2007-12-30

Buék!

A karácsonyi trakta végeztével ismét bemerészkedek a konyhába. Azért még nem akkora lelkesedéssel, de ez is megjön hamarosan. De már legalább a fényképezőgépet elővettem. Szilveszter estére készült ez a képviselőfánktésztába töltött lazacos finomság. Egész apró fánkokat formáztam, hogy egy harapásra el lehessen tüntetni őket. A mennyiségből 30 db mini fánk lesz.
Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 1 dl víz, 3 tojás, 10 dkg füstölt lazac, 10 dkg mascarpone (vagy más natúr krémsajt), bors, kapor

1. A vizet forraljuk fel, adjuk hozzá a vajat, mikor az elolvadt a lisztet is. Pár percig főzzük a masszát, majd levéve a tűzről egyenként lkeverjük el benne a tojásokat
2. Sütőpapírra nyomózsákkal nyomjunk kis kupacokat, süssük 40 percig kb 180 fokon
3. A lazacot turmixoljuk el a mascarponével, sózni nem szükséges, helyette borsozzuk és apróra vágott kaporral ízesítsük, majd a krémet töltsük bele a fánkokba.

5 megjegyzés:

forzadagro írta...

Ciao bella!
Hát hogy én hogy vártam már egy ilyen blogra valakitől! Azonnal linkellek is magamhoz!:)

Én igaz főzni nem nagyon tudok, de élvezni az életet és a kajákat annál inkább...:)

http://forzadagro.blogspot.com/2007/11/carbonara-war.html

És vallom, hogy minden jó ami olasz, kivéve az Alitáliát, akik 2x is elhagyták a csomagomat.:)

FELICE ANNO NUOVO!!

Névtelen írta...

Szia Dolcevita!

Tudtál róla, hogy a blogod addictiv?:) Karácsony óta naponta többször felnéztem van e újabb bejegyzés.. Ez kész.:)

Karácsonyra én is meglepettem magam egy nikon dslr-rel:) Részben a blogod hatására kezdtem el nézegetni más fotós oldalakat és most már énis próbálgatom a szárnyaimat.

Kérdésem a következő lenne: Te milyen objektíveket használsz, különösen a blogra szánt képekhez. Egyelőre még csak a kitobim van amit a géphez adtak, de szeretném célirányosan bővíteni majd a készletet, és a szakzsargon még nem sokat mond, így gondoltam tapasztalati úton kérek segítséget.

Előre is köszi, és az előttem szólóhoz csatlakozva Forza Italia! :))

Ps: meghozta a Jézuska a d300ast?:)

Névtelen írta...

Te milyen gasztro-fogadalmat tennél 2008-ra? http://agifoz.blog.nlcafe.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=37761

Dolce Vita írta...

Zozó!

Nekem pedig olyan jól esett egy kis pihenés, egy hét számítógép nélkül... : )
Mostantól jönnek a receptek és a fotók.
Az obiválasztás nagyon függ attól, mit szeretnél fotózni. Nekem ami az ételekhez nagyon bevált az egy 50mm 1,8-as alapobjektív. Iszonyú szép képe van, ár árték arányban pedig kimagasló. Mióta megvettem szinte le sem vettem a gépről.
A 300-ast a januári jézuska hozza majd, ha meglesz biztos írok róla.
Hűde nagy tanácsokat nem tudok osztogatni, én is egy éve próbálkozok a fotózással, de ha vmi érdekel írj mailt!

Névtelen írta...

Köszi szépen..:)

Hát fotózni nekem is elvileg majd kajákhoz kéne:P Énis elkezdtem egy blogot még októberben, de mivel csak mostanra lett meg a saját gép a tartalom még elég szerény de a design már talán nem olyan rossz..:) Ha felraktam az ünnepek alatt készült dolgokat majd publikálom a linket..:D Addig nem érdemes

A két ünnep közt énis benéztem az Extreme Digitalhoz és ott láttam az 50mmes 1,8ast, sejtettem, hogy ez lesz az, de gondoltam double-checkelek:)

Ez a mai lencseleves amúgy nagyon jól néz ki, ha a párom nem utálná annyira a hüvelyeseket, énis lencséznék. Viszont jobb a békesség így inkább mustáros tarja lett egy kis diós camambert-es körtével fehérborban :P képek egész jók lettek, majd felrakom hamarosan. Addig is B.Ú.É.K.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin