
Az enyém sem ebből készült, hanem törzsdarabokból. (Desparos tonno al naturale) Azért így is nagyon finom lett.
Hozzávalók 2 főre: 10 dkg konzerv tonhal, 3 db szardella, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál kapribogyó (én zöld olívát tettem bele), 1 citrom, fél-1 dl száraz fehérbor, bors, csokor petrezselyem, olívaolaj
1. Tegyük fel forralni a tésztának a vizet
2. Olívaolajon futtassuk meg kicsit a fokhagymát a szardellával együtt, adjuk hozzá az olíva/kapribogyót (vagy mindkettőt)
3. Locsoljuk meg egy kevés citrommal, borsozzuk (a szardella miatt sózni valószínű nem kell csak a tésztavizet), öntsük fel a borral, adjuk hozzá a tonhalat, pár percig nagy lángon forraljuk a mártást
4. Főzzük ki a tésztát, miközben fő, a tészta főzővízéből adjunk 2-e evőkanálnyit a halas mártáshoz, forraljuk ezzel is, a végén friss, aprított petrezselymet keverjünk hozzá, majd szedjük rá a lecsöpögtetett tésztát
10 megjegyzés:
És a szardella alatt te pontosan mit értesz? Konzerves olajos szardíniát, vagy el vagyok tévedve? :-)
Ilyet én is szoktam csinálni!!! :-) Csak egy pici löttyintés tejszínt is rakok hozzá! Bár tudom, hogy te nagy tejszín ellenes vagy az ilyen mártásokban! :-)
Izabella!
Nem, nem azt, hanem a kicsi üveges/konzerv, nagyon sós, egészen kicsi szardellát vagy más néven ajókát.
Általában a hűtőpultban tartják a hiperekben a füstölt halak és kaviárok mellett.
Nyx
: ) igen, ebben nem szeretném a tejszínt, de ízlések és pofonok
Dolce vita, megcsináltam ebédre :-) Köszi a tippet. Tök véletlenül minden volt itthon hozzá (ilyen még sosem fordult elő velem). Viszont nem tettem bele egy egész citrom levét, csak a felét. És még így is citromosnak találtam egy kicsit.
De finom volt.
(a szardellát meg, sose tudom, hová használjam, csak a napoletana pizzára szoktam)
Orsi
Orsi!
bocsánat, ha félreérthető volt, nem kell bele egy egész citrom! Csak meg kell locsolni kicsit citromlével (javítom a receptet)
Jaj, de gyönyörű ez a tányér! Hol kapható?
Oázisban vettem, nem igazi, csak dísztányér
Akkor még jó, hogy tegnap nem tettem bele az egész citromot :-D (valahogy éreztem én, hogy az már túl sok lenne.
Orsi
Lehet, de jól mutat. :-) Mindig a látvány nyűgöz le.
ezzel én is így vagyok
Megjegyzés küldése