2007-07-22

Crostini ízelítő

Miután a nagy meleget a Balatonnál hűguta és minden egyéb járulékos dolgai nélkül, sikeresen átvészeltem, lássuk, mit ettünk még kedden este, mikor 8 főre készítettem vacsorát. Noha már ekkor is tombolt a kánikula, a fejembe vettem – lesz, ami lesz – mi vaddisznót fogunk enni házi tésztával. A kellőképpen ütős főétel elé és utána desszertnek valami könnyebbet gondoltam, így állt össze a menü: 3-féle crostini (paprikakrémes, pestós, olivakrémes), toszkán vaddsiznóragu házi tagliatellével és zárásként citrussorbet. Nézzük őket sorban, most a crostiniket, a többi majd folyt köv.

Hozzávalók: paprikakrémhez: 4-5 piros paprika, 1 nagyon nagy fej vöröshagyma, mokkáskanál mustár, balzsamecet, olivaolaj, só, bors

1. A paprikákat sütőben 200 fokon kb 20 perc alatt megsütöm
2. A hagymát apró kockára vágom, olivaolajon megpirítom
3. A kihűlt paprikák bőrét lehúzom, a magokat eltávolítom, a paprikahúst pár percig pirítom a hagymával
4. Leturmixolom, sóval, borssal, kevéske mustárral és jó minőségű balzsamecettel ízesítem

Hozzávalók: olivakrémhez: 10 dkg magozott kalamata oliva, kb 1 dl olivaolaj, 2 csepp citrom, 1 kis gerezd fokhagyma, pár szem kapribogyó, 1-2 gb szardella filé

1. A hozzávalókat botmixerrel összekeverem, és kész is.

4 megjegyzés:

Edit írta...

Amikor azt irod, hogy "mustar", milyen mustarra gondolsz? a finom allagu (pl knorr, univer) v vmilyen speci dijoni-ra?

Dolce Vita írta...

Általában francia mustrárt szoktam venni, keveset használok belőle, akkor az legyen finom. Ehhez a krémhez finom állagú kell, de lehet enyhén csípős, darált dijoni-fajta

Mónika írta...

A paprikakrém: egyszerű és nagyszerű!
Nagyon jó receptjeid vannak!

Dolce Vita írta...

Mónika!

Örülök, hogy ízlett! Levesnek is nagyon finom ez a paprika, itt a receptje:http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2011/01/paprikaleves.html

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin