Szeretjük az olasz konyhát mert kitűnő alapanyagokat használ, amelyek variációs lehetősége végtelen – gyakorlatailag megegyezik az olasz lakosság nőnemű egyedeinek számával – ízletes, egészséges, és egyáltalán nem utolsó sorban rengeteg olyan étel van amelynek az elkészítése pár percnél nem tart tovább. Az olaszok nem nagyon tökölődnek egy egy fogással, nincs 4-5 szószos lábos, gondos aprítás, besűrítés, látványelem demi-glace és a társai. (A franciákat meg pont ezért szeretjük, és ez így van jól) Én a magam részéről azért az olasz konyha mellett teszem le a voksomat a mindennapi életben, a pepecselős receptek maradnak ünnepnapokra.
Ennek a tésztának az elkészítési ideje pont annyi, amíg kifő a tészta, az ízével viszont nehéz vetekedni. (Nálam)
Hozzávalók: spaghetti, aszaltparadicsom, fokhagyma, olivaolaj, bazsalikom, só, bors, parmezán
1. Vizet forralok a tésztának, amíg a tészta fő összekészítem az öntetet, sőt még meg is terítek
2. Vékony csíkokra vágom a szárított paradicsomot, 3-4 gerezd fokhagymát (2 főre) lekaparok, a bazsalikomot apróra tépkedem, mindezt összekeverem egy kis tálkában és olajjal meglocsolom
3. A tésztát leszűröm, de egy nagyon kevés vizet hagyok rajta. (2-3 evőkanálnyi), összekeverem az olajos-paradicsomos keverékkel. Sajttal megszórom.
A receptet ezer meg ezer módon lehet variálni egy a lényeg, az összes alapanyag nagyon jó minőségű legyen!
2007-08-26
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Megint nagyon szép a kép! Gratulálok!
Erika
Ugyanezt, szinte ugyanígy már régóta készítem. Ha van zseniálisan egyszerű pastaétel, akkor ez az!
Az én képem viszont (még nincs fönt) nyomába sem ér a te fotódnak, így nekem már meg is van a három favorit képem:-))
Zseniálisan egyszerű és zseniálisan finom is. Másik nagy kedvencem (a sok közül): citrom-olaj-bors-rucola-parmezán (de lehet, hogy ezt már írtam.
Melyik a 3. favorit? (aszaltparira írtad, hogy tetszik)
Megjegyzés küldése