Minden kedves olvasónak boldog karácsonyt kívánok, innentől kezdve teljes egészében átadom magam a készülődésnek. Utolsóként álljon itt egy könnyű desszert, amely elsőre talán nem tűnik túl ünnepinek, azonban higgyétek el, elsőfokú töltöttkáposzta-mérgezés után szépen rendbeteszi a gyomrot egy kis jeges sorbet. Nagy lakomák után, bejgli helyett ezzel nyugtassuk magunkat és vendégeineket!
Legelőször a Klasszban ettem mangósorbet-et, előételnek pácolt lazachoz adták. Ugye nem kell mondanom, hogy azonnal beleszerettem.
Hozzávalók: 2 nagy mangó, 2,5 dl víz, 4 evőkanál cukor, pár csepp citromlé
1. a cukorból és a vízből főzzünk szirupot, majd hűtőben hűtsük le
2. A meghámozott, kimagozott mangókat botmixerrel pürésítsük, adjuk hozzá a szirupot és pár csepp citromlevet.
3. Ha fagyigépben készítjük, öntsülk a lehűtött gépbe, és hagyjuk hadd végezze dolgát. Ha nincs gépünk öntsük egy műanyag tálba a krémet, tegyük a mélyhűtőbe és kb fél óránként kavarjunk rajta egyet. Mindaddig, amíg ez lehetséges.
Tipp: tálalás előtt kb 3/4 órával, vegyük ki a mélyhűtőből, hogy kicsit felengedjen
2007-12-20
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Viszont kívánom neked is!
Boldog Karácsonyt!Erika
Szia!
Gratulálok a blogodhoz. Nagyon jó. Sok dolgot már el is készítettem. Én igaziból nem sokat foglalkoztam eddig főzéssel. Egy éve derült ki, hogy egyáltalán van valamicske érzékem az egészhez, amikor az anyu 50. szülinapjára egy 30 fős társaságnak egy nap alatt több fogásos vacsorát rittyentettm :-) és nagyon ízlett nekik :-)Éltem egy kis ideig Sziciliában, catániában imádtam. Rengeteg ettem :-) aztán sokat jártam ki. Szóval nagyon örülök a receptjeidnek ezért is. Hatalmas adag Lemoncellot gyártottam. Boldog Karácsonyt és sikeres új évet Neked. Csak így tovább. Forza, forza!
Boldog Karácsonyt! boglya
Boldog Karácsonyt és új évet! Hapci
Ilyet ettem egyszer Cataniában, de pld a Haagen Dazsban is készítenek hasonlót. Ennél már csak a zöld teás változat a jobb. Kicsit bizarrul hangzik elsőre, de nagyon finom.
Ciao
zöld teás helyett épp zöldalmásat készítek. A hagen dazsos nekem annyira nem ízlett, nem volt elég mangós...
Carbonárát láttam...én a tejszín nélkülire esküszöm.
Hát megoszlanak még olaszországon belül is a vélemények (és ahogy tapasztaltam ez mindig parázs vitákba torkollik még ott is), hogy tejszínes vagy anélküli változat...:)
A parmezánban viszont egyetértünk. Foglalják aranyba a nevét, aki kitalálta. Azt pedig ültessék le, akik meg a zacskós, fűrészporos változatot:)
Sztem az olaszok max 2-3 evőkanál tejszínt engedélyeznek, amit a tojással kevernek el. Soha nem úszik a cucc fél liter főzőtejszínben (a kitalálójának szintén törjön le a keze). : ))))
Én egyedül az olasz autókat nem szeretem, mióta volt egy Bravóm... bár az újra elcsábulnék
Megjegyzés küldése