2010-04-25

Újkrumplis-spárgás frittata

Az aktuális piaci kínálat szerintem egyik legfinomabb hasznosítása: újkrumpli spárgával. Igazi tavaszi, nyári fogás, amely könnyű ebédnek, vacsorának ideális, de előétel is lehet persze. A frittatában is az a jó, hogy számtalan módon lehet variálni, kerülhet bele borsó, újhagyma, feta, tészta, spenót, mángold, articsóka, ami éppen van otthon. Szerintem hidegen a legfinomabb a frittata, főleg másnap, mikorra összeérik. Fokhagymás zöldsaláta vagy bazsalikomos paradicsomsaláta illik hozzá. A fokhagymás fejes salátát így készítem: felcsíkozom a megmosott, megszárított salátát, olívaolajat elkeverek egy kevés ecettel, 4 gerezd felaprított fokhagymával és sok frissen őrölt borssal, ráöntöm a salátára, összekeverem.

Hozzávalók: 25 dkg újkrumpli, 25 dkg zöldspárga, 5 dkg nyers füstölt sonka, 4 tojás, fél dl tej, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj

1. Dörzsöljük le a krumpli héját, mérettől függően vágjuk ketté vagy négybe
2. Kevés olajon pirítsuk puhára a krumplit, vigyázzunk ne essen szét. Sózzuk közben
3. Pucoljuk meg a spárgákat is, vágjuk 4 cm-s darabokra, adjuk a krumplihoz a felaprított fokhagymával és apróra kockázott sonkával együtt, 2-3 percig pirítsuk össze. Szedjük egy fél literes tűzálló tálba az egészet
4. Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet (reszelhetünk bele 3-4 dkg parmezánt is) sózzuk, borsozzuk, öntsük a krumplira
5. 200-220 fokos sütőben kb. 25 perc alatt süssük pirosra.

8 megjegyzés:

Bisztrókonyha írta...

Ez így 4 főre? Vagy kettőre? Csak mert irtó guszta, de manapság nálunk ha nem fogy el az étel akkor, amikorra csinálom, csak tologatjuk a hűtőben. Nem akarok felesleges mennyiséget gyártmányozni.

Romana írta...

Mielőtt rendszeres olvasóddá váltam volna, már akkor is szerettem az olasz konyhát, csak már elfelejtettem, hogy mi volt előbb, a konyhájuk szeretete és emiatt kezdtem el tanulni olaszul, vagy pedig fordítva, előbb a nyelv, aztán a konyha. Lényegtelen, mióta olvaslak, teljesen a rabja lettem, imádom ezt, hogy egy-két friss minőséges alapanyag és percek alatt mennyei ételeket lehet varázsolni. A fotók pedig főzésre késztetnek. Varázslatos. :) Sikeres hetet :)

Dolce Vita írta...

Anna!
2 főre bőségesen elég egy étkezésre, 4 főre inkább csak előétel

Katarína
: ) köszi, én is ezt szeretem nagyon az olasz konyhában

Névtelen írta...

most sül a sütőben, nagyon jónak ígérkezik, szuper gyors recept, kösziiiiiii!!! nem kíméltem a parmezántól:-)
Üdv,
Agnese

Névtelen írta...

Szia,
A bazsalikomos
paradicsomsalata receptet is leirnad? Csak, hogy teljes legyen a menu.
Elore is koszonom.
Udv.
Erika

Névtelen írta...

isteni fincsi lett. mar nagyon ki voltam ehezve a sikerelmenyre a konyhaban.

koszonom!!!

szi_vi

Dolce Vita írta...

: )) szívesen!

Agnes_Villanyi írta...

Szia Kriszta!
Megcsinaltam az ujkrumplis-spargas frittatat, nagyon koszi a receptet.
Igaz, kaptam a ferjemtol a fejemre, hogy ez nem is frittata, mert az serpenyoben keszul es nem sutoben, de hat igy jar az, aki olyanhoz megy hozza, aki Olaszorszagban, olasz baratno olasz mammajatol illetve a Silver Spoon-bol tanulta az olasz konyhat.
Mondanom sem kell, a neven kivul nem volt ellene kifogasa, 5 perc alatt eltuntette az egeszet.
A kenyered is sutom - most mar mondhatom, hogy rendszeresen, illetve tobb recept is nagyon inspiralo, mini valtoztatasokkal mar sok mindent elkeszetettem.
Koszi megegyszer.
Udv,
*sam**

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin