Egy újabb szinte teljesen lisztnélküli torta, ezúttal mákból. A receptet a Fakanál magazinban találtam (szeptemberi szám), és az A38 hajóró konyhájáról származik. Eredetileg vaníliás mascarpone-krémmel társult, én ezt főzött citromkrémre cseréltem. A nem túl erőteljes citromíz szerintem nagyon jól párosul hozzá. Egyszerűbb, kézenfekvőbb megoldásként meggyszósszal is készíthető. Meg még ezer dologgal.
A főzött citromkrém amúgy nagy kedvencem, campaniai desszertek fontos eleme. Pl a delizia al limone-é, ígérem hamarosan felteszem!
Hozzávalók: tortához: 25 dkg darált mák, egy evőkanál liszt (szerintem el is hagyható), 3 dl tejszín, 15 dkg kristálycukor, 3 tojás
Citromkrém: 4 tojássárgája, 5 dl tej, cukor, citromlé, reszelt citromhéj
1. A hozzávalókat összekeverem: előbb a mákot a cukrot és a lisztet, szintén külön a tejszínt és a tojást, majd összeöntöm őket
2. Kivajazott, liszetzett tortaformában 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütöm
3. A tojásokat elkeverem cukorral, felöntöm tejjel
4. vízfürdő felett besűrítem, közben belszórom a citromhéjat és citromlével ízesítem.
2007-09-28
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
aaaah, imádom a mákot! ez meg külön jó, mert én is a kevéslisztes édességeket szeretem.
Mindenképpen megcsinálom. :)
Szia Dolce Vita!
Meg tudod adni a vanilias mascarpone krem receptjet/linkjet amit a bevezetoben emlitesz? Azzal szeretnem kiprobalni ezt a tortat... Elore is koszi. Regi
Regi!
nem találom az újságot, én kb. így készíteném: egy vaníliarudat kikapargatnék, 10 dkg cukrot 3 tojássárgával habosra kevernék, 3 dl tejet hozzá, magokat bele, lassú tűzön besűríteni, 3-4 evőkanál mascarponét bele
Szia.
Nagyon jól néz ki a süti. A citromkrémhez hány tojást használsz?
Niki
Az előbb nem tojás hanem cukrot akartam írni. Hány dkg kell a citromkrémhez.
Niki
4-5 evőkanál
Megjegyzés küldése