
Akkor az jobban hasonlít a Casa Morós-hoz, a héjban sütés nagyon jó ötlet. Az enyém inkább klasszikus creme caramel, ahol a tej mandarinlével van helyettesítve
Megjegyzés küldése