
Hozzávalók 2 főre: 40 dkg-s konzerv csicseriborsó, 25 dkg tészta (mezze maniche rigate a fotón), csokor petrezselyem, 1 citrom, 1 db szardella (akár el is hagyható, ha nincs, igazán csak az ízek mélyítéséhez használom, és szinte mindenbe beleteszem már), 1 gerezd fokhagyma, extra szűz olívaolaj, 2 ágacska friss rozmaring, só, frissen őrölt bors
1. Tegyünk fel egy nagy fazék vizet forralni, ha lobogva forr, sózzuk, öntsük bele a tésztát
2. Közben aprítsuk fel a fokhagymát, és a rozmaringot. Serpenyőben melegítsük az olajat, tegyük bele az előzőket, adjuk hozzá a lecsöpögtetett csicserit, a szardellát, a citrom lereszelt héját, pár csepp levet.
3. Melegítsük át a keveréket, sózzuk, borsozzuk, ha kész adjuk hozzá a felaprított petrezselymet is
4. Ha megfőtt a tészta, szűrjük le, keverjük el a csicseris feltéttel.
*Kis parmezán esetleg kerülhet rá, vacsorára pedig testesebb, citrusos fehérbort ajánlanék hozzá. A napokban ittam 2008-as Kerkaborum-ot, gondolatban összepárosítva jól működik. Nekem most ebédre maradt a víz hozzá. Viszont extraságként szűretlen újolajjal locsoltam meg.
6 megjegyzés:
Fantasztikus. Nálam 15 perc alatt még a tésztavíz sem forr fel.
óriásláng erre a megoldás, 1-2 perc és forr a tésztavíz
Megint kérdezek:"szűretlen újolajjal" mit értsek ez alatt?
Rita!
Olyan mint az újbor, nagyon friss, nagyon gyümölcsös, idei olívaolaj. Pár hete még a fán volt a bogyó. Szüretkor ez készül elsőnek, kis tételben, rettentő illatos, gazdag.
Szuper az egész!! Amúgy pedig ez az egyik kedvencem a tészták közül :)
Mozzarelli!
rettentő egyszerű, laktató és finom. Én is nagyon szeretem ezt a tésztát, nagyon jól illik a darabos szószokhoz, karakteres ízekhez. Rusztikus, parasztos. Érdekes, hogy a másik nagy kedvencem ennek pont az ellentéte, a vékony spagetti.
Megjegyzés küldése