2007-05-06

Ezúttal egy laktató diátás

A projekt gőzerővel folytatódik, és a legjobb, hogy 3 nap után már látszik is! : )))))) Ez megadja az erőt a folytatáshoz. A mostani ebédem a Eurpe’s master chefs című gigantikus szakácskönyvből származik, némi módosítással, egyszerűsítéssel. Könnyen elkészül, nem kell hozzá extra alapanyag, a látvány magáért beszél, és még jól is laktam. A hűtőben fellelhető zöldségmaradékokat hasznosítottam. Egy jó teflon is kell az elkészítéshez, hogy a tojást olaj nélkül lehessen sütni.

Hozzávalók 2 személyre, a zöldségraguhoz: kis cukkini, kis padlizsán, egy szál répa, 10 hüvely bosró, 4 szál spárga, 200 gr paradicsomkonzerv, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 kanál olivaolaj
Hozzávalók a tojáslepényhez: 4 tojás, 1 evőkanál tejföl, só


1. A zöldségeket apró, guszta kockákra vágom, a hagymával és répával kezdve minimális olivaolajon elkezdem párolni őket. Majd 5 perc után fél dl vízzel gyorsítom a párolódást.
2. Ha puhák a zöldségek hozzáadom a paradicsomszószt, és negyed óráig együtt főzöm őket.
3. A tojásokat felverem, belekeverem a tejfölt, sózom
4. A teflont felmelegítem, vékonyan beleöntöm a tojást, ha megsült óvatosan megfordítom, és a másik oldalát is készre sütöm.

5. Pohárral korongokat szaggattam a tojáslepényekből, majd soronként megkentem a zöldségraguval

Eurpe’s master chefs: Cold piperade, 26-27 pp

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

megmondanád,hogy hol van az a bizonyos Veritas,ahol a pántlikás sauvignon banc-t vetted?Köszi:Alika

Dolce Vita írta...

Alika!

Üdv az oldalamon! A Veritas címe: 1074 Budapest, Dohány u.58-62.
Tel: 341-0646, 341-3174, www.borkereskedes.hu
Remélem, ízleni fog! Ja, és nehogy a teljes készletet elvidd,mert én is szeretnék rendelni még egy nagyobb tételt : )))))))

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin